Ouigo trenca el monopoli de Renfe: ja es pot viatjar a Madrid per 9 euros

Dilluns serà un dia històric per al sector del ferrocarril a Espanya, ja que començarà a operar al corredor Barcelona-Madrid l'empresa francesa Ouigo, filial de baix cost del grup SNCF. Hi haurà cinc serveis diaris per sentit, a partir de 9 euros.

L’AVE de Renfe ja no serà l’única fórmula per viatjar a Madrid amb tren a partir del dilluns, 10 de maig. Després de molts anys d’espera, i un cop desactivat l’estat d’alarma i el confinament perimetral, finalment l’operador públic d’alta velocitat tindrà competència, ja que la companyia francesa de ferrocarril SNCF arrenca la seva activitat a Espanya a través de la seva marca low cost Ouigo, llançada a França fa vuit anys. “El nostre objectiu és popularitzar aquest mitjà de transport amb una oferta senzilla, flexible i d’alta qualitat a baix preu“, explica l’empresa.

Els trens Ouigo tenen dos pisos.

Els bitllets de corredor Barcelona-Madrid, amb parades a Tarragona i Saragossa, ja es poden adquirir a través d’Internet a partir de 9 euros. Es desconeix fins quan durarà aquesta tarifa promocional, però actualment poden trobar-se bitllets a aquest preu per viatjar qualsevol mes d’aquest any, fins a l’11 de desembre. Es tracta d’una tarifa dinàmica, de manera que els passatges són més barats com més llunyana sigui la data de sortida. En els mesos de maig i juny, per exemple, les tarifes oscil·len entre els 9, 15, 19 o 25 euros.

Ouigo, que utilitza 14 trens d’última generació i dos pisos fabricats per Alstom, oferirà fins a 30.000 places al dia, amb un total de 10 sortides diàries (cinc en cada sentit) que uniran Barcelona i Madrid en tan sols 2 hores i 30 minuts. Els bitllets permeten canviar el nom del passatger fins al dia anterior al viatge. Si es paguen 9 euros més, pot gaudir-se de l’opció premium (Ouigo Plus), que inclou serveis addicionals d’entreteniment i confort. També hi ha la possibilitat, per 7 euros més, de contractar Ouigo Flex, una tarifa que permet als passatgers realitzar canvis il·limitats en les seves dates de viatge fins 30 minuts abans de la sortida del tren. Tota la gestió és 100% digital, a través del web de l’empresa o de la seva aplicació mòbil.

Imatge de l’interior del tren, dotat també de bar.

El nou operador d’alta velocitat assegura que crearà 1.300 llocs de treball directes i indirectes a Espanya, entre conductors, tripulants, proveïdors d’aliments o personal de neteja, entre d’altres.

Els plans de l’empresa gal·la no s’aturen aquí. La seva intenció és estendre’s a altres corredors d’alta velocitat i fer arribar també els seus trens a les ciutats de València, Alacant, Còrdova, Sevilla i Màlaga. A França, Ouigo funciona des de 2013, amb una oferta de més de 40 destinacions que ja suma més de 68 milions de passatgers.

“Els espanyols han demostrat que tenen ganes de viatjar, i Ouigo ja és aquí, per posar l’alta velocitat a l’abast de tots. També tenim ganes d’arrencar i fer realitat el nostre model de mobilitat més ecològic i digital, oferint un mitjà de transport alternatiu a un preu molt assequible que animarà molts ciutadans a optar per aquesta solució menys contaminant que el cotxe, l’autocar o l’avió”, ha afirmat Hélène Valenzuela, directora general de Ouigo Espanya, durant l’acte d’inauguració que s’ha celebrat aquest divendres a l’Estació de Sants de Barcelona.

Les autoritats durant l’acte d’inauguració, aquest divendres, a l’Estació de Sants de Barcelona.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha considerat que estem davant “un dia històric per a Catalunya“. “Aquesta liberalització de l’alta velocitat ens ajudarà a lluitar contra el canvi climàtic: el gran repte que afrontem en aquest segle. Més quota de mercat per al ferrocarril és una bona notícia per al planeta”, ha apuntat Calvet.

Finalment, la presidenta d’Adif —l’empresa pública propietària de la infraestructura per on circulen els trens—, Isabel Pardo, ha emfatitzat que amb la liberalització “arrenca la nova Edat d’Or del ferrocarril“, ja que Ouigo no serà l’únic competidor de Renfe, perquè “n’hi ha més que estan per venir”.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Esteve Pi: El sentit melòdic de la vida

“Sempre he tingut música sonant al meu cap. Per insistència, la meva mare em va…

5 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

Les regatistes del Sail Team BCN debuten a la Copa de l’Amèrica com a pioneres de la nàutica

La primera edició de la categoria femenina es disputa al mar barceloní amb el Sail…

5 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

Els britànics pugnaran amb Nova Zelanda per la Copa de l’Amèrica

L’Ineos Britannia s'imposa sobre l'equip italià després d'onze regates i guanya per primera vegada la…

4 d'octubre de 2024
  • Música

Palau 100, de nou l’excel·lència

El curs comença amb un concert que preludia una temporada memorable

4 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

La ‘Carmela’ de Plensa es queda

El rostre davant del Palau de la Música renova la seva relació amb la ciutat…

4 d'octubre de 2024
  • Música

Rússia, per començar

El Palau de la Música estrena temporada amb un esclatant repàs a dos clàssics de…

4 d'octubre de 2024