Barcelona, tot i ser ciutat, està poblada de passatges i avingudes de vianants, places, jardins i patis interiors que amaguen joies gastronòmiques per gaudir-ne. Espais a l'aire lliure còmodes i ben il·luminats que es transformen en caure el dia en l'escenari de trobades plenes de sabor.
A la fresca. Gran expressió que representa de manera gràfica aquell moment en què cau la tarda, s’aixeca una mica d’aire refrescant i el sol amaina. Dóna pas al capvespre, a posar pausa a les revolucions i gaudir de l’oci gastronòmic amb amics, parella o família.
Quan la tarda cau un bon sopar és possible a Barcelona, concretament en nombroses terrasses i patis de restaurants per tots els barris de la ciutat. Són molts i variats i en recollim alguns en aquesta crònica.
Bodega La Puntual
Que a la Bodega La Puntual es menja de luxe quan es busca un restaurant al Born és un secret de domini públic: bona cuina de mercat amb uns plats fora de carta que ofereixen saboroses sorpreses i vins a preu de botiga amb servei a taula.
A aquesta promesa de bona gastronomia se li suma un pati interior bonic, ben il·luminat, que crea ambients íntims en un espai arquitectònic de caràcter. Un escenari ideal per degustar productes ibèrics premium, ostres i guisats molt ben executats servits per un personal que cuida molt l’atenció al client.
Asador de Aranda
Al capdamunt de la zona alta de Barcelona, i més concretament a la icònica Avinguda Tibidabo, s’amaga un jardí ple d’essències oloroses, brisa i tarda deliciosa: el del restaurant Asador de Aranda. L’establiment més conegut d’Asador de Aranda, a la seva espectacular casa modernista, té un jardí on al capvespre s’ofereixen sets de Dj’s per amenitzar copes i pica-pica al més pur estil de la gastronomia castellana renovada. Si voleu l’experiència gastronòmica que tan conegut ha fet a Asador de Aranda a la ciutat, l’àmplia i còmoda terrassa del primer pis acollirà aquests entusiastes. Un imprescindible per descobrir una ubicació privilegiada i històrica.
Superclàssic
El nom d’aquest local el va escollir el seu xef i propietari Stefano Mazza (Last Monkey) de forma premonitòria: encara que la seva intenció és rendir tribut al vermut i al tapeo clàssic, la seva àmplia terrassa situada als Jardins del Dr. Fleming (al Raval) està tan cobejada quan cau el sol que ja és un clàssic per passar la tarda. A Superclàssic es troben bons vermuts (alguns d’ells macerats per ells mateixos), una canya ben llençada a l’estil madrileny i uns vins interessants que resulten el complement perfecte per a les tapes elevades elaborades amb producte del veí Mercat de la Boqueria.
Terraza Martínez
Terraza Martínez és un clàssic de Barcelona, amb més d’una dècada oferint arrossos i bona cuina marinera al seu establiment-talaia amb una de les millors vistes de la ciutat: al mar i a Montjuïc. Aquí hi ha peixos de llotja cuinats al carbón quebracho, carns d’alta qualitat i suculents arrossos que competeixen amb l’excel·lència de les vistes. Els diumenges tenen encesos els fogons, i les portes obertes, des del migdia fins a mitjanit, en horari ininterromput. Aquest “fill” del restaurador José Mª Parrado, lluny de fer-se gran, sembla que sempre està en plena forma.
Denassus
De Denassus és important dir que els seus propietaris són dos sommeliers, ja que aquesta dada indica que la part líquida es cuida tant com la sòlida. S’ubica al mig del carrer Blai, la zona de vianants més coneguda del Poble-sec i gaudeix d’una terrassa que constitueix una obertura del petit local cap a l’exterior. La seva terrassa està freqüentada per xefs, sommeliers i gent de sala que acudeixen buscant un bon lloc on gaudir un dilluns, el dia clàssic de tancament per a molts restaurants. Una carta curta i ben pensada, amb producte selecte, arreplega tant tapes com plats de temporada amb justa elaboració. I per descomptat, una amplíssima carta de vins: Alejo Mailan i Sergio Ruiz seleccionen referències de petits productors que fan vins únics d’anyades curioses i petites produccions.
Madre Taberna Moderna
I, sopar amb vistes a la monumental Sagrada Família? A l’Avinguda Gaudí, des de fa poca més d’un any, Madre Taberna Moderna posa gust a aquesta avinguda de vianants amb platets tradicionals suculents on el producte brilla, així com tapes per compartir amb maridatge de còctels clàssics i d’autor, si es vol. La seva terrassa és àmplia, còmoda i animada i compta amb un altre maridatge inesperat: alternar saboroses mossegades amb la visió de la basílica il·luminada a la nit.
