Nadal comença a la taula. Els bons aliments són els protagonistes dels àpats d’aquests dies, que es comparteixen amb les persones que més s’estimen, convertint cada trobada en un moment de joia i celebració. Per assegurar l’èxit d’aquesta experiència gastronòmica nadalenca, poden ajudar-nos a la cuina reconeguts xefs com Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa o Josep Maria Kao gràcies a les elaboracions que han preparat per Ametller Origen, que enguany també ofereix als seus clients un exclusiu panettone creat per Oriol Balaguer, un pastís de formatge d’Albert Adrià i un tiramisú de la Dramerie.
A l’hora de compartir hi ha bàsics que no poden faltar i que tothom espera per Nadal, com el pernil, un assortiment de formatges i embotits, canapès i productes fumats. A les botigues d’Ametller Origen es pot trobar una àmplia selecció d’ingredients per elaborar aquests aperitius, amb la possibilitat d’encarregar també safates de formatges i embotits ja preparades o d’apostar per uns entrants nadalencs diferents: una selecció de sushi de màxima qualitat elaborada per Hideki Matsuhisa, del restaurant Koy Shunka. A la taula lluirà de forma espectacular la caixa mega party, que inclou nigiris de salmó, tonyina, alvocat, llagostí i anguila, a més a més de talls de sashimi, makis i rolls califòrnia de diferents varietats, fins a sumar 41 peces. A aquest toc oriental als àpats de Nadal es poden afegir les creacions del reconegut cuiner Josep Maria Kao, com els dim sum de gambes, les gyozas o els rotllets de primavera de carn.
Entre els primers plats tradicionals catalans no hi pot faltar la sopa de galets amb la pilota i carn d’olla i, per Sant Esteve, no hi ha res millor que uns bons canelons i encara més si són d’en Nandu Jubany. Aquest any, el reconegut cuiner osonenc ha creat per les botigues Ametller Origen els primers canelons elaborats amb espinacs frescos procedents dels camps de cultiu de l’empresa, acompanyats també de panses i pinyons.
Entre el 21 i el 24 de desembre, a més a més, Ametller Origen i Nandu Jubany ofereixen als seus clients uns canelons de Nadal tofonats amb pollastre de pagès, amb unitats limitades que només es poden adquirir a través de la botiga online o mitjançant el servei de click & collect. I és imprescindible no oblidar-se de portar també a taula les croquetes d’en Nandu, sempre cruixents per fora i meloses per dins, ja siguin de pernil, de bolets, de pollastre, de rostit, de gamba o d’albergínia amb formatge.
Per preparar la sopa de galets, Ametller Origen facilita al màxim les coses gràcies a propostes com el brou de Nadal, les safates de galets farcits de carn o les mini mandonguilles de porc i vedella. Una altra opció altament recomanable és la crema de marisc 100% natural. A la secció de carnisseria es multipliquen les opcions per preparar el plat principal, amb els farcits com a gran especialitat de la casa. Farcit de pollastre, de cuixa de xai, de vedella o de porc amb pinya són només alguns exemples. També hi trobem múltiples plats ja cuinats per estalviar temps, com el pollastre rostit amb prunes i pinyons, el pollastre de pagès rostit a la catalana, llaminer de vedella amb bolets i cuixa d’ànec amb prunes i pinyons.
Són molts els qui gaudeixen especialment dels àpats nadalencs quan arriben les postres, els brindis i la llarga sobretaula. Per acompanyar als tradicionals torrons, a les neules i al cava, el reconegut pastisser Oriol Balaguer ha creat aquest any un panettone artesanal de xocolata i gerds que només està disponible a Ametller Origen.
Un altre punt final perfecte pels àpats nadalencs és el pastís de formatge del xef Albert Adrià, propietari del restaurant Enigma de Barcelona, reconegut amb una estrella Michelin, o el tiramisú elaborat per la Dramerie, dels exconcursants de MasterChef Sofia Janer i Víctor Gonzalo.
Amb totes aquestes suculentes propostes ara només cal gaudir-les. Molt bon Nadal!