Per segon any, l'Hotel W de Barcelona acollirà la reunió empresarial, que premiarà Ursula Von der Leyen i posarà el focus en la situació geopolítica els dies 4, 5 i 6 de maig
El Cercle d’Economia ha anunciat aquest dimarts els noms dels primers ponents que ja té confirmats per a la reunió anual que celebrarà entre el 4 i el 6 de maig a l’Hotel W de Barcelona. Després de l’èxit de la convocatòria celebrada el 2021, les jornades del lobby de directius, empresaris i acadèmics liderat per Javier Faus tindran lloc novament a la capital catalana, deixant enrere definitivament la llarga etapa de celebració a Sitges.
La XXXVII reunió del Cercle d’Economia tindrà per lema El moment d’Europa. Esperança política, autonomia estratègica i posarà el focus en l’actual situació geopolítica, marcada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna, l’encariment imparable de l’energia i els problemes de subministrament. Encara que fora del programa oficial, el gran tema de conversa als passadissos de l’Hotel W serà el relleu a la presidència de la institució, previst per aquest estiu i que, per primera vegada, podria portar els més de 1.250 socis de l’entitat a acudir a les urnes. Tret que es produeixi finalment un acord, actualment hi ha dos candidats per substituir Javier Faus, trencant-se la tradició de renovar cada tres anys la cúpula amb un únic candidat de consens.
En un escenari inèdit en els més de 60 anys d’història, pugnen per presidir el Cercle d’Economia l’exconseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, i Rosa Cañadas, al capdavant de la Fundació Tanja i presidenta de la societat de valors Trea Capital Partners.
Tal com és habitual, les jornades del pròxim mes de maig les inaugurarà el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i hi participaran altres líders polítics com la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, i el conseller d’Economia de la Generalitat, Jaume Giró. En l’actual context de marcada incertesa internacional, la reunió del Cercle comptarà amb l’experiència dels exministres d’Afers Exteriors Javier Solana i Josep Piqué. La preocupació energètica, màxima prioritat empresarial, també estarà al centre del debat amb la participació d’Ignacio Galán (Iberdrola), Antoni Llardén (Enagas) i Josu Jon Imaz (Repsol). També es donarà protagonisme a la indústria 4.0, amb la intervenció del conseller delegat de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, i del delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.
Una altra de les sessions estrella està reservada per a l’ecosistema emprenedor i per als unicorns –empreses emergents valorades en més de mil milions d’euros– nascuts a Barcelona. Així, participaran en les jornades els fundadors de Glovo, Oscar Pierre, i de la cotitzada Wallbox, Enric Asunción, acompanyats pel professor israelià Manuel Trajtenberg.
També es debatrà sobre la Covid-19 i de com ens ha afectat com a societat, com s’ha d’adaptar el món empresarial a la nova realitat i com pot ser part de la solució. Els presidents de la CEOE, Indra, Cellnex i KPMG, Antonio Garamendi, Marc Murtra, Tobias Martinez i Juanjo Cano, respectivament, debatran sobre aquest nou paradigma. Altres ponents ja confirmats són Anna Navarro (Procore Technologies) i Alejandro Blanco (Comitè Olímpic Espanyol).
A la reunió s’atorgarà el segon Premi Cercle d’Economia a la Construcció Europea a Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…