Gastronomia

Sopar gaudint de la posta de sol als Jardins del Grec

El restaurant efímer Farm to Table ofereix aquest mes de juliol d'una de les millors terrasses d'estiu de Barcelona

Aquest mes de juliol, Barcelona ofereix la possibilitat de sopar en un marc incomparable: el mirador dels jardins del Teatre Grec. Contemplar la posta de sol des de Montjuïc i gaudir d’un menú maridat amb vins Gramona i elaborat pels xefs del restaurant Casa Xica del Poble-sec és una experiència que es pot gaudir durant molt pocs dies i que és combinable, a més, amb l’assistència a l’espectacle previst per a aquella nit.

Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins del Festival Grec, que va començar dimecres, 29 de juny, i s’acabarà l’última setmana de juliol. Al llarg del mes, a l’escenari del Teatre Grec s’han programat catorze espectacles durant 19 nits, tant de música com de dansa, teatre i circ. Les funcions comencen a les deu de la nit, però abans, a partir de les vuit, és possible sopar al restaurant efímer Farm to Table, sempre amb reserva prèvia.

Aquest torn, de 20 h a 22 h, està reservat per a comensals que hagin comprat una entrada per assistir a l’espectacle. Té l’avantatge de poder gaudir dels jardins i del bellíssim entorn del restaurant a l’aire lliure quan encara és de dia, contemplant les vistes a la ciutat i, especialment, el capvespre.

Per a qui no vulgui assistir a cap espectacle, però sí xalar de la que segurament és aquest any la millor terrassa efímera de Barcelona existeix l’opció d’acudir al segon torn, a partir de les 22 h i amb la possibilitat d’allargar després la nit als jardins del Grec, on aquest any s’hi han instal·lat uns quioscos que serveixen còctels d’autor, cerveses i gintònics fins a les dues de la matinada.

Després de guanyar un concurs públic, l’explotació d’aquest restaurant temporal va a càrrec dels xefs Raquel Blasco i Marc Santamaria, propietaris del Casa Xica i formats a restaurants de Barcelona, ​​Londres i la Xina. Amb el concepte Farm to Table volen posar el focus en els ingredients de proximitat i en mantenir una connexió directa amb els seus productors. “Hem apostat per una selecció de plats elaborats amb ingredients de la màxima qualitat en què intentem respectar molt el producte, intervenir poc. Busquem el purisme, sense disfresses, i volem homenatjar els distribuïdors i els productors locals”, explica Blasco, autèntica apassionada del Poble-sec.

Amb capacitat per a un centenar de persones per torn, Farm to Table ofereix l’opció d’escollir tres menús: dos al preu de 35 euros —un d’ells vegà i amb tres plats cadascun— i un altre superior —cinc plats—, de 55 euros. Si es vol complementar el menú amb un maridatge, és a dir, tastant un vi diferent a cada plat, cal afegir-hi 35 euros més. En aquest cas, s’oferirà una selecció de vins de la DO Penedès i escumosos Corpinnat de la marca Gramona, com ara el Chardonnay Mas Escorpí o el Xarel·lo vermell Mart.

Farm to Table té capacitat per a un centenar de persones. ©TheNBP

Tot i que l’aposta pels productes locals és el fil conductor, tots dos menús degustació incorporen un toc asiàtic, característica habitual en la gastronomia de Blasco i Santamaria per l’etapa que van residir a la Xina. Així, trobem un curri tailandès de verdures ecològiques de temporada i una amanida d’espinacs i brots de quilòmetre zero amb corbina salvatge a la brasa i carbassa al punt cruixent. Però l’autèntic plat estrella és el tartar de calamar amb ajoblanco de coco i llima.

Altres propostes són la costella de vedella a baixa temperatura amb patates fregides i pico de gallo; i el sashimi de verat, gel de taronja i gingebre i ous de truita del Pirineu. Per postres: ganache de xocolata amb kikos i oli de les Garrigues o macedònia de fruites ecològiques amb suc de llima i gingebre i sorbet de taronja.

Després de l’estrena del festival amb la companyia de dansa Nethelands Dans, el Teatre Grec acollirà aquest diumenge i dilluns l’obra El Burlador de Sevilla, dirigida per Xavier Albertí, i després la programació continuarà la resta del mes amb el cantautor Roger Mas; l’obra 28 i Mig, d’Oriol Broggi; i altres propostes com les de Jane Birkin, Sondheim i Els Pets.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Trencadís

Més de mil obres originals de tot el món opten al Premi Planeta

Un total de 1.070 manuscrits originals s'han presentat per a optar al Premi Planeta. En…

16 de setembre de 2024
  • Música

Una temporada marcada pels herois al Palau de la Música Catalana

Sota el lema 'La música més humana, arrenca una nova temporada de concerts al Palau…

15 de setembre de 2024
  • Opinió

Empreses sostenibles per a una Barcelona sostenible

La sostenibilitat en l'empresa representa un factor clau de competitivitat i atracció de talent

15 de setembre de 2024
  • Good News Barcelona

La quàntica s’obre pas a Catalunya per convertir-la en referent internacional

L'ecosistema català vinculat a la quàntica creix en actors i en rellevància internacional, orbitant especialment…

15 de setembre de 2024
  • El Bar del Post

Ana Montserrat: Seguir ficant-se en embolics meravellosos

A hores d'ara, porta ja viscudes unes quantes vides. “Tinc dos passaports, francès i espanyol,…

14 de setembre de 2024
  • Creativitat

Barcelona, una realitat artística

Jordi Díaz Alamà ens convida a visitar un espai revolucionari, la Barcelona Academy of Art,…

14 de setembre de 2024