restaurantes asiáticos barcelona
BARCELONA I GASTRONOMIA, ARA EN UN ÚNIC LLOC

Quatre restaurants asiàtics per gaudir a Barcelona

Sopes addictives, barbacoes japoneses, fórmules culinàries tradicionals o 'street food'; la capital catalana compta amb diferents propostes per gaudir de la cuina asiàtica. Aquí, una selecció de quatre llocs per delectar-se.

No cal viatjar fins a Àsia per gaudir d’algunes de les gastronomies més heterogènies, ancestrals, estimulants i delicioses del món.

A Barcelona tenim grans restaurants de les cuines asiàtiques. Des de la mil·lenària cuina xinesa, fins a l’exòtica tailandesa, des de la minimalista i exquisida cuina japonesa a l’especiada libanesa.

En aquest article us proposem viatjar amb el paladar, l’aroma i la vista fins a diversos països asiàtics. Quatre restaurants per gaudir dels sabors asiàtics.

Shikô by Yamato, una barbacoa japonesa amb accent street style

La paraula japonesa shikô es refereix a allò que és “exitós, poderós, valent”. I valenta és la proposta de Shikô by Yamato, un restaurant especialitzat en barbacoa a l’estil nipó. Ubicat al número 76 del carrer Balmes de Barcelona, Shikô by Yamato és, sens dubte, un espai únic a la ciutat. Únic per la seva amplitud i el seu interiorisme, amb aquest toc kitsch tan japonès, i únic perquè proposa diferents ambients per assaborir a la taula autèntics Shabu Shabu, el hot-pot nipó elaborat amb brou dashi de peix, o exquisits Sukiyaki, un dels guisats de carn amb verdures més coneguts de la cuina nipona.

L'abundància d'ingredients és un senyal d'identitat dels plats de Shîko.
L’abundància d’ingredients és un senyal d’identitat dels plats de Shîko.

Són dues de les propostes estrelles d’aquest restaurant, que també acaba d’estrenar una nova carta de còctels. Combinats per obrir boca, per maridar amb els plats o per allargar els dinars i sopars. Liderat per José Luis Jin Hu —impulsor d’Oishii Ramen Street—, Shikô by Yamato és, sens dubte, un restaurant diferent i que vol oferir una proposta a mida de cada comensal. Per a aquells paladars carnívors, que aprecien les carns nobles d’alta gamma, o fins i tot, per als foodies més joves, que busquen la foto més espectacular amb un fons street style, a més de menjar bé i divertit.

Espectacular menjador de l'entrada de Shîko, un restaurant amb més d'una ambientació.
Espectacular menjador de l’entrada de Shîko, un restaurant amb més d’una ambientació.

I és que, tot i que singularitat d’aquest restaurant japonès és la seva aposta per la BBQ, la carta s’amaneix, com no podia ser menys, amb un gran assortiment de plats i platerets amb accent japonès més o menys pronunciat, des de la fusió dels rotllos ibèrics amb formatge i edamame als donburi que poden ser de pollastre yakitori amb gingebre, de vedella shikô, de mandonguilles i curri, de cansalada i kimchi, o de vedella volcànica.

Adreça: C/Balmes, 73.

Nomo, nou local a l’Eixample, i en van vuit

Tenien poc més de 25 anys i moltes ganes d’emprendre. Més de 15 anys després de la inauguració del seu primer local al barri de Sarrià, Borja i Juan Molina-Martell, el seu cunyat, Ramón Jiménez, i el seu soci japonès, Naoyuki Haginoya, segueixen obrint nous restaurants amb molt d’accent nipó. L’últim en ple Eixample, que s’uneix als set més que el Grup Nomo atresora a Barcelona, ​​Girona, la Costa Brava i Madrid.

Una decoració que convida a assaborir els plats amb calma.
UNA DECORACIÓ QUE CONVIDA A ASSABORIR ELS PLATS AMB CALMA.

