L'empresa catalana apunta a una facturació d'1,2 milions d'euros enguany, més del doble que la que va registrar el 2024
Jordi Ripollès i Jordi Cebrián, cofundadors de Dr. Inuk.
Dr. Inuk es proposa fer un salt aquest any i arribar als 1.000 punts de venda a Espanya amb els seus productes de blanquejament dental, i vol fer-ho redoblant la seva aposta per les clíniques dentals i les farmàcies. Amb aquest objectiu, l’empresa emergent està immersa en una ronda de finançament amb la qual vol captar 200.000 euros, que preveu sumar a 200.000 euros més de l’estatal Enisa.
Mitjançant aquests recursos, Dr. Inuk se centrarà també en desenvolupar nous productes complementaris a les seves tires blanquejadores i als seus raspalls de dents, així com en ampliar el seu equip, que ara compta amb tres persones, a més dels seus cofundadors, Jordi Ripollès i Jordi Cebrián.
La companyia, fundada el 2022, ofereix els seus productes en 250 farmàcies i parafarmàcies i en el canal online, i preveu assolir enguany 1,2 milions d’euros de facturació. L’any passat, l’empresa va superar els 500.000 euros facturats, un 250% més que el 2023.
La proposta de l’empresa catalana blanqueja les dents mitjançant tires adhesives que es col·loquen a la boca durant una hora al dia durant un mínim de 14 dies. Amb preus al voltant dels 50 euros, la companyia ofereix tres tipus de tires, incloses unes destinades a persones amb sensibilitat, i unes professionals que només estan disponibles a clíniques dentals. Les altres dues es venen tant online com en farmàcies i parafarmàcies, i estan avalades per un estudi d’eficàcia de la Facultat d’Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).
Ripollès es va llançar a impulsar Dr. Inuk després d’una època de molt de cafè. El cofundador ja tenia experiència emprenent, amb una startup cosmètica que va impulsar el 2019, però que va veure truncat el seu creixement amb la pandèmia i amb problemes posteriors amb fabricants i de ciberseguretat. La situació va generar una sobrecàrrega de treball que va anar acompanyada de molt de cafè; massa per al blanc de les seves dents. D’aquí va sorgir el seu interès inicial pels tractaments blanquejadors i, després d’investigar el mercat, va trobar unes tires blanquejadores que es venen als Estats Units des de fa anys.
Intrigat pel motiu pel qual no estan disponibles a Europa i per la diferència de preu respecte als tractaments tradicionals —que ronden uns 300 euros—, Ripollès va demanar a un amic que vivia als Estats Units que li enviés unes tires per provar-les. Va ser després de comprovar la seva efectivitat que es va proposar llançar un producte similar a Europa, però hi havia un hàndicap: les tires estatunidenques utilitzen peròxid d’hidrogen —aigua oxigenada—, i està prohibida la seva venda fora del canal dental. Aquí va arrencar una recerca d’un ingredient alternatiu, que va culminar amb la troballa de l’àcid ftalimidoperoxicaproic —o PAP, per simplificar—, que és efectiu sense implicar riscos per a la salut dental i el teixit de les genives.
“És un derivat del peròxid d’hidrogen que elimina la seva part negativa, perquè no irrita les genives, no genera sensibilitat i no allibera radicals lliures”, detalla Ripollès, que va comprovar que una empresa australiana ja estava utilitzant aquest component per a aquest fi i que estava facturant uns 260 milions d’euros, enfocada a un públic més juvenil que el que busca Dr. Inuk. “El PAP és el futur i l’evolució dels blanquejaments dentals”, defensa Ripollès.
Una vegada identificat aquest ingredient, Dr. Inuk va començar a caminar el 2022, de la mà de Ripollès i de Jordi Cebrián, que compta amb una distribuïdora de productes farmacèutics amb seu a Molins de Rei, la qual cosa va permetre a tots dos socis potenciar l’arrencada de la marca. Van centrar els dos anys següents a treballar la confiança en el seu producte tant dels seus potencials clients com de dentistes, en un procés que ha inclòs un pòdcast amb professionals i l’estudi de la UIC. Ara, la companyia es proposa propulsar el seu creixement amb el llançament de nous productes, com una pasta de dents, i amb la ronda d’inversió que té en marxa.
L'empresa de tecnologia mèdica destinarà els recursos a la validació clínica de la seva solució
El president de Naturgy, Francisco Reynés, és designat nou membre del consell i serà nomenat…
L'entitat advoca per replantejar-se la relació amb els Estats Units, aconseguint construir un "sistema de…
A hores d'ara, el subministrament elèctric s'ha restablert pràcticament a tota la ciutat, però encara…
La ‘proptech’ destinarà els recursos a ampliar l'ús de la IA, incrementar els seus serveis…
A poc més d'un any de la seva defunció, el Palau Martorell acull l'exposició més…