La biotecnològica catalana iniciarà la fase preclínica del tractament que ha desenvolupat per curar una patologia que provoca pèrdua de visió, la malaltia de Stargardt
L’empresa biotecnològica SpliceBio ha aconseguit 50 milions d’euros en una ronda d’inversió per entrar a la fase preclínica del tractament que ha desenvolupat per curar una patologia que provoca pèrdua de visió, la malaltia de Stargardt.
La línia de finançament, una de les més quantioses tancada recentment per una biotech catalana, l’ha liderat el fons espanyol Ysios Capital i el fons belga UCB Ventures. Els responsables d’SpliceBio destaquen que la ronda de finançament Series A és, per la seva quantia, la més gran completada per una empresa biotecnològica a Espanya. Les principals operacions les han protagonitzat fins ara Ona Therapeutics (30 milions), Minoryx Therapeutics (25 milions) i Oryzon (20 milions).
L’ampliació de capital també ha comptat amb la participació dels inversors New Enterprise Associates (Estats Units), Gilde Healthcare (Països Baixos), Novartis Venture Fund (Suïssa) i Asabys Partners (Barcelona).
SpliceBio vol llançar al mercat, abans del 2030, una tecnologia que permet combatre mutacions genètiques a través de la introducció d’un virus al cos del pacient que és portador d’un gen curatiu. La seva aportació investigadora, única mundialment, consisteix a reduir la mida del gen, aplicant vectors virals als gens més grans, perquè puguin actuar contra la degeneració de la màcula visual del pacient i combatre-la.
La companyia preveu comercialitzar la tecnologia abans del 2030
És a dir, la tecnologia de SpliceBio supera aquesta limitació i permet el desenvolupament de teràpies gèniques amb vectors AAV (virus adeno-associats) per al tractament de malalties genètiques que requereixen el lliurament de gens grans. Per això, la companyia preveu introduir-se a altres camps mèdics en un futur.
La plataforma desenvolupada per la startup catalana està basada en tecnologia desenvolupada al Muir Lab a la Universitat de Princeton després de més de 20 anys de recerca pionera en el camp de les interines i l’enginyeria de proteïnes.
Per fer front a la fase preclínica, i posteriorment els assaigs clínics amb humans en coordinació amb centres hospitalaris nacionals i internacionals, SpliceBio ampliarà progressivament el seu equip, actualment format per nou persones, amb més professionals altament qualificats. La companyia està establerta al Parc Científic de Barcelona.
L’equip d’investigadors treballa des del Parc Científic de Barcelona
SpliceBio té els seus orígens el 2014, amb la creació de ProteoDesign, una empresa biotecnològica dedicada a la investigació de teràpies oncològiques. Els fundadors van ser els investigadors Miquel Vila-Perelló i Silvia Frutos juntament amb el professor de la Universitat de Princeton Tom Muir i Marc Montserrat, un directiu de multinacionals farmacèutiques establert als Estats Units.
El 2020, després d’una primera ampliació de capital que va donar entrada al capital a Asabys Partners i Ysios, ProteoDesign va reorientar el seu focus a les teràpies per combatre malalties genètiques, abordant les principals limitacions dels virus adeno-associats (AAVs), que són els vectors virals utilitzats en aquest tipus de teràpies.
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…