Ecosistema emprenedor

Rendair, una plataforma per generar ‘renders’ utilitzant IA amb segell barceloní

L'empresa ha passat de 500 usuaris a 20.000 des que va llançar al gener la seva eina d'Intel·ligència Artificial, que permet crear imatges simulades per a projectes arquitectònics i de disseny de manera instantània

Intentar explicar un disseny d’un interior o d’un edifici sense un suport gràfic pot ser una tasca complicada. Amb una imatge, tot canvia, i bé ho saben els arquitectes i interioristes. Per il·lustrar projectes que encara estan per materialitzar, els professionals es recolzen en renders, recreacions virtuals dels seus dissenys desenvolupades a través d’eines digitals. A aquestes, Rendair hi ha sumat la Intel·ligència Artificial. Impulsada per dos joves barcelonins, la startup tecnològica va llançar el seu programari amb IA al desembre de 2023 i, des de llavors, ha passat de 500 usuaris a més de 20.000.

Amb la tecnologia d’IA de Rendair, la plataforma genera renders a l’instant, la qual cosa optimitza costos i temps d’entrega de les imatges a través d’un procés automatitzat. Alhora, permet fer repetides variacions durant tot el procés creatiu,per visualitzar el projecte i el disseny modificant elements per testar diferents alternatives, com explica el cofundador de l’empresa Quim Civit.

D’aquesta manera, a través de la plataforma, l’usuari pot generar i editar els seus SSS renders de manera instantània donant indicacions mitjançant text o a través de dibuixos, plans i bases 3D. La plataforma també permet modificar imatges per eliminar o inserir elements, així com millorar la seva qualitat. 

La plataforma ha passat de 5.000 renders mensuals a 200.000 en pocs mesos

“Ara estem treballant per generar vídeos a partir d’una imatge, i en un espai per a la comunitat, en el qual els professionals puguin compartir els projectes que realitzen a través de la plataforma per inspirar-se els uns als altres”, remarca Civit. La companyia, que també elabora renders amb mètodes tradicionals, posa el focus a més a “explicar de manera escalable” el funcionament i les possibilitats que brinda la plataforma amb IA. 

Amb aquests objectius en l’horitzó, Rendair té en el punt de mira principalment el mercat espanyol, tot i estar disponible a nivell global i tot i tenir la seva seu a Miami, on resideix l’altre dels cofundadors, Jose Fabregat. “Tenim subscrits que van des de Corea a Finlàndia, passant per Sud-àfrica”, recalca Civit. Els 20.000 usuaris s’han anat guanyant a un ritme de creixement exponencial durant els últims sis mesos, fet que “ha superat les expectatives” i que permetrà a la startup arribar a la rendibilitat previsiblement al desembre. 

Recreació d’un aeroport inspirat en Antoni Gaudí elaborada amb la IA de Rendair.

El creixement es tradueix també en la quantitat de renders generats: al gener es realitzaven 5.000 mensuals a través de la seva plataforma; al juny, se’n feien 100.000, i al juliol es va arribar a 200.000. Malgrat que l’empresa no comunica xifres de facturació, Civit assegura que estan triplicant els ingressos cada mes des de gener. 

Des de la seva creació, la startup ha aixecat 2,1 milions d’euros, a través d’una ronda d’inversió al setembre de 2023 amb 1,6 milions, i una altra al setembre de l’any anterior, de 500.000 euros, d’inversors principalment nord-americans. L’empresa, que compta ara amb 15 treballadors, ofereix diversos plans de subscripció als seus usuaris, que van des dels 19 euros mensuals als 200 dòlars, en un pla d’empresa que permet disposar de diversos perfils sota un mateix paraigua. 

L’eina d’IA de Rendair permet generar ‘renders’ a l’instant.

“La IA no ha arribat per reemplaçar els arquitectes tradicionals, sinó per a donar-los eines; aquells que sàpiguen com utilitzar-les, obriran un món de possibilitats”, defensa Civit, que va començar a gestar la plataforma durant la pandèmia. El confinament el va conduir a buscar camins per avançar en la digitalització de l’arquitectura, un sector que requereix presencialitat per definició. Civit, que exercia llavors com a arquitecte, va impulsar durant el confinament el germen del Rendair actual: una empresa proveïdora de renders a nivell internacional. 

Després de guanyar els primers clients, va optar per professionalitzar el projecte i donar-li forma a través d’una startup amb Jose Fabregat. Amic de la infància i ara resident a Miami, Fabregat havia impulsat diverses empreses emergents abans d’associar-se amb Civit, al qual coneix des dels tres anys. “Vam coincidir en una startup en la qual jo realitzava els renders. Ell va veure la potencialitat i vam impulsar el projecte”, explica Civit. D’aquesta manera, tots dos es van llançar a crear l’empresa, i el salt va arribar amb la incorporació de la Intel·ligència Artificial com a motor per elaborar les recreacions virtuals: “2024 ha estat un boom”. 

La plataforma de Rendair permet modificar imatges virtuals durant el procés creatiu dels professionals.
Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Música

Les institucions musicals i el seu rol a Barcelona, protagonistes del pròxim ‘Moments Estel·lars’

Els directors del Palau de la Música Catalana, Joan Oller, i de L'Auditori, Robert Brufau,…

19 de setembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’Ajuntament prem l’accelerador en la formació de talent tecnològic

Barcelona Activa preveu formar 3.500 persones en programació web i en anàlisi de dades en…

19 de setembre de 2024
  • Good News Barcelona

Granier potencia la seva expansió internacional i arribarà a 100 botigues a l’exterior el 2026

L'empresa nascuda a Vilanova i la Geltrú reforçarà la seva presència als nou països en…

18 de setembre de 2024
  • Creativitat

Descobrir Berlanga

El CaixaFòrum manté fins el 20 d’abril una gran exposició que mostra al cineasta valencià…

18 de setembre de 2024
  • Good News Barcelona

La benvinguda al talent internacional de Barcelona Global reuneix 1.500 professionals

El ja tradicional acte anual 'Hola Barcelona! Cocktail' de l'entitat ha exercit de nou com…

18 de setembre de 2024
  • Barcelona Global Young Talent

“Les noves generacions tenim el poder i la responsabilitat de modelar el futur de Barcelona”

Entrevistem a Helena Oller Biurrum, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global,…

17 de setembre de 2024