El Govern municipal i els promotors de l'edifici, el grup Inversiones Hoteleras Atir, han arribat a un acord per recuperar aquest edifici històric, amb una inversió de 25 milions d'euros per remodelar-lo
El Teatre Principal, el més antic de Barcelona i una icona de la Rambla, tornarà a la vida. Una setmana després d’aprovar la reforma per posar al dia el passeig més popular de la ciutat, el Govern d’Ada Colau i els promotors de l’edifici, el grup Inversiones Hoteleras Atir, han arribat a un acord per recuperar aquest edifici històric, tancat des de l’any 2017.
Amb l’acord, el Teatre Principal es transformarà en un projecte cultural centrat en l’àmbit audiovisual i l’art immersiu, amb la previsió d’obrir-lo l’any 2024. S’hi faran exposicions d’espais d’arts immersives de gran format i grans dimensions. Segons l’executiu municipal, es convertirà en la primera instal·lació d’aquest tipus a Europa.
Així mateix, el Principal programarà l’oferta que li és més pròpia, la teatral, però, ho farà a través d’obres de teatre immersiu que aprofitaran la configuració i les característiques físiques de l’edifici. Les obres es desenvoluparan de forma dinàmica i no en un espai físic estàtic, amb el públic al centre, un format que ja s’està desenvolupant a Londres i Nova York. Aquesta barreja d’usos li permetrà actualitzar la seva funció històrica com a espai multifuncional a la ciutat, havent acollit activitats molt variades, com cinema, concerts, cabaret, òperes, exhibicions de frontó, uns billars o una discoteca. Fins i tot, va ser la seu de l’Ateneu Barcelonès.
El grup Inversiones Hoteleras Atir, amb José María Trénor com a conseller delegat, s’encarregarà de gestionar el nou equipament i serà qui haurà de remodelar completament l’edifici. Trénor, copropietari del Cotton House Hotel i fundador de Praktic Hotels, invertirà un total de 25 milions d’euros en la reforma.
Amb més d’11.000 metres quadrats de sostre, la reforma mantindrà la façana i el caràcter patrimonial de l’edifici. El Principal tindrà sis sales —Teatre Principal, Teatre Latino, Cúpula Venus, Espai Rambles, Jai Alai i Espai Lancaster-Petit Frontó—, amb una capacitat per a unes 2.500 persones. Les diferents sales es comunicaran a través d’un espai interior que farà de passatge obert i unirà la Rambla i el carrer de Lancaster. Al terrat, hi haurà plaques fotovoltaiques.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…