Ubicat al número 21 del carrer Poeta Cabanyes i reobert fa tot just un mes, el nou Rouge ha irromput en l’escena festiva de la ciutat valent-se de dos ingredients fonamentals: cultura i hedonisme. Al Rouge hi ha cocktails amb nom de vedette, brioixos planxats, vins de Xerès, música electrònica i anxoves de L’Escala. Una oferta eclèctica que combina atreviment, bon gust i una calculada dosi de nostàlgia.
Fans dels subtítols i mestres del hype, els impulsors del projecte no han esmerçat esforços a l’hora de batejar la criatura. A l’entrada del local, sota el seu rètol arquejat, hi llegim “Cocktail Club / Bunker Cultural”. La cosa promet.
Un cop a dins, un neó, de composició pictòrica, busca seduïr-nos amb una altra idea: “Còctels de Culte”. Però qui hi ha al darrere de tanta literatura? Jorge Ferrer, Jandro Giner, Betu Martinez i Pau Ortiz són els quatre amics –i ara socis– que n’acrediten l’autoria. Vinculats al món cultural, (Serielizados, TMATNB) aquest grup de joves emprenedors ha decidit obrir el tipus de bar del qual serien clients assidus. Per donar consistència al projecte, s’han deixat assessorar per gent que la toca molt en les diferents àrees que han volgut posar en valor.
L’interiorisme del local, que podria signar David Lynch, és obra de Daphne Muñoz (La Movida Studio), mentre que en la il·luminació ha intervingut Joel Moreno i tot el branding és cosa de l’agència creativa Snoop, incloent l’icònic neó que dona la benvinguda als parroquians.
Darrere la barra, el bar manager Nicolò Coppa es cuida de les begudes, combinant cocteleria clàssica amb els set “còctels de culte” que el mixòleg Mattia Bertoglio ha creat expressament pel Rouge. Noms com Mula 54, Mustang o Sideral ens remeten a l’efervescència musical de les nits de glòria del Paral·lel, mentre que La Bella Dorita o Mistral són homenatges líquids a dues vedettes mítiques del Molino. El Margarida va per “la Xirgu”; i l’Snooper, l’únic còctel del Rouge que no guarda relació amb la història del nostre Broadway decadent, és una picada d’ullet a l’estudi que els ha ajudat a construir la marca.
El còctel del dia, com explica Pau Ortiz “pren com a referència temes culturals que estiguin passant en aquest moment a Barcelona, per exemple, fins ara hem tingut un Consumed in Green, en honor a Richie Hawtin punxant per primer cop a l’Apolo”.
Si no esteu per còctels, una copa de fino en rama o d’amontillado també poden tenyir la tarda de felicitat i elevar-vos uns centímetres del terra. L’aposta pels vins generosos es completa amb Vermò, un vermut que Jorge Ferrer, un dels quatre socis, elabora a Torí “seguint els mètodes tradicionals de producció, però afegint-hi ingredients com gingebre, pebre blanc o cardamom”.
Per picar, podeu demanar una llauna d’anxoves de l’Escala o unes patates fregides J. García: or cruixent made in Castelló. Hi ha més: la Gilda Bloody Mary o l’aguachile de musclos demostren que aquí hi passen coses. El xef Albert Ibáñez, castellonenc, com les patates, és l’assessor gastronòmic del Rouge i el responsable de la part més juganera de la carta: els brioixos planxats. “La idea era buscar cremositat i exuberància, dues mossegades carregades de sabor”.
Amb aquestes paraules descriu Ibáñez els famosos “brioixets”, que en base a la seva recepta, elabora cada dia Vidania –l’obrador de la Bodega Amposta– per tal que arribin al Rouge llestos per passar per la planxa. N’hi ha cinc de diferents, però el de bomba del Poble Sec i el de peus de porc amb gamba són garantia d’èxit. Panets plens de plaer concentrat que desapareixen en qüestió de segons.
La carta inclou un plat enigmàtic: el “postret” de la casa. Una sorpresa elegant i digestiva.
El Rouge obre de dimecres a diumenge, i les nits de divendres i dissabte són sinònim de música en directe. En aquest primer mes de vida, hi han desfilat noms com DJ Coco, Vince Void, Spacer o Marta Mer. La resta de dies, s’oferiran activitats com ara podcasts, humor en format stand-up, concerts i esdeveniments vinculats als festivals de la ciutat, amb la intenció de contribuir al ressorgiment d’un barri que mereix tornar a l’ebullició creativa del passat.
A l’espera de saber els detalls de la seva agenda cultural, brindem pel renaixement del Rouge!
Make Paral·lel Great Again!