La seva proposta gastronòmica inclou un menú degustació, amb una cuina clarament avantguardista i on els plats destaquen per la seva gran personalitat, marcadament mediterrània.
L’obsessió de Lasarte, el restaurant amb tres estrelles Michelin de Martín Berasategui a l’Hotel Monument, és tractar el millor producte que ens dóna la terra, el mar, les estacions de l’any i convertir-lo en una experiència gastronòmica. Cada plat es crea amb passió, respecte i cura en aquest restaurant capitanejat pel xef de cuina Paolo Casagrande.
Situat al número 1 de l’Avinguda Tibidabo, ABaC és el restaurant amb cuina d’autor creativa i de tradició del reconegut xef Jordi Cruz. A la carta es barreja un 50% tradició, un 50% avantguarda i un 100% de producte. La seva proposta gastronòmica inclou un únic menú degustació per 295€.
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Avinguda del Tibidabo 1, Barcelona, 08022, Espanya
Preu: €€€€
4. Cocina Hermanos Torres
La proposta dels germans Torres se centra en un únic menú de cuina creativa amb què ens conviden a viatjar pels millors productes de temporada. El restaurant també compta amb una estrella verda Michelin, un guardó que reconeix els restaurants sostenibles. El seu menú degustació, anomenat Revolució, costa 295€ per comensal.
Restaurants a Barcelona amb dues estrelles Michelin
5. Enoteca Paco Pérez
El xef Paco Pérez ofereix a Enoteca, el restaurant ubicat a l’hotel Arts, una cuina basada en l’essència dels productes frescos de la Mediterrània. Una interpretació de la cuina actual amb tocs innovadors.
El menú edició especial, 15 anys Enoteca , té un preu de 220€ per persona.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: Marina 19, Barcelona, 08005, Espanya
Preu: €€€€
6. Cinc Sentits
Cinc Sentits ofereix una interpretació singular de la cuina catalana contemporània segons la visió del Xef Jordi Artal. Ofereix dos menús degustació que s’ajusten als productes de temporada i inclouen uns 11 plats. També tenen un menú de 8 plats, una opció més breu del menú degustació principal.
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Entença 60, Barcelona, 08015, Espanya
Preu: €€€€
7. Moments
El restaurant gastronòmic de l´hotel Mandarin Oriental Barcelona es caracteritza per una cuina creativa, fresca i saludable inspirada en la cultura culinària catalana.
Aquesta temporada, els xefs Raül Balam i Carme Ruscalleda, al capdavant de Moments, han dissenyat un viatge gastronòmic que capta l’essència de La Vuelta, la cursa ciclista, a partir de dos menús degustació, un per 175€ per persona i un altre per 215 €.
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Passeig de Gràcia 38-40, Barcelona, 08007, Espanya
Preu: €€€€
Restaurants a Barcelona amb una estrella Michelin
8. Alkimia
Encapçala el llistat de restaurants a Barcelona amb estrella Michelin, Alkimia, el restaurant del xef Jordi Vilà, situat dins la històrica fàbrica de cerveses Moritz, que proposa una cuina fresca i actual amb arrels catalanes.
Presenten un únic menú degustació anomenat Alkimia que cada dia es reinventa segons el producte que tinguin. Un menú degustació que, segons el xef, ha de “recollir el passat, el present i el futur de la cuina catalana”.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: Ronda Sant Antoni 41 – Principal, Barcelona, 08011, Espanya
Preu: €€€€
9. Atempo
L’atemporalitat de la cuina dóna nom a aquest restaurant. Atempo ofereix un format gastronòmic que fusiona l’ofici de cambrer i la creativitat dels cuiners. Això es trasllada a un únic menú degustació dissenyat pel xef Jordi Cruz i el preu del qual és de 195€ per comensal.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: Còrsega 200, Barcelona, 08036, Espanya
Preu: €€€€
10. Aleia
Aleia Restaurant està ubicat a l’hotel Casa Fuster, exactament a la primera planta de l’hotel, a la zona noble de la Casa Fuster. El xef Rafa de Bedoya, de la mà de Paulo Airaudo, proposa un menú degustació per 165€ per persona i un menú executiu per 120€, oferint una combinació de productes de temporada i tècnica a la cuina.
