Les emblemàtiques naus de les Drassanes Reials de Barcelona es convertiran el proper dissabte 23 d’octubre en la major concentració de talent, emprenedoria, idees i projectes arribats a la ciutat des de l’exterior gràcies a la celebració de la setena edició del Barcelona International Community Day
Prop del 28% dels ciutadans que resideixen a Barcelona, més de 463.000 persones, són nascuts a l’estranger; procedeixen de 179 països diferents i en un 42% dels casos tenen estudis universitaris, fet que aporta una gran riquesa i talent a la ciutat.
Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys en un pla per acollir i cuidar a aquesta nombrosa i dinàmica comunitat internacional, ja que és clau per enriquir la nostra societat i més en un moment com l’actual cicle de recuperació econòmica després de la pandèmia. I és que el col·lectiu d’estrangers no només genera riquesa i competitivitat pel seu talent, la seva feina, els seus coneixements i per les inversions i negocis que posa en marxa a Barcelona, sinó que contribueix de forma decisiva a projectar-la al món i a facilitar l’aterratge de noves inversions i en l’atracció de més talent.
Per reconèixer la tasca d’aquests “ambaixadors econòmics” de Barcelona i donar-los a conèixer serveis d’utilitat que poden millorar la seva estança a la ciutat o ampliar el seu networking, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat pel pròxim 23 d’octubre la setena edició del Barcelona International Community Day, un esdeveniment que retorna al format presencial després que l’any passat es reconvertís en virtual. De nou, l’escenari triat per la gran trobada dels expat és el Museu Marítim, on fa dos anys es van inscriure més de 4.000 persones, de les quals, el 69% hi van assistir per primera vegada. La fira es dirigeix també a totes aquelles persones que vulguin connectar amb aquest col·lectiu.
“Aquesta tardor recuperem la fira presencial al Museu Marítim amb l’energia per aportar totes les eines necessàries, el coneixement, les vivències i els contactes perquè la nostra comunitat internacional pugui seguir creixent”, expliquen fonts de l’organització de la jornada, que portarà per lema Back to (net)work!.
Amb la clara missió d’enfortir les relacions de la comunitat internacional amb la ciutat i la seva implicació en la recuperació i reactivació de l’economia, el Barcelona International Community Day té preparades més de 50 activitats entre tallers, taules rodones, conferències, càpsules informatives i altres espais participatius. La jornada al Museu Marítim obrirà portes a les 10:30h del matí i finalitzarà a les 19h, seguint estrictes protocols sanitaris per garantir la seguretat de tots els participants. L’accés a la trobada és gratuït i les entrades es poden aconseguir registrant-se al web internationalcommunityday.barcelona.cat
Les persones que assisteixin al Barcelona International Community Day trobaran també una zona d’expositors amb una setantena d’empreses que ofereixen serveis especialitzats per la comunitat expat. “El Barcelona International Community Day vol consolidar-se com el principal espai de benvinguda i networking per a tots aquells que han triat la ciutat per a viure i treballar”, explica l’Ajuntament de Barcelona, que organitza l’esdeveniment amb una participació destacada de Barcelona Activa i amb el suport de Banc Sabadell —patrocinador premium—, Eres Relocation Services, Clínica Corachan, Mapfre, Page Personnel i altres entitats com la Federació Catalana de Vela i la Barcelona International Schools Association.
El Barcelona International Community Day vol consolidar-se com el principal espai de benvinguda i networking per a tots aquells que han triat la ciutat per a viure i treballar
El més de mig centenar d’activitats programades s’estructuraran en diferents àmbits: Aterratge Personal ─amb informació i serveis d’utilitat per quan algú arriba i s’instal·la a Barcelona, sol o amb la seva família─, Treballar i Fer Negocis ─per desenvolupar la carrera professional o per invertir i fer negocis─, Gaudir de la Ciutat i Fer Contactes ─per conèixer els atractius de la ciutat, descobrir l’oferta cultural i de lleure i connectar amb els locals─, Activitats d’Animació ─activitats culturals, infantils i de recreació per totes les edats─ i Networking ─amb tallers pràctics per ampliar la xarxa professional i establir nous contactes entre expats i locals─. S’abordaran temes d’utilitat i d’actualitat, com per exemple, l’autoocupació, les professions de futur, el transport públic o la realització de tràmits, entre molts d’altres.