En tots i cadascun, es busca l’excel·lència en elaboracions nipones elaborades amb els millors productes locals i dissenyades per Haginoya, conegut per la seva impressionant trajectòria a les millors barres de sushi, izakayas i yakinukus de Tòquio. Així, la carta del nou Nomo ofereix una varietat de tapes japoneses com la Sukiyaki Croquette (croqueta japonesa de cua de toro) i el Yaki Hotate no Foie (pinxo de vieira amb foie de l’Empordà); i entrants com l’Okonomi Omelette (truita oberta amb pop) i l’Ebi Chilli (llagostins picants), que capturen tota l’essència de la cuina japonesa. La carta també compta amb una selecció de yakitori creats pel xef en exclusiva per a aquest local.

Uramakis de Nomo.
Uramakis de Nomo.

Per cert, un local que transmet calma minimalista, i que signa Ricard Trenchs. De les seves parets, pengen una col·lecció de Keshiki, que significa “paisatges” en japonès, creades especialment per a Nomo per Esther Mir, una artista que utilitza pàgines de llibres antics comprats a mercats de Tòquio com a base per als seus collages.

Adreça: C/ Consell de Cent, 256.

Boa-bao, colorida i heterogènia cuina panasiàtica

El 2019, i amb un equipatge ple de receptes, inspiració i orenetes de Bordalo Pinheiro, entre altres elements decoratius, va aterrar a Barcelona la firma nascuda a Portugal dedicada a la cuina panasiàtica, Boa-Bao. El local, una antiga galeria d’art, ens transporta fins a una cantina asiàtica sofisticada a través d’una estètica cuidada al detall, però sobretot, a través de les seves receptes de cuina tradicional del sud-est asiàtic.

Un local colorista i colorit per a cuina panasiàtica.
Un local colorista i colorit per a cuina panasiàtica.

La seva proposta és gastronòmica és divertida i informal. Un street food canalla per tastar una mica de Tailàndia, Vietnam, Laos, Cambodja, Malàisia, Indonèsia, Filipines, Corea, Japó i la Xina. Delicioses les tires fregides de vedella deshidratada amb sèsam a l’estil Isaan, i les vieires brasejades amb salsa Nam Jim de marisc. El rei de la casa és, però, el ramen, encara que és un regnat que trontolla pel domini dels baos, al punt.

El ramen és una dels plats estrella de Boa Bao.
El ramen és una dels plats estrella de Boa Bao.

Però, sens dubte, el seu punt fort és que es mantenen fidels a les fórmules culinàries tradicionals. Per això, sovint compten amb cuiners asiàtics que fan stage al local per “deixar” els seus secrets de cuina.

Adreça: Plaça del Dr. Letamendi, 1.

Sopes addictives a YGF Malatang

L’anomenat Chinatown de l’Eixample de Barcelona ha anat incorporant restaurants d’especialitats xineses els darrers anys, gairebé sempre per via de petits emprenedors i locals modestos. Però l’any passat la tirada de la zona va atraure la primera obertura a Europa de la cadena Yang Guo Fu (YGF) Malatang, a la Gran Via. En els mesos següents el van seguir altres ciutats, però el de Barcelona va encoratjar la febre del hot spot, demostrant que amb una fórmula de fast food es pot menjar una sopa addictiva i saludable.

Una de les sopes de Yang Guo Fu Malatang.
Una de les sopes de Yang Guo Fu Malatang.

El gegant asiàtic suma més de 6.000 restaurants en aquest continent . I l’empresari que va atrevir a obrir la veda a Barcelona, ​​Xiaobao Wu, manté ambiciosos plans d’expansió a la ciutat. La seva proposta de calder xinès es basa en un self service de vegetals, carns, peixos, gyozes i altres elaboracions que s’escullen a pes (2,19 euros els 100 grams) en un bol i amb els que a la cuina elaboren amb rapidesa una enorme sopa personalitzada riquíssima, que després s’amaneix amb espècies i salses al gust, entre diverses especialitats.

Una de les zones de self service d'ingredients per a la sopa, que es paguen a pes.
Una de les zones de self service d’ingredients per a la sopa, que es paguen a pes.

La clau del seu èxit és el brou que preparen durant vuit hores i que causa furor (vistes les cues des del primer moment) entre xinesos de soca-rel que coneixen la famosa fórmula al seu país, així com barcelonins sense fronteres al paladar i de totes les edats que ja s’han fet assidus a les diferents versions.

Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes, 732