Baco Boca

Restaurant Imprevisto: un plaer assequible cridat a revalorar-se a tota velocitat

Estava cantat l'èxit d'aquest establiment del carrer Balmes i aquest any ja s'ha col·locat a la guia Michelin

Al restaurant Imprevisto mentien quan es van estrenar afirmant que gairebé tot el que passaria era una sorpresa, des de la forma fortuïta en què es va associar el seu talentós equip, fins a l’alineació de plats amb què cada dia i sense guió sorprenen el comensal. Tot i que la realitat és que estava cantat (per a qualsevol dels seus comensals) que l’establiment de la Dreta de l’Eixample de Barcelona donaria la campanada a curt termini. Aquest 2024 ja s’ha col·locat merescudament a la selecció de l’any de la guia Michelin. Així que el primer missatge per als que no ho han provat és que s’afanyin, perquè la super cuina dels italians Luca Pinna i Raffaele D’Avico és encara un plaer assequible cridat a revalorar-se a tota velocitat.

El duet de xefs i Isabella Vivarelli (cap de sala) i el sommelier equatorià Alberto Jaime León tenen com a denominadors comuns el do necessari per brillar a l’hostaleria, passar de la trentena amb ímpetu i ganes, un currículum solvent, i haver coincidit uns anys quin constel·lació al restaurant Caelis (de Romain Fornell, amb una estrella Michelin).

Aliança d’èxit

Es van fer amics i van començar a compartir somnis, que potser haurien trigat anys a forjar si no fos per la pandèmia, que malgrat paralitzar la restauració, va obrir el parèntesi necessari per a la reflexió, la inspiració i les oportunitats que van oferir tants locals tancats i de sobte a preus assequibles a la capital catalana, a l’abast dels valents.

Mariscada amb ajoblanco i pico de gallo de tomàquets semi secs.

Van trobar un modest però agradable espai al número 104 del carrer Bailén, que s’adaptava a la seva filosofia, aforament per a 28 comensals, capacitat per a grups i tot un llenç en blanc, més aviat minimalista perquè lluïssin el seu abellidor menjar i la seva impecable presentació, que la maître italiana remata amb una explicació detallada dels plats i els seus secrets: dels ingredients a les emocions.

L’acompanya l’Alberto en el servei, encara que la seva missió essencial és enlluernar el client amb una selecció de vins on s’imposen els catalans, i treuen el cap molts petits productors i descobriments entre el repertori eco i biodinàmic. En aquest punt, es pot triar ampolles o copes, o bé optar per un maridatge afinat pels menús degustació marca de la casa.

Croqueta d’ànec de glans, móres i emulsió d’all escalivat.

Mentre la sala destil·la calma, la petita cuina vista és tota ebullició. Allà els dos cuiners s’enfronten al repte diari de la creació, de sorprendre el comensal curiós que va amb tanta gana com ganes de jugar.

Deixar-se emportar

Perquè tret que es tracti del torn de menjar, quan hi ha una petita carta, la raó de ser del restaurant Imprevisto és degustar en majúscules, sigui el menú curt de 7 passos o el llarg de 10, que l’equip renova amb regularitat però que diàriament també inclou canvis i sorpreses en funció del millor que ofereix el mercat cada dia.

Ostra al suquet de peix de roca amb picada catalana.

La proximitat i la temporada marquen la base de la seva cuina mediterrània i de mercat, cridada a exalçar el producte però a vestir-lo i amanir-lo amb amor i classe. Les seves creacions desfilen en petites dosis de tast, suficients per saciar cada fletxada i poder seguir pensant en el següent mos.

Albergínia thai amb suc de pastanaga en escabetx, vi Porto, ceba, guanciale i avellanes.

Diuen que la seva aposta és per “bon producte, ben elaborat”, on cada ingredients sigui respectat. I amb un emplatat “sofisticat i desitjable”. Gràcies a la bona connexió amb el públic que els ha seguit aquests dos anys i amb els que descobreixen Imprevisto i el donen a conèixer per boca a orella, poden presumir d’ omplir habitualment i haver establert una relació de confiança amb els comensals que es deixen portar —amb la comoditat de no prendre decisions—, després de ser interrogats només sobre possibles intoleràncies o aversions. Hi ha fórmules també per a vegetarians, sense que l’espurna decaigui, sempre amb producte de primera.

Menús que deixen empremta

El menú de 7 passos del restaurant Imprevisto que provem suposa una experiència rodona, sense alts i baixos. S’obre la veda amb la pani puri amb hummus i verat marinat, un plat explosiu en sabor però també una combinació bestial de textures, de la untuositat al cruixent.

