Destaquem tres llocs imprescindibles a Barcelona per gaudir d'un bon brunch un diumenge
La tradició anglosaxona del brunch, originària del Regne Unit i els seus àpats lleugers després de la missa dels diumenges, va trigar a aterrar a Barcelona, tan donada a esmorzar, dinar i sopar –com a tot Espanya– molt més tard que la resta d’Europa. Però l’increment continuat de turistes des de fa dues dècades i l’arribada més recent de milers d’expats feliçment instal·lats a la ciutat ha afavorit la seva adopció local.
En un sentit horari més estricte, el brunch es gaudeix en ambients cosmopolites de restaurants moderns de Ciutat Vella i la Dreta de l’Eixample. Però la versió més glamurosa i copiosa d’aquest ritual dominical l’han creat els millors hotels de la ciutat. Ha ajudat al seu èxit certa perversió horària, en obrir el rellotge al gust del comensal, i també un format totalment o parcialment de bufet, que el comensal associa a festí culinari del que més li agradi.
Dins de les opcions que triomfen en aquests moments per la seva qualitat, destaquem tres propostes en què, a més, brilla el producte local, el receptari barceloní o sabors de proximitat. Són tres espais imprescindibles per fer gaudir un diumenge, i on, a més, l’ambient és més autòcton que no pas internacional.
El del Majestic es pot considerar el pare dels brunchs amb identitat. Es van atrevir a implantar-ho ja fa una dècada i, de seguida, va tenir un èxit apoteòsic: menjar de qualitat, ambient elegant però un punt informal, bon servei… Des de llavors ha plogut molt i han adaptat la fórmula fins a la seva proposta més rodona: a cavall entre el macrobuffet dels inicis i el servei a taula que van implementar després de la pandèmia.
Actualment, el primer consell és reservar amb antelació perquè el seu aforament de cent persones s’esgota ràpidament i hi poden haver setmanes d’espera. Es desplega al restaurant Solc, que adapta la seva posada en escena a l’ocasió, amb taules molt còmodes i espaioses. La seva proposta costa 69 euros i és un gran àpat, amb una copa de benvinguda a escollir entre Moet Chandon Imperial, Bloody Mary de Belvedere o Aperol Spritz. Inclou també els cafès, de manera que només cal sumar al compte la beguda que el client demani, per copes o ampolles.
Què ofereix aquest hotel centenari del Passeig de Gràcia? Per evitar el tràfec de comensals amunt i avall, alternen servei a taula (sense possibilitat de repetir) i buffet lliure. Per començar, els cambrers els oferiran diversos tipus de pans i oli, així com els entrants freds, que se serveixen de cop en una safata de tres nivells. A la part alta, choux de vegetals i cremós de cigrons; al mig terrina d’ànec, pollastre de granja, porc, foie gras i festucs; i per sota ostres Amélie, navalles del Delta i llagostins (una unitat per persona).
Després d’aquesta primera passada, el client s’ha d’aixecar per anar a la zona de cuina en viu, on pot demanar sopa (a l’hivern de peix i en arribar la calor sol ser gaspatxo), els imprescindibles Ous Benedict amb salmó que figuren a tot brunch que es preï, arròs del senyoret (pelat i que preparen contínuament fins a l’últim moment) i l’aplaudit caneló de pollastre de granja, que ja forma part dels clàssics immortals de la cuina que comanden Nandu Jubany com a assessor gastronòmic de l’hotel i David Romero com a xef executiu. Aquests plats són a triar i en la quantitat que un vulgui.
A continuació, se serveix a taula el plat de peix, consistent en l’actualitat en llovarro en crosta de pasta de full amb salsa chorón, deliciós, acabat de preparar i on destaca la qualitat del producte. La carn es materialitza poc després com un tendre Roastbeef de filet de vedella amb parmentier de patata, si és que encara queda gana.
Torna llavors a ser moment d’aixecar-se per anar a l’espectacular self service de postres artesanes, no apte per a llaminers. Des de l’opció saludable de la macedònia de fruites, fins a un repertori de pastissos entre els quals figuren el pastís de xocolata i avellanes de Jean Marie Hiblot, un delicat milfulls de vainilla i caramel, el mini babà amb rom i chantilly de vainilla, galetes variades, mochis, mousse i altres temptacions a preu fet.
A més del mèrit del producte, al festival gastronòmic de Solc cal sumar-hi un ambient agradable, en un 95% integrat per barcelonins, tranquil, amb bona música en viu que se sent de fons i no interromp les converses. No accepten grups de més de 15 persones, cosa que s’agraeix si un espera un àpat relaxat i sense presses.
El tranquil i elegant hotel InterContinental Barcelona té pocs anys, però ha aconseguit ser conegut entre els barcelonins per tota l’activitat que despleguen més enllà de l’allotjament turístic. De la seva terrassa d’estiu 173 Rooftop amb vistes a Montjuïc fins a Gebre, la fantàstica cocteleria, o a la seva alta cuina a Quirat, que aquest any li ha valgut la primera estrella Michelin.
