Agents de tots els vessants del sector se citen en el congrés, que atraurà a 12.000 professionals en la seva tercera edició, la més internacional fins ara
Consolidar Barcelona com a punt de referència del Real Estate a escala europea i generar sinergies entre els diferents actors del sector immobiliari, amb la capital catalana com a epicentre. Amb aquest objectiu va néixer el congrés The District el 2022, i amb aquesta mateixa meta celebra la seva tercera edició al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, consolidat com el més gran esdeveniment europeu del Real Estate des del prisma de la inversió.
El congrés, dirigit al professional i al capital inversor, reunirà fins divendres als principals actors del sector immobiliari. Amb una proposta que inclou més de 300 expositors, ponències i espais de networking, l’esdeveniment preveu atreure a 12.000 professionals, un 20% més que l’any anterior. En l’edició més internacional fins al moment, l’esdeveniment atraurà a congressistes d’una trentena de països. I és que The District mira cap a l’exterior, amb la vocació de posicionar-se a nivell internacional com a referent global en aquest àmbit.
“Aquesta tercera edició, que prevèiem que seria de consolidació, ha agafat un impuls i ha adquirit una dimensió internacional molt potent”, ha destacat Albert Planas, director general de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Nebext. Després de dues edicions, ha defensat que “el sector ha abraçat clarament el congrés i s’ha erigit com a protagonista dins del mercat de capitals en l’àmbit immobiliari”, convertint Barcelona en un punt clau del sector, també a nivell internacional.
La presència internacional es fa notar entre les firmes que exposen en el saló, que cobreixen tots els àmbits relacionats amb el Real Estate, especialment des del punt de vista de l’inversor. Vinculats a un o altre àmbit del sector, tots tenen un factor en comú: han acudit al saló amb la voluntat de teixir xarxes i eixamplar les seves oportunitats de negoci. I el saló aspira a facilitar-ho, també mitjançant espais preparats perquè flueixin les converses, fins i tot amb estances reservades per a trobades one to one.
Els assistents tanquen acords in situ fins i tot per telèfon, com comenta un executiu de manera discreta a una distància prudent dels expositors. Altres ho fan obertament davant els seus estands, mentre que altres comenten la seva arribada al recinte, amb una alta presència policial després que manifestants hagin intentat entrar al saló per protestar en defensa del dret a l’habitatge, com van fer en anteriors edicions.
Des de l’interior del saló, diversos directius han apuntat a la col·laboració público-privada com a resposta a la situació de falta d’habitatge assequible. El director general de Nebext ha defensat que aquest és precisament un dels temes centrals d’aquesta edició, i és que “el primer problema social que hi ha en l’Estat és l’accés a l’habitatge”. En un context en el qual el 2,5% del parc residencial és d’habitatge social, Planas ha xifrat en més de 700.000 els habitatges que s’hauran de construir abans de 2030 en l’Estat, la qual cosa equivaldrà a un 5% del PIB. Davant la magnitud dels recursos i inversió necessària, ha remarcat que “no ho podrà fer el sector privat sol, ni tampoc el públic.
Els directius del sector aposten per potenciar aquesta col·laboració público-privada i també per guanyar sòl disponible per construir habitatges, com ha destacat el director de la consultora CBRE a Barcelona, Xavier Güell, que ha posat èmfasi en el 22@, on creu que s’ha de potenciar la construcció d’habitatge. Des de Cushman & Wakefield, el seu conseller delegat, Oriol Barrachina, ha coincidit a assenyalar que existeix aquest problema i que “no s’està resolent”.
Els directius han exposat les seves visions des d’un saló que ha congregat a 307 expositors, amb empreses de tots els àmbits del sector, des de promotores fins a consultores, no sols nacionals i internacionals amb presència a Barcelona, sinó també de mercats estrangers, com la consultora de Dubai United Hills. “És la primera vegada que participem en un saló fora del nostre país, i hem triat fer-ho a Barcelona perquè esperem generar molts contactes”, segons una dels seus representants.
Els directius del sector aposten per potenciar la col·laboració públic-privada i per guanyar sòl disponible per construir habitatges
Tampoc falten societats d’inversió, empreses d’allotjament turístic i delegacions d’altres territoris que han triat la capital catalana per promocionar-se entre els inversors en l’àmbit immobiliari, com la Comunitat de Madrid i, més enllà, Grècia i República Dominicana.
Assessors hipotecaris, asseguradores, estudis de disseny i arquitectura i empreses de màrqueting immobiliari formen també part de l’oferta del saló, en el qual també han aterrat propostes emergents, la major part d’elles, per primera vegada. És també el cas de la barcelonina Columat, que comercialitza smart lockers per a edificis residencials i d’oficines, i s’ha decantat per participar en el congrés per a “atreure a nous clients i per posicionar-se dins del sector”, com expliquen des de l’estand.
Una altra de les moltes empreses de recent creació que han apostat per The District per primera vegada en aquesta edició ha estat Revicasa, especialitzada en la inspecció d’habitatges per analitzar l’estat de la propietat abans de la seva compra, com han detallat des de l’empresa, que opera entre Barcelona i Madrid des de fa un any i mig. Ha acudit al saló a “buscar sinergies”, el mateix objectiu amb el qual hi participa la francesa Work With Island, que ofereix cabines individuals insonoritzades per treballar, i que va aterrar en el mercat espanyol l’any passat.
La dimensió internacional que ha anat adquirint la cita no només es percep en els seus expositors, sinó que també es fa patent en els conferenciants de l’esdeveniment; passaran pel congrés directius globals d’actors com Blackstone, Rockfield, Goldman Sachs, Hines i Starwood Capital Group, entre molts altres. Ho faran dins del The District World Summit 2024, que comptarà amb més de 400 ponents que analitzaran les tendències que estan marcant el sector a Europa i l’evolució del mercat immobiliari. Entre ells, hi figuren la directora de Hines Spain, Vanessa Gelado; el responsable de Real Estate a Europa de Blackstone, James Seppala, i el principal de The Carlyle Group, Domingo Etcheverria.
El congrés també acollirà intervencions de directius d’empreses com Rockfield, amb Josep Franch; de Starwood Capital Group, amb Jon Asumendi, de Goldman Sachs, amb Javier Solís, i de The Corporate Group, firma de captació d’inversió a Emirats Àrabs i Aràbia Saudita, amb Ayman Alawadhi com a ponents, figures que confirmen “el poder de convocatòria de l’esdeveniment”, segons Planas. Tots ells contribuiran a configurar una radiografia d’un sector marcat per un context de baixada de tipus d’interès, i en el qual predominen tendències com l’habitatge flexible, la transformació de les oficines, el potencial de sectors com el life science, així com el manca de construir habitatge assequible.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…