Les grans firmes han afegit un nou llustre a la ciutat, també hi ha un palpable brunzit provinent d’un grup jove de dissenyadors, galeristes i hotelers que s’han enamorat o que tornen a ella en part per la seva tranquil·litat, però també pel seu sentit de glamur de d’antic món i el seu amor a la tradició i al passat sense complexos
Roma. Tothom parla de Roma. Roma està de moda. Però no era Lisboa? Sí, ho era! Però si realment vol ser un nòmada chic ha de comprar un bitllet cap a la ciutat de la Dolce Vita. Pot sonar absurd preguntar perquè quan els turistes—milions—ja han arribat a Roma per submergir-se en 2.000 anys de civilització. No n’hi ha prou amb la Capella Sixtina, els frescos de Miguel Ángel o el Coliseu? Sí i no.
Des de fa anys, la Ciutat Eterna ha viscut submergida en un profund somni on els romans, aliens a la invasió turística, semblaven no tenir res de nou per ensenyar.
Però està passant quelcom. Diverses grans cases de moda italianes han iniciat la seva aposta per la ciutat, invertint milions en la preservació dels edificis més emblemàtics. Mentre Diego Della Valle, fundador de la casa Tod’s, ha estat finançant la restauració del Coliseu, Fendi ha decidit fer-se càrrec de la neteja de la Fontana de Trevi i prestar suport a un prestigiós institut d’investigació dedicat a Caravaggio. Bulgari ha contribuït recentment de manera molt generosa per salvar la plaça d’Espanya, que s’havia començat a ensorrar. I fins i tot el grup espanyol Inditex ha fet la remodelació de la façana del Palau d’Espanya, seu de l’ambaixada espanyola davant del Vaticà.
I si les grans firmes han afegit un nou llustre a la ciutat, també hi ha un palpable brunzit provinent d’un grup jove de dissenyadors, galeristes i hotelers que s’han enamorat o que tornen a ella en part per la seva tranquil·litat, però també pel seu sentit de glamur de d’antic món i el seu amor a la tradició i al passat sense complexos. Un exemple és el director creatiu de Gucci, Alessandro Michele, originari de Roma, que s’acaba d’instal·lar al Palazzo Alberini-Cicciaporci, una joia de l’arquitectura renacentista.
vivirdemais descobreix Chez Dédé. A la Via di Monserrato, envoltat de magnífiques façanes renaixentistes i molt a prop del Palazzo Farnese, es troba aquest taller-galeria-botiga, amb un inconfusible chic francès dins l’històric Palazzo Capponi Antonelli. Fins aquí arriben elegants viatgers de tot el món que aposten per l’artesania i per les persones que fan quelcom màgic del seu treball, a la recerca de nous tresors.
Els fundadors Daria Reina i Andrea Ferolla creen col·leccions de roba de llar, bosses i altres accessoris d’edició limitada fets a mà a Itàlia i de materials naturals. La famosa bossa Chez Dédé, una bossa de tela de lona i nanses de cuir inspirada en fabulosos llocs de vacances: St Tropez, Porquerolles, Biarritz, Taormina, és un accessori imprescindible de la fashionista italiana que arrossega des de les platges de Punta del Este fins al museu Met Breuer a New York. «Sublime for the beach», «Light for the plane», «Perfect for the city» són els missatges que donen immediatament la pista a les milers de seguidores a Instagram. Chez Dédé és a més un gabinet de curiositats de marques úniques i peces selectes de luxe com [les de] Linda Rodin, les glamuroses il·lustracions de Ferolla, els vestits vintage de La DoubleJ, abrics del petit segell napolità Giuliva Heritage Collection, les espardenyes ultra-desitjades de Capri, Zabattigli, els llibres d’art Assouline, les espelmes de Trudon o la ceràmica d’Astier de Villatte.
Quan arribi el moment de retirar-se, vagi directe a l’Hotel De’ Ricci, prengui seient en una butaca de vellut al Charade Bar i contempli La Grande Bellezza. Comprendrà que Roma sempre estigué de moda.
Imatges destacades:
1. Model a la desfilada de moda de Fendi Rome 90 Years Anniversary a la Fontana di Trevi. (Foto per Venturelli / WIREIMAGE)
2. Interior de la botiga Chez Dede, Roma. Imatge extreta de la web de la botiga.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…