La música és un element indispensable de qualsevol celebració, inclòs Nadal, i el Palau de la Música Catalana no podia deixar passar aquestes dates sense una proposta específica per a les festes. De nou, la sala de concerts modernista ha dissenyat una programació que evoca al Nadal i als canvis d’anys i estacions, amb concerts per a tots els públics i preferències.
El cicle Nadal al Palau, que s’allargarà fins al dissabte 11 de gener, arrencarà el dilluns 9 de desembre amb el Cor Cererols. Amb Marc Díaz com a director i a l’orgue, el cor sorgit de l’Escolania de Montserrat interpretarà una reconstrucció de la litúrgia de les Completes de Joan Cererols, resituant-les en la celebració de Nadal. Obres de Karlsen, Victoria i Palestrina completaran el programa d’aquest primer concert nadalenc del Palau.
La nit del dissabte 14 serà per a La Nit de Nadal de Joan Lamote de Grignon, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orfeó Català i el seu cor infantil, amb Salvador Brotons com a director. Estaran acompanyats per les veus de soprano Elionor Martínez i del baríton Ferran Albrich, en un concert que inclourà el poema simfònic Puigsoliu de Joaquim Serra i Nadales Catalanes de Brotons, que també dirigirà el concert.
Un altre clàssic nadalenc serà protagonista en aquesta temporada del Palau: El Trencanous de Txaikovski, en quatre sessions entre el 15 de desembre i el 5 de gener. L’Orquestra Simfònica del Vallès, amb la direcció de Daniel Gil de Tejada i amb Luis Posada com a narrador, traslladaran al públic a un món oníric amb l’artista Borja González, que crea imatges canviants amb sorra.
L’Orquestra Simfònica del Vallès tornarà a fer vibrar el Palau el dissabte 21 de desembre, amb un concert de vals i polques vieneses dirigit per Xavier Puig. El concert repassarà el 2024 a través de 12 moments significatius de l’any portats a la música, amb la veu de la soprano Marta Mathéu.
Les quatre estacions de Vivaldi convidaran a realitzar un viatge musical el 22 de desembre i el 3 i el 12 de gener. El concert anirà a càrrec de l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, amb el violí de Farran Sylvan James, que recorreran les diverses estacions i el trànsit entre elles sota la batuta de Dani Espasa.
El cèlebre Hallelujag del Messies del Händel ressonarà al Palau el 22 de desembre. La soprano Maria Hinojosa, la mezzosoprano Marta Infante, el tenor Marc Sala i el baríton Guillem Batllori posaran veu a la peça amb el Cor Bruckner Barcelona i amb Vespres d’Arnadí, amb la direcció de Xavier Puig.
A més, el tradicional Concert de Sant Esteve reunirà com cada any a totes les formacions de la família coral de l’Orfeó Català. En aquesta ocasió, tornaran a formar part del programa peces com nadales i temes clàssics, i també obres d’estrena de compositors catalans que han estat expressament convidats a compondre per a aquest concert, el més important de l’any per als cors de l’Orfeó. Les localitats pel tradicional concert ja s’han exhaurit, però es podrà seguir a través del Palau Digital.
La batuta de la directora Isabel Rubio prendrà el Palau amb el Concert d’Any Nou amb l’Orquestra Simfònica del Vallès entre el 29 de desembre i el 2 de gener. Valsos i polques de la dinastia Strauss conformaran un concert tradicional a ritme de música vienesa per a acomiadar-se de 2024 i rebre el nou any.
Els musicals també tindran un paper destacat en la temporada nadalenca del Palau, amb dos concerts el 4 i l’11 de gener. L’Orquestra Simfònica del Vallès i el director Marc Timón repassaran clàssics dels musicals com Jesucristo Superstar, Cats, El fantasma de l’òpera, Els miserables, Cabaret, West Side Story, El rei lleó i La, La Land. Una bateria de grans èxits que convidaran als assistents a taral·larejar, dins d’una programació del Palau que despunta entre les propostes de la ciutat per celebrar aquest Nadal.
A més, els més petits prendran el Palau els matins del cap de setmana del 14 i 15 de desembre, amb BaBeBra & Mozart, un concert de música clàssica dirigit a nens i nenes fins als cinc anys. Inclourà peces de Mozart, Bach, Beethoven i Brahms, en un concert amb la direcció escènica i coreogràfica de CobosMika Company, que tindrà més sessions més enllà de Nadal.
Amb aquestes propostes, el Palau de la Música interpel·la tots els públics per celebrar el Nadal des de la música i des d’un entorn modernista que exerceix de marc per a les festes i per rebre un nou any.