Ecosistema emprenedor

Una ‘startup’ barcelonina idea coberts comestibles per substituir el plàstic

Aquesta proposta ha guanyat el primer premi d'Innofood, programa creat per Barcelona Activa i Mercabarna per fomentar la innovació en el món gastrònomic

L’empresa emergent Voilà ha rebut el primer premi d’Innofood, programa creat per Barcelona Activa i Mercabarna amb l’objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en el món gastronòmic. La startup ha creat una nova marca de vaixella, coberteria i vasos comestibles, que serveixen per substituir el plàstic i estan fets amb cereals. En aquest cas, la sostenibilitat i noves experiències gastronòmiques van de la mà.

Els coberts, també sense gluten ni lactosa i pensats per a tots els públics, són completament bio i inclouen l’etiqueta de malbaratament zero. La seva creadora, Laura Gispert, també introdueix el concepte use and eat, que lluita contra la proliferació dels coberts de plàstic d’un sol ús. Fins i tot, són biodegradables perquè, si l’usuari decideix no consumir-los, l’envàs desapareix en 30 dies. L’invent de Gispert va néixer mentre estudiava a l’escola Elisava i es preveu que surti al mercat el mes de febrer.

Però Voilà no ha estat l’única startup guanyadora del programa Innofood. En la segona i tercera posició s’han col·locat Let’s Cook, de Nils Gustav Magnus Johansson, i Gastrocampo, de Léa Blanchard. Let’s Cook és un web que setmanalment envia als seus usuaris els ingredients per preparar el menjar, mentre que Gastrocampo consisteix en una app que facilita la comercialització directa dels petits productors als restaurants.

Les tres empreses emergents rebran un premi econòmic de 12.000 euros, 6.000 euros i 3.000 euros, respectivament, i comptaran amb un espai d’incubació al Food Trade Center de Mercabarna, on rebran l’acompanyament d’especialistes i empreses del mercat central.

Aquesta ha estat la segona edició d’Innofood i la dotzena de startups que hi han participat han rebut formació gerencial i sectorial i de desenvolupament d’habilitats emprenedores, a més d’accedir a una xarxa de contactes rellevants en el sector.

Les startups guanyadores d’Innofood s’incubaran al mercat central i aprendran dels seus especialistes i empreses.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Bizbarcelona proposa eines per accelerar negocis amb 120 activitats

L'esdeveniment reunirà 150 experts i 70 empreses i entitats amb recursos per a pimes, comerços…

17 d'octubre de 2024
  • Baco Boca

El restaurant Arcano proposa catar i assaborir la història del Born

El local, ubicat al cor del barri barceloní, ofereix als seus comensals una experiència única…

17 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

La reforma de Fira Montjuïc avança amb la selecció dels 15 estudis d’arquitectura finalistes

Els despatxos tenen fins al febrer per presentar les propostes, amb la previsió d'anunciar els…

17 d'octubre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Palau Güell, 40 anys com a Patrimoni Mundial per la UNESCO

El proper 2 de novembre farà 40 anys que la UNESCO va reconèixer el valor…

16 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

CriteriaCaixa ven Saba a la belga Interparking

L'operació permetrà crear el grup més gran d'aparcaments d'Europa, amb seu a Brussel·les i oficines…

16 d'octubre de 2024
  • Ecosistema emprenedor

El BSC amplia la cartera de ‘spin-off’ amb Galtea

L'empresa derivada del supercomputador vol fer arribar la IA generativa a les empreses d'una manera…

16 d'octubre de 2024