Patates Torres duplica vendes en tres anys gràcies a la innovació i exportació

L’empresa familiar preveu superar els 10 milions de facturació aquest any, amb un 85% del negoci provinent de l’exterior

En els últims deu anys, l’estratègia empresarial de Patates Torres ha fet un gir cap a la marca pròpia i el llançament de noves gammes de producte adreçades principalment a la distribució gurmet i el canal Horeca.

En aquesta línia, el fabricant de xips i snacks ha prioritzat la innovació cap a nous sabors i varietats i ha potenciat els mercats exteriors, de manera que en els últims tres anys haurà duplicat el negoci fins a superar els 10 milions d’euros aquest any, segons les previsions de l’empresa familiar.

Un 85% de les vendes prové dels mercats exteriors, on la marca té presència a un total de 50 països, majoritàriament amb la comercialització en establiments de productes selectes nacionals i internacionals.

La fàbrica que l’empresa té a Montmeló, de 5.000 metres quadrats, encara disposa de capacitat per ampliar la producció, confirmen fonts de la companyia. A les instal·lacions hi treballa una cinquantena de persones. La marca es va implantar a aquesta població del Vallès l’any 2016 i es va tancar la planta que tenien a Dosrius, fruit ja del projecte empresarial de Susana i Jordi García, que havien adquirit cinc anys abans l’empresa fundada per la família Torres, el 1969, a Premià de Mar.

En aquesta nova etapa, s’han posat a la venda nous sabors “especials i únics al mercat”, segons l’empresa, amb la idea de convertir les xips i els snacks en una experiència gastronòmica i de seguir les tendències de la innovació culinària. Així, des del 2019, comercialitzen una línia Veggie, amb uns xips vegetals de remolatxa, moniato i xirivia.

La innovació en producte li va valdre a la marca el premi Innoval Alimentaria 2022 pels aperitius de formatge deshidratat Just This que s’elaboren a Montmeló amb una nova tecnologia que permet fabricar un producte baix en hidrats de carboni, sense sucre, sense gluten i sense ingredients modificats genèticament (OMG).

La firma continua impulsant la seva línia de patates Selecta, que compta amb les varietats 100% oli d’oliva verge, tòfona negra, herbes mediterrànies, sal mediterrània, caviar i pernil de gla o vi escumós, entre d’altres.

Patates Torres té la planta de producció a Montmeló, des del 2016.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Les fotografies de Cristina García Rodero inauguraran la galeria d’art Seltz

El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…

9 d'abril de 2025
  • Lletres

Barcelona celebrarà un Sant Jordi més ample i segur

La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

L’aigua tornarà a brollar de les fonts de Barcelona en els pròxims mesos

La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

“La investigació que es fa al Sincrotró Alba ens situa entre els millors del món”

Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

El taller per als trens d’FGC que aniran a l’aeroport comença a aixecar-se a Alstom

L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

El BSC es connecta amb la innovació empresarial

En un entorn global cada vegada més competitiu i canviant, la innovació s'ha convertit en…

9 d'abril de 2025