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Passeig de Gràcia 132, Barcelona, 08008, Espanya
Preu: €€€€
11. Quirat
Ubicat a l’hotel InterContinental Barcelona, el restaurant Quirat, liderat per Víctor Torres, proposa una carta que respon a les diferents temporades i ofereix interpretacions exclusives d’autor amb productes de proximitat.
Ofereixen dos menús degustació: 24k per 110€ per persona i 18k per 70€ per persona.
Tipus: Cuina moderna / de temporada
Adreça: Avinguda de Rius I Taulet 1, Barcelona, 08004, Espanya
Preu: €€€
12. Via Veneto
El que pot ser el restaurant més icònic de Barcelona té una capacitat al saló principal de 50 persones, però cal sumar-hi 50 més als salons privats.
A Hisop, obert des del 2001, el xef Oriol Ivern ofereix una cuina catalana contemporània conservant els productes de la nostra terra i els gustos dels plats tradicionals i clàssics, treballant-los des de nous punts de vista.
S’ofereix carta i un menú degustació per 110€ (amb maridatge de vins).
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Passatge de Marimon 9, Barcelona, 08021, Espanya
Preu: €€€
14. Aürt
Aürt s’ubica al lobby de l’hotel Hilton Diagonal Mar Barcelona i el seu xef, Artur Martínez, proposa una cuina que es resumeix en les seves pròpies paraules: “Prefereixo la senzillesa reflexionada a la complexitat forçada”. Això es tradueix en un únic menú degustació de 135€ per comensal que inclou petites degustacions, com una seqüència dinàmica.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: Passeig del Taulat 262-264, Barcelona, 08019, Espanya
Preu: €€€€
15. Mont Bar
Alta cuina a un bar amb una proposta gastronòmica plena de plats originals i bon producte. Cuina popular i creativa, de la mà del xef Fran Agudo, que pots tastar escollint a la carta o amb un menú degustació de 145€ per persona (sense maridatge).
Hofman ofereix una proposta gastronòmica amb personal de la pròpia escola que el comensal pot veure a través de la gran vidriera que separa el saló i els fogons. Al restaurant es fusiona l’estil tradicional i la cuina catalana amb les tècniques més innovadores i s’ofereixen quatre tipus de menús:
– Menú setmanal migdia: 56€ per persona
– Menú gastronòmic migdia amb maridatge: 59€ per persona
– Menú gastronòmic nit: amb maridatge, 120€ per persona, i sense maridatge, 91€.
– Menú Luxury nit: amb maridatge, 150€ per persona, i sense maridatge, 110€.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: La Granada del Penedès 14-16, Barcelona, 08006, Espanya
Preu: €€€
17. Suto
Ubicat a prop de l’Estació de Sants, aquest restaurant capitanejat pel xef Yoshikazu Suto, ofereix un menú Omakase que combina plats calents i freds de base japonesa. Preu: 98€ per persona (sense maridatge).
Al capdavant del restaurant de l’hotel Ohla Barcelona hi ha el xef Romain Fornell. La seva proposta gastronòmica es basa en una cuina contemporània i mediterrània amb influència francesa i inclou diferents menús degustació (Terra i Mar per 105€/pax; Celebration per 155€/pax; i vegetarià per 105€/pax) i el menú Caelis . Actualment, per 55€ el menú Caelis consisteix en un entrant (a escollir entre dos), un principal (a triar entre dos) seguits d’una selecció de formatges o unes postres dolces, a més d’un cafè o infusió.
