Amb una xarxa de 70 restaurants, la cadena barcelonina inicia la conquesta d'Amèrica, on també ultima l'entrada a Mèxic
La cadena barcelonina de menjar asiàtic Udon Asian Food acaba de posar un peu a Amèrica amb l’obertura de dos restaurants a Miami (Estats Units) i a l’aeroport de Santo Domingo (República Dominicana). El local de Miami es troba al barri de Wynwood i s’inaugurarà aquest dimecres amb l’objectiu de provar si la proposta d’Udon encaixa amb els gustos del mercat nord-americà. Amb una superfície de 240 metres quadrats i capacitat per a 137 comensals entre interior i terrassa, és un restaurant gestionat directament pels propietaris de la cadena que, si té èxit, servirà de punta de llança per a l’expansió a Amèrica del Nord. En paral·lel, el local de Santo Domingo, a l’Aeroport Las Américas, és franquiciat i és el primer de l’àrea del Carib.
Amb una xarxa de 70 restaurants, fins ara, Udon només disposava de dos establiments fora d’Espanya, un ubicat a Andorra i l’altre a Portugal. Aquestes obertures a Miami i Santo Domingo marquen una nova fita en la trajectòria de l’empresa, ja que s’inicia oficialment el salt internacional, amb noves inauguracions previstes a Mèxic i Portugal. Segons Udon, el repte és tancar el 2022 amb almenys sis restaurants a l’estranger.
“El nou pla estratègic focalitza el creixement internacional al continent americà, especialment a països com els Estats Units, Mèxic, Panamà, Colòmbia o Xile”, explica la cadena fundada fa 18 anys al barri del Born per Jordi Vidal i Jordi Pascual. En una primera etapa, Udon va centrar el seu creixement a Barcelona, fins que el 2010 va decidir franquiciar el seu concepte i iniciar el creixement per tota Espanya, fins a assolir els 70 establiments. El 2021, la companyia va facturar 33 milions d’euros, encara per sota dels 40 milions aconseguits abans de la pandèmia. La seva plantilla suma 850 treballadors.
Per commemorar el 18è aniversari i establir una connexió entre el primer Udon de Barcelona i el primer als EUA, l’artista urbà Dase, considerat un dels millors muralistes del nostre país, ha creat un grafit commemoratiu al local del Born i un altre a l’interior del restaurant a Miami. Els grafits i murals són molt habituals al districte Wynwood, epicentre de la indústria creativa i l’art urbà de la ciutat.
Barcelona preveu la construcció de 1.966 habitatges nous en els pròxims anys, amb 900 d'ells…
Esther Planas i Sergi Loughney seran directors generals adjunts de la fundació, després que Josep…
La farmacèutica ha rebut una subvenció de 21 milions de dòlars de la fundació de…
Els 36 municipis de l'AMB generen el 56% del PIB català i tenen unes 111.000…
Treballadores com Geni Camuñenz representen el 14,5% de la plantilla total, proporció que ha crescut…
La universitat arriba a un total de set centres formatius