Setmana del Talent Audiovisual per connectar el talent emergent amb la indústria

En la seva cuarta edició, la Setmana del Talent Audiovisual, manté l'ampliació de l'any passat i comptarà amb conferències, master class, espais de networking i l'activitat principal, el Pitching Audiovisual Universitat - Indústria

Barcelona acull a partir d’aquest dimarts 20 de novembre i fins al divendres 23 la quarta edició de la Setmana del Talent Audiovisual. Organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, la Setmana del Talent Audiovisual vol esdevenir una plataforma per connectar el talent emergent i la industria per avançar en la innovació i desenvolupar nous formats. Totes les activitats i conferències tenen lloc al CCCB.

En aquesta quarta edició, la Setmana del Talent Audiovisual, manté l’ampliació de l’any passat i comptarà amb conferències, master class, espais de networking i l’activitat principal, el Pitching Audiovisual Universitat – Indústria.

La quarta edició posa el punt de partida en la conferència inicial “La Televisió no televisiva. Producció de continguts digitals”, on es reflexionarà sobre els beneficis i l’impacte en l’audiència de l’aposta pels continguts digitals dels canals televisius. La taula rodona va a càrrec de Beteve, CCMA, RTVE i Arte, i té lloc el 20 de novembre a les 10h a la Sala Raval del CCCB.

La programació també compta amb la conferència “Minoria Absoluta, de Polònia a la guerra civil en colors” on la productora explicarà el seu avenç cap a nous continguts fins arribar a “Espanya en dues trinxeres, la guerra civil en color”, el llargmetratge documental que els ha posicionat com a pioners en el treballs de l’acoloriment d’arxius audiovisuals originals en blanc i negre. La conferència tindrà lloc el 20 de novembre a les 19h a la Sala Raval de CCCB.

Una nova activitat que s’inclou en el programa aquest any és el “Meet the experts” una sessió per conèixer diferents professionals que mostrin la seva feina i la seva experiència en el sector audiovisual. En aquesta ocasió, parlarean 4 guionistes: l’Ana Boadas, la Nuria Parera, l’Oriol Jara i l’Alberto Marini

La Setmana del Talent Audiovisual també compta amb l’equip del laboratori de formats de la CCMA, Miquel Garcia i Manel Raya, que faran un recull d’aquells programes que marquen tendència a les televisions de tot el món, en la sessió que tindrà lloc el dimecres 21 de novembre a les 17h al CCCB donaran a conèixer quins són els formats televisius que estan triomfant arreu.

L’estudi de cas d’aquest any es centra en el programa “Preguntes Freqüents”, l’equip de direcció i producció del programa explicarà els secrets de produir un programa d’èxit al voltant de l’actualitat informativa el 21 de novembre a les 19h a la Sala Raval del CCCB.

Una nova activitat que s’inclou en el programa aquest any és el “Meet the experts” una sessió per conèixer diferents professionals que mostrin la seva feina i la seva experiència en el sector audiovisual. En aquesta ocasió, parlarean 4 guionistes: l’Ana Boadas, la Nuria Parera, l’Oriol Jara i l’Alberto Marini el proper 22 de novembre a les 19h a la Sala Raval.

També ès podrà conèixer els projectes nascuts de la primera edició del Pacte del Talent. El pacte del talent neix amb l’objectiu de connectar les noves promocions de professionals amb projectes emergents de les arts escèniques i promoció cultural. Aquest enllaç permet al professional de l’audiovisual tenir una primera experiència professional i al projecte emergent disposar d’una peça audiovisual professional com a carta de presentació del seu talent. La mostra d’aquests treballs audiovisuals realitzats en la primera edició  tindrà lloc el dilluns 20 de novembre a les 17h a la Sala Raval de CCCB.

EL PITCHING, UN ESPAI DE CONNEXIÓ ENTRE LA INDÚSTRIA AUDIOVISUAL

L’activitat més rellevant de la Setmana del Talent Audiovisual és el el Pitching Audiovisual Universitat – Indústria: un espai de trobada entre professionals i talent emergent format a les universitats catalanes. S’organitza amb l’objectiu de ser el punt de trobada entre els estudiants universitaris que estan desenvolupant projectes audiovisuals i els professionals amb interès a participar-hi.

Aquesta iniciativa pionera, gràcies a l’acord entre el Clúster Audiovisual de Catalunya i les Universitats Catalanes, facilita un primer contacte entre estudiants de cursos de grau i màster de Comunicació Audiovisual i cinema amb productors, televisions i distribuïdors.

El Pitching Audiovisual Universitat-Indústria es celebrarà els dies 22 i 23 de novembre.

L’edició passada, la Setmana del Talent Audiovisual va comptar amb més de 1.000 assistents i més de 130 reunions. Pel que fa als pitching, van formar-ne part 80 empreses i entitats del sector audiovisual i 43 nous professionals, es van presentar 24 projectes audiovisuals en quatre categories: Ficció, No ficció, noves finestres (com videojocs i transmèdia) i formats de TV.