L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de 3.500 metres quadrats
Obres del futur taller d'Alstom. © Albert Hernández / ACN
Ja s’ha començat a moure la terra del terreny que acollirà el futur taller en el qual Alstom durà a terme el manteniment dels deu trens amb què Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) connectarà la capital catalana amb l’Aeroport del Prat, amb un servei que es posarà en marxa entre finals de 2026 i principis de 2027.
El taller comptarà amb una superfície de 3.500 metres quadrats en una àrea annexa a la fàbrica d’Alstom. Les obres s’allargaran durant prop d’un any, i s’emmarquen en una operació que implicarà una inversió de 177 milions d’euros per part d’FGC. Del total, 107 milions seran per al disseny, fabricació i posada en marxa dels nous vehicles, i 70 seran per a tasques de manteniment durant 15 anys.
El nou taller inclourà dues vies de manteniment, tallers auxiliars, magatzem, dependències per a treballadors i oficines de projecte. Les instal·lacions, el projecte de construcció de les quals serà dut a terme per Comsa, inclouran també la construcció del nou taller de serveis auxiliars i la connexió ferroviària amb la xarxa d’Adif.
L’inici de les obres del taller representa “un pas endavant per avançar en aquest nou servei” fins a l’aeroport, ha defensat el president d’FGC, Carles Ruiz, que ha visitat les obres al costat de la directora general de l’operador ferroviari català, Alicia Valle; al president d’Alstom per a Europa, Gian Lucca Erbacci, i el de la companyia a Espanya i Portugal, Leopoldo Maestu.
Aquest nou taller i centre de treball d’Alstom a Catalunya “és una mostra de la capacitat i proximitat amb els nostres clients” de la companyia, ha afegit el president i conseller delegat a Espanya i Portugal d’Alstom, empresa que ocupa 1.100 persones a Catalunya.
Mentre arrenquen les obres, la construcció dels trens que connectaran amb El Prat continua avançant. Els trens Coradia Stream, amb una capacitat de 656 viatgers, seran accessibles, sense graons d’accés des de l’andana i comptaran amb una rampa automàtica a les portes pròximes a la zona de mobilitat reduïda. La previsió és que a l’estiu estigui llest el primer dels trens per poder sotmetre’l a les primeres proves de validació.
A més, cada comboi comptarà amb 20 pantalles panoràmiques sobre informació del tren, i nou pantalles més per a informació aeroportuària, amb dades sobre les sortides i arribades dels vols. A més, tots els vehicles disposaran d’espais per a guardar equipatge. Els trens circularan al llarg de 22,7 quilòmetres i nou estacions que estan actualment en construcció.
El nou servei d’FGC unirà el centre de la ciutat amb les dues terminals de l’Aeroport amb una freqüència de pas de cada 15 minuts i amb un temps de trajecte de poc més de 20. Com ha defensat Ruiz, el nou servei situarà Barcelona “al costat dels millors aeroports del món quant a accessibilitat ferroviària”.
Cal fer el possible perquè l’escriptor de Sueca no continuï essent llegit per quatre gats.
Els carrers i places del Poble Espanyol seran l'escenari d'aquest festival, que comptarà amb un…
Es podran degustar begudes locals però també de països com Alemanya o Irlanda, amb una…
Núria Montserrat (Barcelona, 1978) es dedicava a generar microronyons a un laboratori de l'Institut de…
L'esdeveniment, que se celebrarà del 6 al 8 de maig en el recinte Gran Via…
El nomenclàtor de Barcelona ha convertit Nou Barris, concretament la seu del districte, en un…