Torres creix en vins d’albariño amb la compra d’un celler a Galícia

El grup familiar del Penedès adquireix les instal·lacions de Valdamor, amb capacitat per a més d'un milió d'ampolles, ubicades al municipi pontevedrès de Meaño, on ja elabora el vi Pazo das Bruxas

Família Torres consolida el seu projecte vinícola a Galícia. El grup acaba de reforçar la seva posició a la Denominació d’Origen Rías Baixas amb la compra de les instal·lacions de Bodegas Valdamor, que li permetran incrementar substancialment la producció d’albariño davant la creixent demanda de països com els Estats Units. El mercat nord-americà ja és el principal client de Pazo das Bruxas, el vi d’albariño que Torres elabora a Galícia des de fa ara fa just deu anys.

Valdamor és un celler ubicat a Meaño, a la província de Pontevedra i, més concretament, a la denominada Vall de Salnés, una de les cinc subzones que integren la DO Rías Baixas, on també es troba Pazo das Bruxas. Construït als anys 90 per la família Domínguez, el celler va suspendre pagaments i l’empresa propietària està actualment en liquidació. Torres ha adquirit únicament els actius productius, i per això ha pagat poc més de dos milions d’euros.

Concretament, el grup familiar català ha passat a ser el propietari d’unes instal·lacions que tenen una superfície de 3.000 metres quadrats i que tenen una capacitat de producció superior al milió d’ampolles a l’any. El celler compta amb sales de recepció, elaboració i criança, a més de les zones per l’embotellament i les expedicions, una àrea d’oficines i un espai de tast i exposició.

Miguel Torres Maczassek, director general de Família Torres, en una de les seves finques al Penedès.

Família Torres preveu invertir ara en l’adequació i posada al dia del celler perquè entri en funcionament aquesta propera verema. Segons el grup, aquestes noves instal·lacions, que dirigirà l’enòleg Víctor Cortizo, suposaran la creació de diversos llocs de treball i permetran anar augmentant gradualment la producció d’albariño. Actualment, Torres elabora unes 300.000 ampolles de Pazo das Bruxas a l’any. Aquesta producció, però, es troba externalitzada, és a dir, s’elabora en cellers de tercers i ara, gràcies a la compra dels actius de Valdamor, ja es disposarà d’un celler propi que permetrà controlar tot el procés i incrementar la producció.

Fa cinc anys, Família Torres va adquirir també a Galícia el celler Pazo Torre Penelas, envoltat de sis hectàrees de vinyes d’albariño i on produeix el vi d’alta gamma Blanco Granito. “Al llarg d’aquests deu anys, hem anat consolidant el projecte de Rías Baixas, pensant en el territori, la seva història i tradicions, convençuts del gran potencial d’aquesta regió i la seva projecció internacional, amb aquest nou celler, podrem continuar creixent de manera sostenible i respectuosa”, ha explicat Miguel Torres Maczassek, director general de Família Torres.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

ISS creix un 15% a Espanya i factura 688 milions

Els diversos serveis de la multinacional danesa superen les xifres de l'any anterior, liderats per…

2 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

El càncer desapareix en més de la meitat dels casos tractats amb CAR-T pel Clínic

L'hospital ha assistit més 500 pacients des del 2017 amb aquest nou tractament, un 70%…

2 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

Comença el compte enrere per culminar el BlueTechPort el 2027

El centre d'innovació vinculada a l'economia blava fixa la mirada en ‘startups’ que donin respostes…

2 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Applus retorna la seva seu social a Catalunya

La nova matriu de la multinacional, dels fons TDR i Squared, la va traslladar quan…

2 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Criteria Caixa entrarà en el capital de Celsa amb un 20%

L'operació es durà a terme mitjançant una ampliació de capital i s'emmarca en l'estratègia del…

2 d'abril de 2025