Coincidint amb la segona fase de les obres de reforma de la via, aquest febrer es traslladaran onze de les quinze línies que tenen l'inici i el final en aquesta part de la ciutat, amb l'objectiu de reduir l'impacte que provoquen en els veïns
Imatge d'arxiu dels autobusos interurbans que paraven a Ronda Universitat. © Clara Soler
L’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat finalment han trobat una solució per a l’acumulació d’autobusos a Ronda Universitat. Aquesta situació despertava des de fa temps les crítiques dels veïns, que es queixaven del soroll, la congestió, la contaminació i les aglomeracions a les voreres que provocaven aquests vehicles.
Les terminals actuals de línies com la de Lleida-Berga-Puigcerdà i la de Castelldefels-Port Ginesta deixaran d’ubicar-se a Ronda Universitat, i es recol·locaran a altres zones de la ciutat a partir del proper 8 de febrer. Amb aquesta intervenció, que desplaçarà les parades d’inici i final d’onze de les quinze línies que operen a la ronda, es reduirà prop del 60% dels viatges que es produeixen a la zona.
El canvi coincidirà amb la segona fase dels treballs que s’estan fent per remodelar Ronda Universitat, que van començar al novembre i s’espera que s’allarguin fins al març. La reforma projectada per l’Ajuntament de Barcelona, amb un pressupost de 350.000 euros, ampliarà voreres i reduirà dos carrils de cotxes, guanyant 1.730 metres quadrats per als vianants i millorant els desplaçaments a peu i l’activitat comercial d’aquesta part de la ciutat. A més, es posaran uns 60 testos amb arbres, elements que mai abans havien estat presents a la zona. Les obres s’estan executant en dues fases: fins ara s’ha reformat la banda mar i a partir del febrer s’iniciaran a la banda muntanya.
Canvis en les línies
Les onze línies afectades, totes elles gestionades per l’AMB i la Generalitat, canviaran la seva terminal a una nova ubicació i algunes sumaran noves parades de pas. La línia de Lleida-Berga-Puigcerdà, operada per Alsa, es traslladarà a l’Estació del Nord i s’inclouran noves parades de pas a Passeig de Gràcia (alçada Diputació) i Gran Via (alçada Balmes). Les línies que van cap a Olesa-Manresa (Barcelona-Abrera-Olesa-Manresa; e22 exprés Manresa i e23 exprés Olesa, totes tres operades per Monbus) es recol·locaran de Ronda Universitat a la Plaça Maria Cristina, habilitant una parada de pas a Gran Via (alçada Balmes).
D’altra banda, la línia de Castelldefels-Port Ginesta, operada per Mohn, es traslladarà a l’estació de Sants. Les línies de Maresme no exprés (C3 – Vilassar de Dalt; C4 Premià de Mar i C6 Cabrils, operades per Moventis) es recol·locaran a Gran Via (alçada Pau Claris). Les línies que connecten amb el Garraf (e14 Sant Pere de Ribes, e15.1 Vilanova i la Geltrú i e16 Sitges, operades per Cintoi Bus) es reubicaran de la ronda a Gran Via (alçada Aribau).
Amb la reordenació d’aquestes onze línies, només es mantindran quatre línies a Ronda Universitat, que es traslladaran provisionalment a Plaça Catalunya i Plaça Universitat mentre s’executin les obres de transformació de la ronda.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…