Bistró Mató
L’encant de Bistró Mató quan arriba el bon temps és, sens dubte, el de la terrassa. Sota els plataners, amb la brisa que baixa de Collserola, aquest lloc de trobada a Pedralbes és un paradís per deixar que la tarda corri a la trobada de la nit, amenitzat per platets d’essència mediterrània amb producte de temporada i local, a més d’una interessant selecció de vins, entre ells, naturals. Una ubicació que, si voleu allargar l’experiència allà, pot continuar amb una visita a la seva contigua pizzeria Mattone.
Les Filles
La cuina de consciència, de temporada i absoluta proximitat que es practica a Les Filles es degusta millor al seu bonic pati. Aquí el temps s’atura per abraçar uns plats que uneixen en sabor el millor del producte quan més gustós està. Aquest pati és, a més, protagonista de l’afterwork entre setmana, amb una carta especial de 16:00 a 18:00 hores que pot complementar aquest inici de la tarda-nit amb còctels, amb preeminència dels refrescants Spritz. On el barri de Gràcia conflueix amb l’Eixample hi ha un jardí on aturar-se a gaudir.
Casa Luz
Casa Luz permet gaudir d’un altre tipus de fresca: el de les alçades. Des del darrer pis de l’hotel amb el mateix nom, emplaçat a Ronda Universitat (sobre el mític Bar Estudiantil), Tomás Abellán ofereix una gastronomia basada en el producte sense gaires complicacions, deixant que aquest mostri la seva brillantor i sabor en una carta curta i simple ben enfocada. Els brindis també seran d’alçada, la selecció de la carta de vins està signada per la brillant sommelier Ximena Arce.
Món Viêt
No tindran la terrassa més chic, però Món Viêt ofereix autèntic menjar vietnamita que, en ple estiu, és molt refrescant. Amb fort arrelament en una cuina amb poc fregit, molta verdura fresca, carns i peixos és una excel·lent opció per a un sopar amb platets per compartir divertits i sorprenents. Gaudeix a més, d’una excel·lent relació qualitat-preu, un servei informal i amable i unes llimonades casolanes tan saboroses i gelades que seran el primer que vindrà de gust, només seure. Per als amants del cafè, és aconsellable acabar la vetllada amb un tradicional cafè vietnamita, dolç i llaminer.
Rooster & Bubbles
A Pla de Palau, al Born, la terrassa de Rooster & Bubbles ofereix recer, brisa, un entorn sense gaire trànsit i una mica encara més interessant: una solvent oferta de carns fetes a l’ast amb cava, vins selectes i còctels. Aquesta proposta gastronòmica no només es reflecteix en el nom, de fet el porta a l’ADN: el propietari és la tercera generació de la mítica rosticería Kikiriki, que el 1962 va enlluernar Barcelona des d’Hostafrancs amb la novetat dels pollastres a l’ast combinats amb cava servits en copes Pompadour. Recollint aquesta herència de forma actualitzada, aquest sistema de cocció s’usa per oferir saborosos plats amb xai i pollastre, sigui al plat o en elaborats sandvitxos.
Varela
Un nouvingut a Sant Gervasi amb una terrassa còmoda, bonica i desitjable en tot moment del dia. A Varela són tan o més desitjables les tapes de tall clàssic com les croquetes de pernil o les braves, com un bon arròs de botifarra o un entrecot de vaca premium filetejat. Bona ubicació, excel·lent proposta de tapes per compartir i una imbatible selecció de vins a preu de botiga que inclouen el preu del servei a taula. Les vetllades aquí prometen ser molt engrescadores… i per a totes les butxaques.
Dr. Zhang
En aquesta casa, els dumplings són una delícia. Qui gaudeixi d’aquesta recepta tradicional xinesa, que consisteix en farcellets de pasta d’arròs o blat amb farcits saborosos, trobarà aquí el seu nou restaurant preferit. Dr. Zhang té una àmplia selecció, amb versions bullides, fregides o a la brasa, fins i tot com a postres! La seva coquetona terrassa és petita, i inclou una barra que permet veure com la minúscula cuina tragina amb aquestes exquisideses. La seva propietària, Èlia Caralt, es va passar dos anys a Xangai provant diàriament diferents dumplings i en tornar a Barcelona es va endur aquestes receptes per oferir aquestes mossegades saboroses que, a més, resulten ser beneficiosos per a la salut.
Benzina
Un bon plat de pasta ve de gust sempre. Això diu una dita anglesa que, traduïda, ve a dir que un plat de pasta al dia manté el doctor allunyat. A Benzina més que allunyar, s’atreu: els plats de caràcter italià ofereixen una visió més àmplia del vast i ric món de la cuina amb pasta artesana. A aquesta proposta se li sumen plats de carn i peix que val la pena tastar, sigui amb còctels o amb els vins d’importació italians. La terrassa està en un passatge de vianants de còmode accés i està il·luminada de forma molt elegant: l’únic inconvenient que té és que no permet gaudir de la fantàstica selecció de clàssics del rock que ambienta el local interior.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…