Punt de vacunació i activitats online
Com a gran novetat, aquest el Barcelona International Community Day disposarà d’un punt de vacunació covid-19 per tal de facilitar la vacunació del col·lectiu de residents expatriats. Per maximitzar la participació, adaptar-se al nou paradigma creat per la pandèmia i consolidar-se com la principal cita de referència pels ciutadans estrangers, enguany també s’organitzaran activitats telemàtiques. Concretament, la setmana prèvia a la fira s’oferirà una activitat diària en línia i el mateix dia de la trobada també es podrà seguir per la web de l’esdeveniment tot el que passarà en una de les sales d’activitats.
En l’edició de 2019, el 77% dels participants eren estrangers, de 133 països, tot i que predominaven les persones nascudes a França, Itàlia i els Estats Units. El 64% feia menys de tres anys que vivien a Barcelona. “Des de l’Ajuntament de Barcelona creiem fermament en aquest talent internacional que enriqueix culturalment, socialment, econòmicament, amb idees i negocis la nostra Barcelona, i que ens fa créixer i ser reconeguts com una ciutat atractiva, acollidora, oberta, i tolerant”, assenyala el consistori.
Un nou context on Barcelona és guanyadora
La capital catalana emergeix després de la pandèmia com una de les millor posicionades a escala internacional per captar talent internacional. Les noves formes de treballar fan que siguin moltes les persones que es plantegin l’opció de traslladar-se a viure a Barcelona, atretes per la seva qualitat de vida, la seva gastronomia, oferta cultural i alta demanda de talent qualificat gràcies a l’ecosistema tecnològic i emprenedor que s’ha forjat en els últims anys. En aquest sentit, els expats són un actiu clau a l’hora d’ajudar a prendre aquest tipus de decisions, ja que esdevenen ambaixadors de la ciutat entre amics, familiars i coneguts.
Els expats són un actiu clau a l’hora d’ajudar a prendre aquest tipus de decisions, ja que esdevenen ambaixadors de la ciutat entre amics, familiars i coneguts
En aquest sentit, el Barcelona International Community Day 2021 compta també, novament, amb la figura dels amfitrions i amfitriones, sis persones arribades ara fa uns anys, que s’han establert aquí i que han pogut desenvolupar plenament les seves vides personals i carreres professionals: són la sueca Jessika Klingspor, fundadora & CEO de Nordics in Barcelona; el marroquí Othmane Mouhssine, soci i ambassador de Digi–Sports Group a Espanya; la russa Oxana Lapuzina, especialista en recursos humans a Preply; l’italià Gabriele Palma, director de Casa Seat; la xinesa Lia Wei, sommelier; i l’estatunidenc Sam Zucker, fotògraf gastronòmic i de lifestyle, escriptor i cineasta, xef i guia de viatges.
L’Ajuntament també constata que la crisi sanitària ha reforçat el vincle dels estrangers amb la ciutat, ja que, en tenir limitada la seva capacitat de moviment i de visitar els seus països d’origen, Barcelona ha estat més que mai casa seva i han pogut descobrir una ciutat diferent i sentir-se autèntics barcelonins.
Així i tot, especialment aquells que acaben d’arribar, encara poden tenir dubtes o dificultats per accedir a certs serveis o conèixer tota l’oferta que tenen disponible. Per això, durant el Barcelona International Community Day 2021 podran informar-se sobre tota mena d’àmbits i tindran disponibles experts en serveis legals, empresarials o laborals, serveis financers, immobiliaris, educatius, culturals, mèdics, d’idiomes o de reclutament i gestió del talent.
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…