Però per a molts l’autèntic reclam és el brunch que serveixen al restaurant Arrel el primer i tercer diumenge de cada mes, per als quals cal reservar amb antelació. El seu ambient és popular i informal, de veïns fins i tot de la zona a grups familiars de celebració o parelles de foodies.
El repertori no sempre és igual perquè està molt marcat pel producte de temporada. Aquest març el seu enorme bufet fred (tot en selecció i quantitat al gust del comensal) incloïa pernil ibèric, coca d’oli amb tomàquet; formatges afinats locals i fruits secs Casa Cispert; fumats mediterranis, formatge crema; selecció de gotets de temporada; ostres Amélie; tagliata de vedella; assortits de crudité de l’hort; assortiment d’amanides; croissant rolls salats; pans, melmelades Eco Km0 i mantega; i bircher muesli i bircher vegà, per fer boca.
Després s’ofereixen diferents opcions d’ous, dels Benedict als trencats amb llamàntol (molt bons i al moment) o els ous shakshuka amb tomàquet. La part més estratègica és la del showcooking perquè el comensal haurà de centrar la gana i decidir què és el que prefereix provar, davant la impossibilitat d’abastar-ho tot o deixar-se portar per la gola.
Les elaboracions calentes són moltes i ben executades: caneló de rostit amb beixamel trufada, gyozas de porc i col xinesa, bao de cotxinita pibil, corvall a l’estil Goan, Massamn de curri melós de vedella (un mos perfecte per als qui gaudeixen amb sabors sense fronteres), fresquíssima orada la sal amb anisats, filet Wellington amb salsa Perigord (infal·lible) i paella de verdures, sípia i pop, que recomanem quan acaba de sortir.
Altres vegades, és possible que el plat d’arròs sigui un Rissotto de pèsols del Maresme amb tòfona negra; o que la carn estrella opti pel Gigot de vedella a baixa temperatura glacejat, com a exemples. Els canvis mai defrauden i fidelitzen el client amb curiositat gastronòmica i ganes de sorpreses.
El moment dolç és digne de foto i precisa de certa pausa prèvia… La taula llueix especialment a primera hora, amb la seva selecció de pastissos L’Atelier, la mini rebosteria, macarons, llesques caramel·litzades, plum cakes, puddings, pancakes, wafles, fruits vermells, crema catalana, impressionants cannoli de crema i tòfona, fruita variada i més.
El brunch d’Arrel inclou begudes, suc de taronja, vins i escumosos, que els cambrers serveixen a demanda. Així com cafè i infusions, per un preu tancat de 75 euros, que per a nens (de 7 a 12 anys) són 49 euros.
Aquest any, les properes convocatòries obertes fins ara són els diumenges 21 d’abril; 5 i 19 de maig; 9 de juny; i 7 i 21 de juliol. De 13.30 a 16.30 hores.
Res no pot fallar als glamurosos Yummy Sundays que el luxós hotel Monument de Passeig de Gràcia reedita aquesta primavera del 2024 amb un binomi del calibre del xef Martín Berasategui i la cocteleria Paradiso .
El multiestrellat cuiner (4 Michelin entre Lasarte i Oria, a Barcelona) signa des de fa sis temporades un brunch tan informal com exquisit, el primer i tercer diumenges de mes. Hi ha producte i cuina d’alçada per partida doble, ja que té lloc al restaurant de vidre Glasss, al costat de la terrassa Verbena per airejar-se, i que coronen l’hotelàs amb vistes al millor de l’Eixample .
Es tracta d’una proposta basada en sabors mediterranis combinats amb clàssics de la cuina basca, que duu a terme el xef executiu Gabriele Milani. Per pujar encara més el llistó, han incorporat el talent de la cocteleria escollida millor del món el 2022, la barcelonina Paradiso. Giacomo Giannotti signa el Monument Mary, una versió personal del Bloody Mary per a l’hotel, amb què obrir boca com correspon.
El bonic brunch, de presentació impecable amb platets i tapetes que faciliten l’autoservei, comença amb una selecció de freds en buffet que inclou assortiment d’amanides, carpaccios de carn i peix, pastissos salats, montaditos del dia, tartars, embotits, assortiment de formatges, gotets salats i fins i tot gildes.
La part calenta del festí servit a taula inclou clàssics bascos fets al moment, com el tac de tonyina amb escuma de marmitako, l’arròs de calamarset amb allioli lleuger, els bunyols de bacallà amb maionesa de kimchi i la costella de vaca amb pebrots de Padró, entre altres.
La fi de festa arriba amb un altre bufet dolç, on brillen el pastís basc al tall, la selecció de Magnum, els pastissets individuals, galetes, fruita fresca i altres. El pla inclou com a alternatives el Monument Mary, un Mimosa o Martini Fiero Tonic a la barra de còctels, així com aigües, cafès i infusions, per un total de 75 euros. No inclou vins o altres begudes.
Les properes cites de la temporada seran el 21 d’abril, 5 de maig, 19 de maig, 2 de juny i 17 de juny. De 13:00 a 16:00 hores.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…