Gràcies als 60.000 congressistes que s’espera que visitin Barcelona la setmana que ve per assistir al Mobile World Congress han obert les portes un bon grapat d’establiments hotelers que encara no havien reactivat la seva activitat després de patir el flagell de la crisi sanitària. És el cas del Nobu Hotel Barcelona, ubicat a la torre de 23 plantes que està situada al costat de l’Estació de Sants i que ofereix una de les millors vistes panoràmiques de la ciutat.
L’antic Hotel Torre Catalunya es va inaugurar com a Nobu després d’una profunda reforma el 2019, just abans de la pandèmia. Així, Barcelona va poder gaudir molt poc temps de l’establiment impulsat per l’actor Robert de Niro, el productor cinematogràfic Meir Teper i el xef Nobu Matsuhisa, ja que ha estat dos anys tancat a conseqüència de la covid-19.
El grup Selenta, propietat de la família Mestre, és qui va promoure l’arribada de Nobu a la capital catalana, però ja no és el propietari de l’hotel, que va haver de vendre a finals del 2020 al grup inversor ASG per uns 80 milions d’euros per reduir el deute i afrontar la crisi.
El nou propietari ha reobert aquesta setmana el Nobu Barcelona amb l’ànim recuperat i amb la il·lusió de consolidar l’establiment com un dels referents a la ciutat gràcies a un concepte que anomenen “luxe desenfadat“. “La reobertura suposa per a Nobu Hotel Barcelona una gran alegria, ja que Barcelona continua sent una ubicació clau per a la marca”, assenyala Laurence Dubey, directora general de l’hotel. Segons l’executiva, la tornada de Nobu arriba “en un moment clau per al destí”, per la qual cosa mostra “el clar compromís de la firma per contribuir a projectar la marca Barcelona a través del prestigi internacional de Nobu Hotels”.
L’establiment disposa de 259 habitacions i suites; la més espectacular es troba a la planta 22, amb 150 metres quadrats. El restaurant Nobu —una marca de referència internacional— és un dels principals atractius de l’hotel, que en aquesta reobertura compta amb un nou xef executiu: Sergio Martínez, que relleva Hervé Courtot. “Martínez oferirà una proposta culinària que combina els clàssics de la marca amb interpretacions i elaboracions més personals, que homenatgen la cuina catalana i on prima l’ingredient de proximitat”, explica la propietat. El preu del menú ronda els 85 euros i el de degustació Omakaselos 95 euros. Des del 2017, Sergio Martínez ha treballat en diversos establiments de Nobu ubicats a Londres, Miami, Polònia, Mònaco i Barbuda, entre altres destinacions.
La nova etapa arrenca amb altres novetats: l’hotel estrena un auditori amb capacitat per a 90 persones per enfortir la seva oferta de reunions i esdeveniments, i també s’ha dotat d’un espai de coworking. Durant els propers mesos, l’hotel barceloní també inaugurarà un spa amb gimnàs i les terrasses dels bars Kozara i Lobby Corner.
Nobu Barcelona és el tercer establiment de la cadena a Espanya i desè a Europa. El primer restaurant Nobu va obrir el 1994 a Nova York i el primer hotel es va inaugurar a Las Vegas el 2013. Des de llavors, la marca ha crescut amb 50 restaurants i 27 hotels a les principals capitals del món.