L'empresa emergent barcelonina desenvolupa una plataforma que permet visualitzar d'una manera intuïtiva la informació que les companyies generen constantment en la seva operativa diària
Ara ja totes les empreses depenen de les dades que van generant constantment, siguin del sector que siguin, no només les tecnològiques. Han de gestionar tota la informació que la seva operativa va creant diàriament, ja sigui de clients, usuaris, proveïdors… Un degoteig continu d’informació que moltes vegades requereix dependre de complexos sistemes de gestió de dades.
L’objectiu de Prenomics, startup barcelonina dedicada a la consultoria de dades i el desenvolupament de serveis tecnològics, és posar a la disposició de les companyies una plataforma de gestió de dades “senzilla, visual, intuïtiva i guiada”, segons explica el seu director de tecnologia i cofundador, Eloi Marín.
El software ideat per Prenomics pot ser utilitzat pels mateixos treballadors de les empreses que l’adquireixin, sense haver de dependre de l’assessorament extern d’informàtics. Intelek, la plataforma de Prenomics, està pensada perquè tots els empleats puguin accedir a la informació més rellevant que produeix la seva companyia i prenguin decisions fomentades en xifres, animant així a la governança de dades.
Marín explica que la plataforma utilitza la intel·ligència artificial per anar guiant als usuaris i fer-los suggeriments sobre com visualitzar millor les dades i navegar a través d’elles. També els avisa sobre aquelles que creu que hauria de contrastar i emet alertes quan detecta errors en l’emmagatzematge de la informació.
Recórrer a finançament públic i els fons europeus
Amb la implantació d’Intelek, la startup preveu continuar creixent durant aquest any. Nascuda el 2018, Eloi Marín i Roger Agustín, els seus cofundadors, van començar oferint serveis de consultoria, donant ajuda a tota mena d’empreses per treballar millor les seves dades. Aquesta part del negoci de Prenomics també pot contribuir al fet que continuïn augmentant la seva plantilla durant el 2021.
Actualment, compten amb una plantilla d’uns deu treballadors, després d’haver-la duplicat durant l’estiu, amb més programadors, analistes de dades i consultors de dades. Contractaran més treballadors si aconsegueixen fer-se amb unes ajudes públiques que han demanat per valor de 100.000 euros per continuar desenvolupant la seva nova plataforma de software, a més de si tanquen més contractes de serveis de consultoria.
Prenomics va arrencar amb uns 100.000 euros, aportats per Marín i Agustín, i no es plantegen recórrer de moment a rondes de finançament. Prefereixen optar pel finançament públic i posposar buscar-ne de privat fins d’aquí un parell d’anys. Així mateix, no descarten intentar obtenir fons europeus per continuar desenvolupant la seva proposta.
Els serveis de consultoria són els que han permès a Prenomics anar facturant des del 2018 i calculen que eines com Intelek començaran a donar els seus fruits durant aquest any. El 2019 van facturar uns 200.000 euros, xifra similar a l’obtinguda el 2020, i esperen superar els 300.000 enguany. VidaCaixa, Instamaki o Waynabox són alguns dels seus clients.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…