Gastronomia ecològica, producte de proximitat, música en directe i tallers sobre consciència mediambiental: aquests són els plats forts de la nova edició de Terra i Gust, el festival de l’alimentació sostenible que arrenca la seva segona edició sobre la llosa de la Ronda de Sant Antoni de Barcelona.
Del 23 al 25 de setembre, en el marc de les festes de la Mercè, 14 restaurants de la ciutat faran gala de la seva oferta gastronòmica, basada en propostes de qualitat que posen en valor l’alimentació saludable, les persones que les elaboren i, especialment, la cura i la preservació del planeta a través de pràctiques sostenibles.
Terra i Gust obrirà les seves portes de 13h a 23h el divendres, mentre que el dissabte i el diumenge s’estendrà de 12h a 23h. Els assistents podran degustar catorze platerets per un mòdic preu de 5 euros i gaudir gratuïtament de totes les activitats de caràcter divulgatiu, amb una mirada posada en el medi ambient i els productors locals.
Bistrot Levante, Casa Amalia 1950, Casa Xica, Contracorrent, El Filete Ruso, Green Leka, Happy Foods, Mescladís, Monocrom, Papagayo, Piel de Gallina, Rasoterra i Zaza Cuina i vi són els establiments que participaran en l’edició d’enguany. L’italià Xemei és el local escollit per representar la cuina de Roma, la ciutat convidada per a la festa major de 2022.
La cervesa estarà a càrrec del Barcelona Beer Festival, que ha seleccionat per a l’ocasió a quatre productores artesanals d’àmbit local. Can Calopa serà la proveïdora del vi natural amb L’Olivera, mentre que Kombutxa es convertirà en l’alternativa saludable de les begudes sense alcohol.
No faltarà la música en viu per amenitzar la vetllada. El programa d’actuacions portarà una proposta musical diferent per a cada moment del dia. De ritmes frescos per a l’hora del vermut a melodies més potents al capvespre, com el funk-jazz o el rock’n roll. Big Menú, Guillem Roma i Alessio Arena, Bab L’Bluz, Rivolta o Koko-Jean & The Tonics seran alguns dels artistes que acompanyaran als comensals en cada mos.
Terra i Gust és un festival gastronòmic organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.