El carrer d’Enric Granados ha esdevingut l’epicentre de les noves tendències de restauració a Barcelona, amb diversitat d’establiments adaptats a diferents públics i butxaques. Un dels últims conceptes a estrenar-se en aquest eix nocturn de referència és Jacqueline, un glamurós local de tres plantes ubicat en un edifici de nova construcció i on conviuen tres propostes d’oci, gastronomia i música en viu.
A primera vista, el que més destaca del local és la seva sorprenent decoració i no és per menys, ja que l’interiorisme de Jacqueline, inspirat en l’art nouveau, és obra del prestigiós estudi nord-americà Rockwell, que s’estrena amb aquest projecte al sector de la restauració a Barcelona. Per a l’obertura d’aquest multiespai exclusiu, que s’ha anat obrint per fases, s’ha destinat una inversió de 2,5 milions d’euros, segons explica a The New Barcelona Post l’impulsor de Jacqueline, el jove empresari Toni Cano.
Fill d’Antonio Cano, director i propietari del Grup Sutton, Toni Cano és un gran coneixedor del sector de l’oci nocturn barceloní i ja té experiència en locals que combinen la restauració amb les copes i l’espectacle gràcies a Gatsby, pertanyent també al grup de la seva família. Jacqueline, no obstant, és un projecte personal, desvinculat accionarialment de Sutton i que impulsa en aliança amb uns altres tres socis de Nova York vinculats al sector immobiliari.
“Jacqueline és el meu primer projecte fora de la família; vaig començar a impulsar-lo abans de la pandèmia, amb la idea de fer alguna cosa diferent dins del segment dels restaurants d’alt nivell, on hi ha molta competència. Amb aquest local, el que volem és diferenciar-nos amb un espai únic on preval l’experiència”, explica Cano.
Segons l’empresari, Jacqueline no s’acaba al restaurant d’Enric Granados, sinó que és una nova marca de restauració concebuda a Barcelona amb la voluntat d’expandir-la internacionalment, especialment als Estats Units. “Els meus socis de Nova York han creat Jacqueline Fund, un vehicle inversor que té com a missió expandir la marca i crear un nou concepte mundial que permeti replicar Jacqueline a diverses ciutats”, avança.
Segons Cano, Jacqueline ja ha començat a buscar un local per obrir a Madrid i, posteriorment, saltarà els Estats Units, amb una inauguració, previsiblement, a Miami i amb la idea de poder arribar també algun dia a Nova York.
“Per culpa de la pandèmia i el retard en el subministrament d’alguns materials, hem trigat molt a poder obrir aquest primer establiment a Barcelona. Vam arrencar de manera discreta al novembre i, realment, estem molt contents de com han anat aquests primers mesos. Hem patit, però ara Jacqueline ja és un èxit: estem creixent entre un 30% i un 40% cada mes i amb els nous espais que obrirem, com el Champagne Bar, l’activitat encara es dispararà més”, destaca Cano.
Jacqueline disposa d’una superfície de 500 metres quadrats distribuïda en tres pisos que acullen el restaurant principal, un restaurant amb música en directe (The Dinner Club) i una cocteleria batejada com a Champagne Bar i que obrirà després de Setmana Santa. Externament, el local crida l’atenció per disposar d’una gran portalada de fusta i vidre d’estil modernista. Tot just entrar, trobem una sinuosa escala de cargol i una gran barra de bar que dóna accés al restaurant, la decoració del qual no deixa indiferent. Crida especialment l’atenció la barra del fons del local, coronada per una estructura amb forma de palmera realitzada en metall bronze i vidre mirall verd.
“El concepte de disseny de Rockwell Group per a Jacqueline és un enlluernador homenatge al segle XX, l’alta cultura i el millor entreteniment. S’hi barregen detalls d’art nouveau i formes espontànies, gràfiques i surrealistes amb elements clau de la pintura d’aquest segle”, expliquen des de la firma de disseny i arquitectura fundada a Nova York per David Rockwell. Amb oficina a Madrid, Rockwell també va treballar a Barcelona en el disseny de l’Hotel Nobu i a la capital d’Espanya acaba d’ocupar-se de l’interiorisme del nou hotel JW Marriott situat a la cèntrica Plaça Canalejas.
El restaurant principal té capacitat per a 80 comensals i, a més, aquesta barra del fons funciona com una barra de sushi per a vuit persones que aplica el concepte omakase, que a la cuina japonesa significa posar-te en mans del xef, és a dir, deixar que sigui ell qui esculli i prepari un menú personalitzat en funció dels productes frescos que tingui en cada moment.
A la planta subterrània hi ha el The Dinner Club, on s’ofereixen sopars amb música en directe d’artistes emergents i internacionals, tot i que l’espai es converteix també en un bar de copes amb sessions de DJ fins a les tres del matí. La carta del Dinner és la mateixa que la del Jacqueline, però és un espai més animat, especialment pensat per a parelles, ja que les taules són per a dues persones. “Cada planta està pensada per a un moment en concret; el Dinner és un espai més íntim i romàntic”, explica Toni Cano, que adverteix que la consumició mínima per gaudir del xou de música en viu és de 65 euros. Les actuacions es fan de dimecres a diumenge, amb dues funcions, és a dir, dos torns, a partir de les 19:30h.
Finalment, a la planta superior hi ha uns lavabos de disseny i que també són carn d’Instagram i el Champagne Bar, una cocteleria que obrirà aquest mes d’abril i que es vol posicionar com les millors del món. “Volem entrar a formar part del rànquing The World‘s 50 Best Bars“, assegura Cano, referint-se a la classificació internacional que, precisament, lidera la cocteleria barcelonina Paradiso. Al capdavant del Champagne Bar hi haurà Sergio Pardo, “una jove promesa” al món dels bàrmans, bregat a la també barcelonina Dr Stravinsky. “El fil conductor del Champagne Bar serà que tots els còctels contindran com a ingredient el xampany i que tindrem marques de xampany de tota mena, algunes elaborades per petits productors”, avança el propietari.
Als fogons del restaurant Jacqueline, que ofereix una carta d’inspiració internacional, hi ha el xef Dani Padró, format a l’escola Hoffman de Barcelona i que havia treballat a l’Hotel Palace. Per començar, hi ha entrants freds, des d’ostres i caviar a un tàrtar de gamba vermella i stracciatella o de tonyina vermella, sense oblidar el pernil ibèric de la devesa extremenya o un humus amb anguila fumada i olives de Kalamata. La causa limeña de pop, el cebiche de corbina o l’steak tàrtar de carn madurada amb un toc de rovell curat i maionesa d’anxoves són altres de les propostes que ofereix Jacqueline.
També són molt recomanables les croquetes de cecina sobre cremós de foie gras, les zamburinyes a la planxa o la carxofa confitada amb salsa verda amb cloïssa fina i kokotxas de lluç. Com a plats principals, hi ha pasta, tonyina bluefin, turbot rostit, garrí confitat, esquena de xai o carn de wagyú a la brasa, entre altres propostes, que poden combinar-se amb diferents guarnicions, com les patates fregides Jacqueline, amb parmesà i tòfona. Properament, el local també oferirà un brunch cada diumenge d’una del migdia a cinc de la tarda.