Parlem torna als seus orígens i posa a la venda la seva energètica després de facturar 49 milions el 2023

El grup barceloní aposta per centrar-se exclusivament en les telecomunicacions i serveis digitals i preveu expandir-se geogràficament aquest 2024 “fora del seu territori natural”

El Grup Parlem obre una nova etapa, marcada pel sanejament dels seus comptes i per la determinació d’enfocar-se exclusivament en el seu negoci de telecomunicacions, que inclou la telefonia i solucions digitals per a empreses. Així, deixa enrere l’aposta per la diversificació i exclou dels seus plans la seva divisió energètica, que Parlem posarà a la venda. El grup va tancar 2023 amb 49 milions de facturació, un 34% més que el 2023; del total, 45 milions es corresponen a aquest àmbit telco que vol prioritzar, mentre que Parlem Energia va representar el 8%. 

El back to basics que emprèn la companyia coincideix amb la reorganització de la seva estructura directiva, amb la incorporació de Xavier Capellades com a director general a la tardor. Després d’aquests canvis, Parlem ha decidit posar a la venda els actius de la seva vessant energètica. Així, després que adquirís la companyia d’energia sostenible Ecolium fa dos anys, ha optat per treure de nou al mercat aquesta peça del grup. “Esperem vendre-la durant el 2024, per poder centrar-nos en el nostre core business, que és el model telco de proximitat i d’atenció al consumidor de qualitat”, ha relatat el president executiu del grup, Ernest Pérez-Mas al costat de Capellades en una trobada a Queviures Múrria, que va iniciar una nova etapa al desembre de 2022 precisament amb Pérez-Mas com a soci. 

“Estem agafant velocitat de creuer; el 2024 posarem el focus a impulsar el nostre core business i augurem aconseguir unes xifres d’ebitda molt potents”, ha remarcat Capellades. Tot després d’un 2023 en el qual el grup va registrar per primera vegada una rendibilitat positiva anual i va traspassar la frontera del vermell al verd en ebitda: mentre que el 2022 va obtenir un saldo negatiu de 2,2 milions, el 2023 va capgirar a la xifra fins als dos milions d’euros, que ascendeixen a tres si no es té en compte la divisió energètica que ara posa a la venda. 

Parlem suma en les seves previsions de 2024 la possibilitat d’adquirir nous petits operadors

El grup, que compta amb uns 200 empleats, va tancar el passat exercici superant els 230.000 serveis contractats, xifra que representa un increment anual del 25%. L’augment respon en part al creixement del negoci a la Comunitat Valenciana, on opera amb la marca Aproop Telecom des de 2021. Ara, el seu objectiu és consolidar-se a Catalunya i continuar creixent en territori valencià, ja no només en l’àmbit de la telefonia, sinó també en la prestació de serveis digitals a empreses, com a ciberseguretat, cloud i digitalització. 

Tot i que la consolidació és ara l’objectiu principal de Parlem, Pérez-Mas i Capellades han avançat que 2024 inclourà l’expansió del grup “fora del seu territori natural”. Ho han anunciat sense donar concrecions, però sí pistes: desembarcaran en una regió amb singularitats de territori i llengua similars a les zones en les quals ja opera, i en les quals podran traslladar el seu model de proximitat i d’atenció al client basada en la qualitat. En aquest sentit, han defensat que el seu model està validat per xifres com la de l’abandó mensual per part d’usuaris, que se situa en només el 1,2%, així com l’ingrés unitari per client (Arpu), que ha ascendit dels 33 als 37 euros en un any, enfront de xifres d’un sol dígit d’altres companyies que es basen en un concepte de low cost

A aquesta futura expansió territorial, Parlem suma en les seves previsions de 2024 la possibilitat d’adquirir nous petits operadors, en un any en què la fusió de MásMóvil i Orange sacsejarà el mercat. “Estem preparats per ser protagonistes actius i per aprofitar les oportunitats que s’obrin”, ha garantit el president executiu de Parlem. El mercat també notarà els efectes de la compra de Vodafone Espanya per part del fons britànic Zegona, i l’entrada de l’Estat en l’accionariat de Telefónica, una operació que els directius de Parlem han criticat, ja que consideren que genera un conflicte d’interessos i provoca que “no tots els actors juguin amb les mateixes cartes”, segons Capellades.

El president executiu de Parlem, Ernest Pérez-Mas, i el director general del grup, Xavier Capellades, a Queviures Múrria.

Per executar aquestes adquisicions i portar a la pràctica el creixement que busca Parlem pel 2024, el grup es planteja un ventall d’opcions que inclouen ampliacions de capital, bons convertibles i ofertes de deute, a més de la venda d’actius com la seva divisió energètica. “Tenim sobre la taula diverses opcions”, que es tancaran sobretot de cara al segon semestre de l’any. Ho ha detallat el director general del grup, que a més és patrocinador del Girona FC fins la propera temporada. Per avançar en els seus plans econòmics, el grup ha creat una filial que unifica les seves infraestructures i xarxes desplegades en diversos punts. Amb el nom de Xarxes Exteses de Comunicacions (XEC), la filial els permet “separar negocis” i generar estalvi i sinergies. Una peça més en la senda cap a la seva rendibilitat positiva i cap al retorn al seu core business original.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024