Ecosistema emprenedor

El supermercat sostenible Re-Pot vol arribar a Madrid el 2022

La plataforma de venda online de productes d’alimentació i neteja en envasos reutilitzables, que va començar a Barcelona i L’Hospitalet, ha ampliat el servei a Sant Cugat i preveu arribat a Sant Just Desvern en un termini de tres mesos

Acabar amb els envasos de plàstic mitjançant la reutilització i l’economia circular és l’essència del supermercat en línia Re-Pot. El projecte, que va néixer el 2021 a Barcelona com una alternativa per a tots aquells consumidors cansats de l’excés d’embalatge que es troben als supermercats tradicionals, vol arribar a Madrid a finals de 2022.

Per aconseguir-ho caldrà trobar els proveïdors adequats, tant dels productes com per a la logística, ja que Re-pot arriba a les llars mitjançant el repartiment en vehicles elèctrics. “També haurem d’obrir un hub de distribució”, explica Alejandro Roset, cofundador de Re-Pot. Roset concreta que el creixement s’abordarà amb una nova ronda de finançament d’una xifra pròxima als 300.000 euros, prevista per al quart trimestre de 2022.

Mentre, amb els 120.000 euros obtinguts en una primera ronda el novembre passat, la startup creixerà més enllà dels límits inicials de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat cap a altres municipis de l’àrea metropolitana com Sant Just Desvern, Badalona o Sant Adrià de Besòs. De moment, ja ha incorporat l’àrea de Sant Cugat, on serveix les comandes amb el servei de repartiment de Koiki, una empresa sostenible que dóna feina a col·lectius en risc d’exclusió social. Per a Barcelona i L’Hospitalet, Re-Pot treballa amb Revoolt, una startup especialitzada en el repartiment sostenible de l’última milla.

La ronda de finançament aixecada el novembre també ha servit per ampliar el catàleg de productes fins a les poc més de 300 referències actuals, obrint noves categories com els productes elaborats, per a animals de companyia i, a partir del febrer vinent, “servirem fruites i verdures” de kilòmetre zero i de temporada, explica Alejandro Roset. Aquestes línies de producte s’han sumat a les ja comercialitzades inicialment amb productes d’alimentació, begudes, neteja i higiene personal.

El principal repte que té Re-Pot és comptar “amb els proveïdors que tinguin la sostenibilitat i l’economia circular entre les seves prioritats”. “Això implica també subministrar el producte de manera diferent —insisteix Roset— i incorporar la reutilització de l’envàs”. Una opció més complexa encara quan es tracta d’aliments elaborats perquè el proveïdor ha d’afegir a les seves línies de producció una fase de rentat d’envasos amb la tecnologia que permeti la seva reutilització. Aquest és “un canvi de xip” que, per exemple, acaba de fer Conca Orgànics per subministrar a Re-Pot aliments ecològics, vegans i sense plàstic, com infusions, patés de verdures, salses, xocolates o sals de brollador.

Són proveïdors de Re-Pot —a més de Conca Orgànics— IOIO, Palombella i RRR Biocosmetics, per a cosmètica; Veggie Maai, que elaboren pastissos sense productes d’origen animal; Ismax, per a productes de paper eco-reciclat; La Retornable, que elabora begudes vegetals ecològiques en envasos de vidre retornables, i CleanUp BIO, per a la neteja de la llar i la higiene personal.

La plataforma online comercialitza amb la marca pròpia Re-Pot els productes que compra a l’engròs.

Amb la tasca de tots ells, juntament amb els clients, Re-Pot ha contribuït des del seu llançament l’abril passat a què s’estalviïn més de 12.900 ampolles de plàstic i gairebé 850 kg de residus. A més, gràcies al fet que el repartiment es fa amb els vehicles elèctrics, la petjada de carboni desapareix i s’han estalviat més de 350 kg de CO2.

Re-Pot va néixer durant un viatge al Vietnam, quan Alejandro Roset i els també fundadors de la companyia Javier Maella i Tirsà Sánchez van comprovar que no es podien banyar en una de les platges del país asiàtic per l’enorme quantitat de plàstics que hi havia flotant en aquelles aigües. La solució va ser crear un supermercat 100% sostenible que permet als clients complir amb el medi ambient sense haver de sortir de casa i sense renunciar als productes de la compra habitual, ja que tots els envasos es tornen un cop consumit el producte, per facilitar la seva reutilització per a properes comandes.

La startup va néixer durant un viatge al Vietnam, quan els seus fundadors van comprovar que no es podien banyar en una de les platges del país asiàtic per l’enorme quantitat de plàstics que hi havia flotant

Per això, Re-Pot compta amb unes instal·lacions pròximes a la Plaça Molina, a Barcelona, on hi ha instal·lada avançada maquinària per al rentat d’envasos a més de 80 graus. “Unes instal·lacions que, si les expectatives de creixement es compleixen, caldrà traslladar-les a un espai més gran per ampliar la zona de rentat” i, també, la d’envasat, ja que Re-Pot compra alguns productes a l’engròs i els envasa amb la seva pròpia marca Re-Pot. La plantilla actual és de sis persones.

A mesura que s’ampliï el nombre de productes “perquè el client ha de poder comprar a Re-Pot qualsevol article com fa a la resta de supermercats”, i de poblacions a abastir, “podrem fer més economia d’escala i ajustar els preus de venda, tot i que, ara per ara, els nostres productes només són un 10% més cars”, manifesta Roset. El cofundador d’aquesta startup defensa que “cada vegada hi ha més consumidors disposats a pagar una mica més si es tracta de productes sostenibles i d’economia circular”. Amb les vendes realitzades el 2021, Re-Pot ha facturat uns 35.000 euros, una xifra que preveu multiplicar per deu en dos anys.

El servei d’entrega dels productes inclou la recollida dels ja utilitzats.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024