Baco Boca

Tres plans d’alçada per gaudir dels sabors hivernals a Barcelona

Barcelona és una ciutat que s'assaboreix a cada racó, i encara més quan es combina l'alta cuina amb panoràmiques impressionants. Per als que busquen una experiència gastronòmica que elevi l'hivern a un altre nivell, tres restaurants d'hotel ofereixen exquisits menús amb vistes privilegiades de la ciutat

Més enllà de la seva oferta habitual, molts restaurants de Barcelona, ​​sobretot en hotels, munten plans excepcionals en funció de la temporada o del moment del mercat i els seus productes. Són ocasions ideals per descobrir receptes més enllà de la carta i gaudir de propostes i escenaris poc convencionals, que traslladen al comensal a ambients i sabors diferents. Gairebé com si hagués fet un petit viatge fora de la capital catalana.

A continuació proposem tres plans d’hivern que només podran ser assaborits unes poques setmanes a les terrasses panoràmiques dels hotels El Palace Barcelona, ​​The One i Renaissance Barcelona.

El Chalet a El Palace Barcelona

La pèrgola central del Rooftop Garden, possiblement el terrat amb terrassa més romàntica i singular de Barcelona, ​​es converteix a l’hivern en El Chalet, una coqueta cabana de fusta que transporta el visitant als Alps. Estovalles a quadres, motius rústics i altres elements de muntanya creen l’escenari ideal per a la seva proposta culinària per a la temporada freda. Encara que hi ha opció de carta, el més habitual és optar per un menú que barreja plats inspirats en productes alpins i receptes locals.

En aquesta ocasió, cal escollir un entrant entre amanida de ruca, tomàquet sec, vinagreta de fruits secs i parmesà; una deliciosa sopa de ceba o la seva selecció d’embotits locals (amb una generositat que la converteixen en un plat ideal per compartir).

Muntatge per a sessions de cinema al terrat d’El Chalet.

El principal s’ha d’escollir entre la seva cèlebre fondue tradicional de formatges suïssos; els gnocchi amb bolets de temporada i straciatella fumada; la contundent Tartiflette tradicional de reblochon amb cansalada fumada; l’opció més lleugera però amb extraordinari producte i al punt de cocció és el salmó a la graella amb crema d’anet, poma i ruca; o la burger de boví a la graella amb formatge raclette, maionesa de bolets i cogombres.

Per postres, fondue de xocolata suís amb brioix i fruites, teula de gingebre amb mousse de xocolates i pastís d’ametlles; o Tatin de poma amb nata.

Muntatge de taules a El Chalet del Palace Barcelona.

El menú costa 75 euros per persona, incloent pa rústic, mantega fumada, aigua mineral, cafè, te i infusió i una ampolla de cava, vi blanc o negre cada dues persones (el celler es pot millorar amb suplement). Per a una vetllada completa i sorprenent, es pot combinar amb el Winter Rooftop Cinema, o cinema d’alçada a les seves petites cabanes del terrat, amb mantes i fins i tot bosses d’aigua calenta.

Fondue suïssa a The One

Fins al 31 de març, torna una de les pop up més saboroses del panorama de sabors hivernals a la ciutat. El Mood Rooftop Bar del luxós hotel The One (al número 277 del carrer Provença) es converteix en un menjador suís, amb una àmplia varietat de fondues (des de 27 euros per persona). Amb la Mood Swiss Fondue Experience, es pot triar de les més clàssiques a les més atrevides, combinant Gruyère, Vacherin, formatge blau o Tête de Moine.

I les fondues que fa el xef Miguel Muñoz en col·laboració amb Quesos de Suiza poden incloure fins i tot la tòfona fresca, o atrevir-se amb l’opció de tomàquet. Com a picada d’ullet local, destaca l’elaborada al cava. Tant a la carta com a menús.

‘Fondue’ entre amics a Mood Rooftop Bar, a l’hotel The One.

