La cooperativa va incrementar en un 18% les persones ateses durant 2023 respecte a l'any anterior, superant les 49.200, en un exercici en el qual va llançar el seu portal sobre dependència Aliura i el laboratori d'innovació Social Digital Lab
Els codirectors de Suara Cooperativa, Tomàs Llompart i Laura Peracaula.
Més usuaris, més serveis, més treballadors i més ingressos. El de 2023 va ser un exercici expansiu per a Suara Cooperativa, que va elevar el seu volum de negoci fins als 133,3 milions d’euros, un 21,4% més que l’any anterior. Aquesta xifra va créixer en paral·lel a l’increment de la quantiat de persones ateses, que va créixer un 18%, fins a situar-se en les 49.282.
A més, tenint en compte factors com la millora de la qualitat de vida de les persones ateses, la generació d’ocupació, el desenvolupament professional i la innovació, Suara va acumular el 2023 un valor social integrat de 282,9 milions, un 23,7% més que el que va reunir l’any passat a través dels prop de 300 serveis i projectes de la cooperativa, codirigida per Tomàs Llompart i Laura Peracaula.
Aquests serveis que ofereix Suara, que acumula més de 40 anys d’història, inclouen iniciatives enfocades a totes les fases del cicle vital de les persones: des de l’atenció a la infància amb equipaments com escoles bressol i centres d’acolliment a menors, fins a persones grans, amb centres residencials i assistència domiciliària, passant per l’atenció a famílies i a persones en risc d’exclusió social.
Aquests serveis i projectes es complementen amb iniciatives com el portal digital de dependència Aliura, llançat per Suara el 2023 per oferir recursos tant per a persones dependents com per als seus familiars de forma centralitzada, la primera plataforma d’aquestes característiques a Catalunya.
L’exercici de 2023 va incloure un altre llançament per part de la cooperativa: el del Social Digital Lab, que treballa per transformar l’acompanyament a les persones en totes les franges vitals a través de tecnologies com la robòtica, els sensors, la realitat virtual i la IA. A més, el creixement de Suara l’ha portat a tenir presència a Balears, Castella-Lleó, Navarra, La Rioja, Cantàbria, Astúries, Galícia i Madrid, així com a Xile, a més de Catalunya.
Les dones són majoria
Les dones exerceixen un rol destacat a Suara. Així, el 53% de les persones ateses el 2023 van ser dones, però aquest rol va més enllà dels usuaris, i amb proporcions majors. En aquest sentit, vuit dels nou càrrecs del Consell Rector de Suara estan ocupats per dones, com s’ha decidit a la seva recent assemblea general, i el 78% dels membres del Consell de Direcció Estratègica també ho són.
En la mateixa línia, el 85% de les persones sòcies de la cooperativa són dones, en un exercici en el qual Suara va registrar un increment del nombre de socis del 10%, fins als 1.564. Aquesta quantitat de persones sòcies no ha deixat de créixer durant 2024, i se situa ara en les 1.673.
A més, les dones representen el 89% de les 5.322 persones treballadores de la cooperativa. Els empleats, que van rebre més de 71.000 hores de formació el 2023, van créixer un 6,5% durant l’any, en la línia de creixement que consolida a Suara com a empresa cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre líder a Catalunya en la prestació de serveis a les persones.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…