La UB busca arquitectes per definir el nou Clínic

L'hospital s'alia amb la universitat per posar en marxa un màster que servirà per dibuixar el futur complex a la Diagonal

L’ampliació del Clínic a la Diagonal és un dels grans projectes de futur de la ciutat i la seva àrea metropolitana. Amb una superfície de 290.000 metres quadrats i una afluència diària de 40.000 persones, el campus transformarà la part alta de l’avinguda, potenciant-la com a epicentre biomèdic i un gran pol de coneixement, a banda de connectar i amplificar institucions ja existents com el Parc Científic de Barcelona (PCB) i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Per fer front a un projecte d’aquestes característiques, el centre sanitari s’ha aliat amb la Universitat de Barcelona (UB) per posar en marxa un màster que servirà per definir arquitectònicament el nou campus. Aquesta eina, completament innovadora, s’adreça a professionals d’aquesta disciplina especialitzats en l’àmbit hospitalari.

El màster en Arquitectura Hospitalària-Nou Campus Clínic tindrà una única edició, la de 2024-2025, i oferirà una desena de places. Estarà coordinat per l’arquitecte Ramon Sanàbria i comptarà amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El preu del màster serà de 10.000 euros per alumne, però el cost total del curs estarà pagat per diversos patrocinadors com ara empreses del sector de la construcció, les infraestructures o l’arquitectura.

Els professionals admesos hauran de plantejar les bases arquitectòniques del nou campus amb la redacció dels estudis previs que tindran caràcter d’avantprojecte. S’espera que les propostes tinguin en compte els aspectes arquitectònics i urbanístics, però també els assistencials, de docència i de recerca que requereix el projecte. “És una gran oportunitat per fer un campus de referència d’àmbit mundial. La simbiosi hospital-universitat és el que el fa competitiu. Ara el repte és pensar en un hospital per als propers cent anys; ens hem d’avançar a com treballarem el segle vinent”, resumeix el director del CatSalut, Ramon Canal.

Les propostes que millor s’ajustin a les necessitats de les diferents institucions que formaran part de l’espai es tindran en compte en la convocatòria del concurs internacional que està previst fer al llarg de l’any 2026. Es farà coincidir així amb la capitalitat mundial de l’arquitectura que se celebrarà aquell any a Barcelona.

 

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Les fotografies de Cristina García Rodero inauguraran la galeria d’art Seltz

El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…

9 d'abril de 2025
  • Lletres

Barcelona celebrarà un Sant Jordi més ample i segur

La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

L’aigua tornarà a brollar de les fonts de Barcelona en els pròxims mesos

La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

“La investigació que es fa al Sincrotró Alba ens situa entre els millors del món”

Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

El taller per als trens d’FGC que aniran a l’aeroport comença a aixecar-se a Alstom

L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

El BSC es connecta amb la innovació empresarial

En un entorn global cada vegada més competitiu i canviant, la innovació s'ha convertit en…

9 d'abril de 2025