La promotora Fonavi ha començat les obres de Greenvia Building, un nou edifici amb 6.350 metres quadrats destinats a oficines que té com a valor intrínsec una terrassa enjardinada de 4.000 metres quadrats que connectarà les persones que hi treballin amb elements vius de la natura seguint la tendència del disseny biofílic.
Situada a l’entrada sud de Barcelona, al terme municipal de L’Hospitalet de Llobregat, aquesta construcció projectada per Batlle i Roig Arquitectura complirà amb els criteris de sostenibilitat avalats pels certificats Leed Gold (Leadership in Energy & Environmental Design), respecte als materials i aprofitament de l’aigua, i Well Gold, un sistema de puntuació per a edificis que mesura el seu impacte en la salut i el benestar de les persones.
La promotora Fonavi, pertanyent a la societat patrimonial de la família Fornesa, té prevista l’entrega de l’edifici en règim de lloguer durant el primer trimestre de 2023. El projecte s’aixeca en un solar de propietat al Carrer de les Ciències —les obres són responsabilitat de VOPI 4—, una zona de proper desenvolupament urbanístic des de l’Ajuntament de L’Hospitalet per ultimar la transformació del soterrament de la Granvia-Llobregat i per desenvolupar el projecte del clúster biomèdic i biotecnològic Biopol’H. L’ubicació també és propera, per la banda nord, a la Plaça Europa del mateix terme de L’Hospitalet.
La consellera delegada de Fonavi, Ingrid Fornesa, destaca que es tracta d’un edifici pensat per a una companyia que prioritzi “la qualitat, la ubicació i la funcionalitat” i que “tingui una clara aposta per les persones i el planeta i busqui la productivitat dels seus equips a través del benestar”.
Amb aquests trets diferencials, la consultora immobiliària Forcadell, encarregada de la comercialització de l’edifici, està buscant el llogater més idoni. El director del departament d’oficines, Manel de Bes, considera que a més de valorar la sostenibilitat i el benestar dels seus treballadors, es pot tractar d’una corporació ja instal·lada a Catalunya que estigui interessada o en apropar-se a Barcelona si està ubicada més enllà de l’àrea metropolitana o en sortir del centre de la ciutat.
“Creiem que és un edifici idoni per a una única companyia que vulgui establir la seva seu central en un lloc preferent i una zona de gran desenvolupament futur ja que és a tocar de la nova zona de transformació de la Gran Via i del projecte Biopol’H, el clúster biomèdic i biotecnològic que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet, per fomentar l’activitat econòmica de la zona i el desenvolupament de les ciutats”, explica Manel de Bes, director del departament d’oficines de Forcadell. De Bes confirma que per a l’espai comercial a peu de carrer ja s’ha tancat un prelloguer.
La immobiliària Forcadell és l’encarregada de trobar el llogater: una corporació que valori la sostenibilitat i el benestar dels seus treballadors
Manel de Bes exposa també la necessitat de noves promocions d’oficines davant l’increment de la demanda que s’està registrant. “Hi ha subzones, com l’entrada sud de Barcelona a l’entorn de la Plaça Europa de L’Hospitalet, on es registra una alta ocupació i una falta evident d’oferta de qualitat“, aclareix De Bes.
El projecte arquitectònic de Batlle i Roig —despatx d’arquitectura especialitzat en projectes de sostenibilitat com el recentment presentat Agroparc Penedès d’Ametller Origen— ha distribuït els 6.350 metres quadrats de Greenvia Building en dues plantes diàfanes. Una planta principal de 3.890 m2 que connecta amb la terrassa i una planta superior de 2.462 metres quadrats. A més, les zones interiors compten amb dos patis enjardinats de 200 m2 cadascun que aporten més llum, vegetació i ventilació natural als espais d’oficina. El projecte es complementa amb espais per a foment de la micromobilitat, de manera que s’han dissenyat zones d’aparcament per a bicicletes en diferents llocs de l’edifici, així com aparcament i recàrrega per a patinets elèctrics, vestuaris i dutxes per als usuaris de les oficines.