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Via Laietana 49, Barcelona, 08003, Espanya
Preu: €€€
19. Koy Shunka
Es tracta d’un restaurant japonès on destaca la barra de fusta des del qual el comensal pot veure tot el servei de cuina, i també compta amb diferents taules per a un servei més íntim. Disposen de dos menús degustació: Koy per 115€ per persona i Gastro per 177€ per persona.
Tipus: Cuina japonesa
Adreça: De Copons 7, Barcelona, 08002, Espanya
Preu: €€€€
20. Enigma
Enigma és la proposta del xef Albert Adrià que es presenta en un espai multidisciplinari al carrer Sepúlveda. L’aposta gastronòmica es basa en un únic menú degustació que varia cada mes, a un preu de 220€ per persona.
Tipus: Cuina creativa
Adreça: Sepúlveda 38, Barcelona, 08015, Espanya
Preu: €€€€
21. COME by Paco Méndez
COME by Paco Méndez és un homenatge a la cultura mexicana i el resultat de la visió personal del xef Paco Méndez i la seva manera d’entendre la gastronomia mexicana amb la cuina mediterrània i el llegat d’elBulli. A la seva proposta gastronòmica ofereixen un menú festival per 160€ per persona i un menú migdia a 110€ per comensal.
En aquest restaurant juguen amb el concepte de la tapa com a manera d’entendre la gastronomia i amb la cuina asiàtica com a repte, estudi i feina. A prop del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Dos Palillos compta amb una barra a l’entrada, on es pot demanar sense reserva, i una segona barra gastronòmica a continuació. Ofereixen dos menús, el Dos Palillos per 120€ per persona, i el menú festival per 140€.
Tipus: Fusió
Adreça: Elisabets 9, Barcelona, 08001, Espanya
Preu: €€€€
23. Angle
El restaurant, que compta amb l’assessorament i el suport del xef Jordi Cruz i la filosofia del qual es defineix com “alta gastronomia de consum quotidià”, està situat a l’hotel Cram. A la seva proposta gastronòmica trobem un menú degustació que inclou plats del restaurant ABaC així com altres propis a un preu de 185€ per persona.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: Aragó 214, Barcelona, 08011, Espanya
Preu: €€€€
24. Slow & Low
Un restaurant d´ambient modern, proper al Mercat de Sant Antoni, amb cuina vista i dues barres, i un saló amb 5 taules per a reunions grans.
La seva proposta gastronòmica es basa en tres menús (SLOW per 100€/pax; SLOW&LOW per 115€/pax i SLOW&LONG per 140€/pax) i inclouen ingredients de tot el món, amb clara devoció pel peix i les verdures i influències mexicanes i tailandeses.
Tipus: Actual / Cuines del món
Adreça: Comte Borrell 119, Barcelona, 08015, Espanya
Preu: €€€
25. Oria
El restaurant Oria, tutelat pel xef Martín Berasategui, és un espai d’aire modern i sofisticat que s’integra al Lobby de l’Hotel Monument H mitjançant una estructura de piràmide invertida i que destaca per la cuina tradicional actualitzada d’arrels mediterrànies amb tocs bascos. Ofereixen tres tipus de propostes gastronòmiques: Fórmula Oria a un preu de 85€ per persona; Menú Tradició a un preu de 120€ per persona i Menú Mare Gaia a un preu de 165€ per comensal.
Tipus: Cuina moderna
Adreça: Passeig de Gràcia 75, Barcelona, 08008, Espanya
Preu: €€€€
26. Xerta
Acabem aquest llistat dels restaurants a Barcelona amb estrella Michelin amb Xerta. Des del cor del Delta de l’Ebre al centre de Barcelona, Fran López trasllada els sabors rurals del sud de Catalunya a aquest restaurant gastronòmic, allotjat a l’Ohla Eixample, una versió curta i resumida (però no per això menys interessant) del treball de recopilació de receptari de la tradició culinària d’aquesta terra que ofereix a la seva també estrellada Villa Retiro.