Els segueix l’ostra amb suquet de peix de roca i picada catalana, una delicatessen imprescindible en el repertori. Però la gran sorpresa va ser el tàrtar de rellom de vaca amb suc reduït infusionat amb herbes aromàtiques, mores, pinyons torrats, llavors de mostassa adobades i maionesa de raifort, un dels millors que podran menjar a Barcelona.

Corvina salvatge amb api amb mantega i crema de Parmigiano Reggiano.

Qualsevol vegetarià o omnívor al·lucinarà amb l’albergínia thai amb suc de pastanaga en escabetx, vi Porto, ceba, guanciale i avellanes, perfectament equilibrada. A continuació arriba el peix, que aquesta temporada sol ser turbot o corbina —segons mercat— a baixa temperatura amb pil pil i api amb mantega amb crema de bledes i Parmigiano Reggiano, una recepta que no resta sabor al peix sinó que l’encimbella.

També platets al restaurant Imprevisto

El darrer plat va ser el magret d’ànec Aylesbury de gla amb mola, puré de moniato i taronja a la flama, una bona combinació, encara que no sigui el més destacat de la desfilada.

Magret d’ànec Aylesbury de gla amb mola, puré de moniato i taronja a la flama.

Les postres van variant, en el de 7 passos pot aparèixer el cremós de gianduja amb gel de fruita de la passió, pa de pessic de xocolata i cruixent d’ametlla. Al de 10 hi ha també un prepostre.

El menú llarg incorpora un altre entrant i, actualment, també el ravioli al vapor de patata fumada amb tàrtar de gambes, escuma de la seva essència i kumquat fermentat. Però com que la proposta dels xefs és canviant, aquest guió és només una mostra del seu ampli univers creatiu, que aquí mostrem amb algunes fotos més. Alguns plats poden coincidir perquè són hits, i altres tenir més rotació.

La proposta dels xefs és canviant, aquest guió és només una mostra del seu ampli univers creatiu

El sommelier va elevar l’experiència amb una selecció afinada que s’obre amb les bombolles d’un cava Mitic 1938 (Gran Reserva 2019 Oriol Rossel) i transcorre per un Pago de Villavendimia 2022 (Vidal Soblechero, La Seca), l’addictiu Xisto ilimitado 2021 (Luis Seabra, DOC Douro), un Tres Feixes 2020 (L’Enclòs de Peralba, el Pla de Manlleu) i un fabulós Els Pics 2021 (Mas alta, Priorat).

A la carta, al migdia, alguns d’ells apareixen com a platerets de lliure elecció. El menú degustació 7 passos costa 47 euros, mentre que el de 10 passos, 65 euros, tots dos sense begudes. Maridatges de vi, 30 i 40 euros, respectivament.

Preu mig carta de mig dia: 40 euros. Obert de dimarts a dissabtes, migdia i nits (cuina de 13.30-15.00hi de 20.00-22.00h).

Tàrtar de rellom de vaca amb suc reduït infusionat amb herbes aromàtiques, mores, pinyons torrats, llavors de mostassa adobades i maionesa de raifort.
Compartir
Publicado por
Patricia Castán (Baco & Boca)

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Bizbarcelona proposa eines per accelerar negocis amb 120 activitats

L'esdeveniment reunirà 150 experts i 70 empreses i entitats amb recursos per a pimes, comerços…

17 d'octubre de 2024
  • Baco Boca

El restaurant Arcano proposa catar i assaborir la història del Born

El local, ubicat al cor del barri barceloní, ofereix als seus comensals una experiència única…

17 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

La reforma de Fira Montjuïc avança amb la selecció dels 15 estudis d’arquitectura finalistes

Els despatxos tenen fins al febrer per presentar les propostes, amb la previsió d'anunciar els…

17 d'octubre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Palau Güell, 40 anys com a Patrimoni Mundial per la UNESCO

El proper 2 de novembre farà 40 anys que la UNESCO va reconèixer el valor…

16 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

CriteriaCaixa ven Saba a la belga Interparking

L'operació permetrà crear el grup més gran d'aparcaments d'Europa, amb seu a Brussel·les i oficines…

16 d'octubre de 2024
  • Ecosistema emprenedor

El BSC amplia la cartera de ‘spin-off’ amb Galtea

L'empresa derivada del supercomputador vol fer arribar la IA generativa a les empreses d'una manera…

16 d'octubre de 2024