Els projectes de les companyies Sincrofarm, Txia Finising, Urquima, Medichem, Vecmedical Spain i D Denginy Biorem estan entre les 17 seleccionades pel Ministeri d’Indústria per rebre, en conjunt, 11 milions d’euros
La recerca de nous medicaments és un dels àmbits que reben els ajuts del Perte de Salut d'Avanguarda. © CDC
Catalunya, amb sis empreses, és la comunitat autònoma més beneficiada del Perte per a la salut d’avantguarda. El Ministeri d’Indústria ha seleccionat un total de 17 empreses per destinar-hi la línia d’ajudes d’11 milions d’euros. Entre les quals es troben: Sincrofarm, Txia Finising, Urquima, Medichem, Vecmedical Spain i D Denginy Biorem.
Pel que fa a la resta, destaquen companyies com Faes Farma, Laboratorios León Farma, Vivebiotech o Laboratorios Liconsa. El ministeri va rebre un total de 26 sol·licituds per part de 24 empreses, de les quals se n’han seleccionat 17, com a beneficiàries del Perte, un instrument de col·laboració públic-privada centrat en la transformació del sector sanitari a través de la ciència i la innovació.
El projectes comprenen actuacions per a la digitalització de les plantes de producció, automatització de processos, desenvolupaments de nous medicaments, industrialització de la biofabricació de teixits i òrgans, reducció de residus i contaminants a les fàbriques o innovacions en els processos de fabricació, entre d’altres.
A l’espera de la concreció definitiva, les iniciatives subvencionades seran, en el cas de Sincrofarm, un ajut (113.694 euros) per subvencionar la digitalització de la planta productiva, ubicada a Cornellà de Llobregat, segons informa ACN.
Pel que fa a Texia Finishing, el ministeri planteja destinar les ajudes a un projecte d’innovació en el disseny i producció de mascaretes quirúrgiques sostenibles i biodegradables per a l’ús hospitalari. Segons la resolució, la farmacèutica va demanar 258.250 euros, dels quals se’n proposa adjudicar 57.050 euros.
A Urquima, el govern espanyol aposta per reduir l’impacte mediambiental associat al procés productiu de la planta de Sant Fost de Campsentelles. Així mateix, a Medichem, la resolució proposa reduir els residus i els elements contaminants de la planta de Celrà.
En relació amb Vecmedical, la resolució proposa subvencionar un sistema d’automatització de rentats per pacients amb patologies urològiques.
Finalment, a D Denginy Biorem, el ministeri d’Indústria aposta per subvencionar el projecte Cell4DPharmaFab, que consisteix en dissenyar una solució automatitzada, robotitzada i digitalitzada per a la industrialització de la fabricació de teixits i òrgans en la indústria farmacèutica.
Cal fer el possible perquè l’escriptor de Sueca no continuï essent llegit per quatre gats.
Els carrers i places del Poble Espanyol seran l'escenari d'aquest festival, que comptarà amb un…
Es podran degustar begudes locals però també de països com Alemanya o Irlanda, amb una…
Núria Montserrat (Barcelona, 1978) es dedicava a generar microronyons a un laboratori de l'Institut de…
L'esdeveniment, que se celebrarà del 6 al 8 de maig en el recinte Gran Via…
El nomenclàtor de Barcelona ha convertit Nou Barris, concretament la seu del districte, en un…