La seva proposta de menú a compartir combina les famoses fondues amb diverses propostes més o menys completes —a partir de 42 euros per persona—, amb plats com la sopa de ceba, el vitello tonnato amb formatge Sbrinz o la taula de cecina. O fins i tot principals com filet de porc ibèric, salmó amb polenta Ticinese o els típics Röstis de patates, amb albergínia i tomàquet, o amb salmó fumat; amb formatge fos i tòfona, o amb ou de corral i pernil ibèric. Com a fitxatge 2025 sumen l’opció amb formatge fos i tòfona fresca. I entre les estrenes també figuren els Malakoff, o bunyols de formatge, així com els Älplermagronen, macarrons a l’estil dels Alps.

Cal deixar un forat per a la fondue de xocolata o l’Strudel de poma, entre d’altres. El plus és la seva terrassa panoràmica, on amb bon temps fins i tot es pot menjar a la fresca i amb vistes panoràmiques de la ciutat. I acabar amb un bon còctel.

Detall de la preparació de la ‘fondue’ a Mood Rooftop Bar.

Calçotada a la fresca al Renaissance BCN

Sense sortir de Barcelona és possible gaudir d’una calçotada en tota regla i a la fresca. Goja Rooftop, a dalt de l’hotel Renaissance Barcelona (Pau Claris, 122), és l’escenari perfecte per lliurar-se al ritual del calçot amb increïbles vistes de la ciutat.

Terrassa de l’hotel Renaissance Barcelona, la Goja Rooftop.

La serveixen fins al 31 de març, només els caps de setmana, a la vuitena planta de l’hotel i amb un servei acurat. El millor d’aquesta tradició catalana se suma al confort d’un superhotel, que ha fet d’aquesta terrassa un punt de trobada a l’Eixample.

La gràcia de la seva proposta és que està oberta tant a carnívors com a vegetarians, amb una versió verda. Per als primers, el menú (46 euros) integra calçots de Valls amb salsa romesco il·limitats, acabats de treure de les brases. Els segueix una graellada de carn formada per botifarra i costella de vedella, acompanyada per mongetes de Santa Pau, patates al caliu i torrades de pa de pagès amb tomàquet, all i oli d’oliva verge extra. A la versió vegetariana (40 euros) se serveix una graellada de verdures (escalibada, carxofes i api-rave).

Una teula de calçots a Goja Rooftop.

En tots dos casos inclou mitja ampolla de vi, dues copes de cava o dos refrescos per persona, així com les postres (mel i mató o crema catalana, a escollir).

La calçotada urbana destaca també per abanderar els ingredients frescos i locals, i per haver-se convertit en una cita anual per als que prefereixen desplaçar-se a peu o en transport públic per gaudir d’aquest menú hivernal amb la màxima comoditat. Cal reservar.

Compartir
Publicado por
Patricia Castán (Baco & Boca)

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

L’ofici de Joan Font: “Fer empresa és generar riquesa i jugar net”

El fundador de Bon Preu reivindica la figura de l'empresari, els drets i els deures…

9 de març de 2025
  • Menú del dia

El misteri de les cues

La llista d’espera de l’Akiro ens fa preguntar-nos si esperar pacientment pot fer que un…

9 de març de 2025
  • Baco Boca

“Som de Bacallà”: la reivindicació del bacallà curat tradicional a la gastronomia catalana

El Gremi de Bacallaners de Catalunya posa en marxa aquesta campanya per posar en valor…

9 de març de 2025
  • Escena

Dagoll Dagom: “Cal més esforç públic per connectar el turisme amb produccions autòctones”

Dagoll Dagom ha reestrenat 'Mar i Cel' al Teatre Victòria amb plens absoluts i gran…

8 de març de 2025
  • El Bar del Post

Patricia Ibárcena: Complir somnis abans que el temps els mati

“Quan algú em pregunta si canviaria alguna cosa de la meva trajectòria professional, la meva…

8 de març de 2025
  • La Punyalada

Les barcelonines enfadades

En ocasió del 8M, resulta imperatiu que el cronista avaluï l’estat existencial de les nostres…

7 de març de 2025