Uns 300 regatistes s'embarquen des d'aquest dimecres i fins dissabte una trentena de naus procedents de fins a nou països diferents. Es podrà fer un seguiment de la competició des del mateix club, així com des de la platja de la Barceloneta, el Port Olímpic o el Port Vell.
Aquest dimecres engega la quinzena edició de la Regata Puig de Vela Clàssica al Reial Club Nàutic de Barcelona, un dels esdeveniments més importants del panorama nàutic espanyol. Una trentena d’embarcacions clàssiques provinents de fins a nou països diferents i al voltant de 300 regatistes solcaran la costa catalana fins dissabte 16 de juliol.
Des del mateix club, així com de la platja de la Barceloneta, el Port Olímpic o el Port Vell, els aficionats i curiosos podran fer un seguiment de la competició, que donarà el tret de sortida a la una del migdia. Segons els serveis de meteorologia, el clima acompanyarà la vetllada durant tot el seu transcurs amb una brisa suau, un sol radiant, calor intensa i poc onatge en les aigües de Barcelona.
En aquesta mena d’esdeveniments, el vent és fonamental per establir el temps de durada i el recorregut de les regates. En edicions anteriors, cada jornada s’ha prolongat entre una hora i mitja i dues hores. El trajecte segueix un itinerari pentagonal, que no tendeix a arribar mai a alta mar, de manera que pugui ser contemplat amb claredat des de les costes.
La competició d’enguany reunirà les darreres vencedores, les embarcacions barcelonines Yanira i Islander, a les quals s’hi sumaran de nou els velers britànics Grayling, Winderking i Argyll, un iot clàssic de 1948. La Puig Vela Clàssica rebrà per primera vegada la goleta Sunshine, un disseny elaborat per W. Fife el 1900, els plànols de la qual van ser trobats en el Museu Marítim d’Escòcia.
Els guanyadors de les regates no es decideixen per l’ordre d’arribada, atès que cada veler té unes característiques ben diferents. És per aquest motiu que el reglament del Comitè Internacional del Mediterrani (CMI), a través d’un algorisme matemàtic, calcula els paràmetres de les mesures de cada embarcació i la superfície de la vela per establir-ne un temps compensat per a cada participant, que dictamina al final de la setmana a qui pertany el triomf.
L’entrega del trofeu Enric Puig i la cloenda de la competició comptaran amb la presència de les autoritats portuàries, els responsables del Reial Club Nàutic, regidors de l’Ajuntament de Barcelona, el president i conseller delegat de l’empresa organitzadora Puig, Marc Puig; i, pendent de confirmació, Grant Dalton, el regatista neozelandès que ha disputat la volta al món a vela i líder actual de la Copa Amèrica.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…