Gastronomia

Una nova ruta gastronòmica per degustar la millor fruita i verdura de temporada

Ametller Origen impulsa un viatge culinari a través dels vegetals primaverals en aliança amb cinc destacats restaurants 

Arrenca la Ruta Gastronòmica d’Ametller Origen, una innovadora iniciativa que vol promoure i fomentar el consum de fruita i verdura fresca i de temporada de la mà de cinc restaurants de renom de Catalunya. En concret, aquesta ruta de cinc parades passarà durant un mes per reconeguts restaurants en aquest àmbit: Virens, AlGrano Bistro, Belbo Terrenal, Bistró Mató i Hard Rock, de la mà dels xefs Rodrigo de la Calle, Gabriele Milani, Alberto Vicente, Abel Jiménez i Jordi Conesa, respectivament.

La nova ruta gastronòmica se celebrarà del 14 d’abril al 14 de maig i oferirà als participants menús a un preu tancat d’entre 15,50€ i 35€. Aquesta cita aspira a tenir quatre edicions aquest 2023, amb altres cites al juny (de la mà de diferents hotels), a finals de l’estiu, i en acabar la tardor.

L’objectiu és que els comensals valorin el fet de tastar fruita i verdura fresques i de temporada treballats gastronòmicament. La selecció de productes prové dels camps d’Ametller Origen, que a banda del comerç detallista a botigues com les que té a Numància, Via Augusta i Calvet, és també un destacat proveïdor de vegetals frescos en importants restaurants de Catalunya a través de la seva divisió Ametller Origen Gastronomia.

De fet, la ruta compta amb cinc vegetals protagonistes: els pèsols del Maresme, els tomàquets Umami i Xerri, l’espàrrec blanc, les carxofes de Camarles i les maduixes. A més, a banda d’assaborir les delícies preparades pels xefs en aquesta ruta, les persones que completin tot el viatge gastronòmic entraran en el sorteig d’un any gratis en fruita i verdura de temporada d’Ametller Origen. En la primera visita a un dels establiments, els comensals rebran un passaport que caldrà segellar en totes les parades abans d’omplir un formulari per inscriure’s al sorteig.

Ineludible Virens

Pel que fa al viatge, la primera parada té lloc a l’ineludible restaurant Virens, premi al millor restaurant revelació de l’any i 18è en el ranking We’re Smart World. En aquest punt de sortida, els comensals podran gaudir de l’alta cuina verda del xef Rodrigo de la Calle al bell mig de la ciutat. Aquest establiment, situat a l’Hotel Almanac, permet redescobrir el sabor de la cuina de proximitat amb una proposta diferencial, amb suggeriments d’allò més sofisticats.

Virens, que ha estat reconegut també com un dels 100 millors restaurants de verdures del món el 2022 per la We’re Smart Green Guide, oferirà per aquesta Ruta Gastronòmica de primavera un menú de 32€ en el que es poden triar cinc plats vegetals de primer, quatre principals —tres d’ells amb un suplement de 8€— i tres postres, amb aigua i cafè com a begudes incloses.

Així, la proposta dissenyada pel xef De la Calle incorpora plats com l’Alvocat a la brasa amb carbassa i llavors cruixents; l’Amanida de pebrots vermells de vidre rostits, ous de truita i fulles fresques; Espàrrecs blancs saltats a la mantega negra amb tàperes i caputxines; Múrgoles i espàrrecs verds al wok amb el seu suc escabetxat i crema agra; i Amanida de tomàquet Umami amb stracciatella i poularda.

El xef Rodrigo de la Calle.

Per triar el plat principal d’aquest menú del restaurant de l’Hotel Almanac ens podem inclinar per un Rissotto de carxofes amb flors cruixents de bròcoli; un Arròs melós de gamba vermella de Palamós en carpaccio amb xampinyons; Tacos de rap al wok amb pèsols del Maresme al pilpil; i unes Carrilleres de porc ibèric amb espinacs i fruits secs. Per acabar, Virens ofereix Crema catalana amb carbassa rostida amb cacau i xocolata; Macedònia de fruites amb hibiscus i gelats d’api i ceba; o un Arròs amb llet de coco amb fruits vermells i flors.

Cucina italiana

La segona parada de la ruta és un oasi de cucina italiana a càrrec de Gabriele Milani a l’icònic AlGrano Bistro. Aquest xef, que ha passat pel triestrellat Lasarte de Martín Berasategui, proposa al barri de Sant Antoni un recorregut a través d’Itàlia, de nord a sud.

La seva proposta per a la Ruta Gastronòmica és reunir el millor de la gastronomia italiana i la catalana en un sol plat: el Caneló farcit d’espàrrecs blancs de temporada saltats, ricotta i trufa amb una beixamel de bolets.

Oda a la Mediterrània

La cuina mediterrània d’Alberto Vicente és la següent aturada en el camí. Belbo Terrenal, al cor de l’Eixample i dintre de l’Hotel ME, és una immersió en els ingredients de la Conca del Mediterrani per degustar tot evocant la presència de plantes i arbres fruiters.

Per a l’edició primaveral d’aquesta nova ruta, Vicente ha triat per als primers Amanida de cigrons de Fuentesauco amb romesco i pernil ibèric i Tirabecs amb sardines marinades amb pebrot a la brasa; i per als segons, Lluç amb cremós d’espàrrecs blancs i espàrrecs cru o Ploma ibèrica amb orellanes especiades. Les postres per culminar l’experiència són Pera al vi amb xantillí de vainilla.

Alberto Vicente, xef del restaurant Belbo Terrenal.

Cuina de mercat

Als peus del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Abel Jiménez espera els viatgers de la ruta amb la cuina de mercat i casolana de Bistró Mató caracteritzada per arrossos amb producte de proximitat i, sobretot, de temporada.

Per a la ruta gastronòmica, el xef ha dissenyat un menú degustació que té com a estrelles Carxofes confitades amb botifarra de perol, rovell d’ou, tartufata i brots de pèsol, Arròs de verdures de temporada, bacallà i romesco i Maduixes macerades, alfàbrega i xantillí.

Verdures i rock

Sense deixar de banda el producte de temporada, el xef Jordi Conesa planteja al Hard Rock una proposta pensada per a paladars que busquen producte de qualitat amb un toc de rock and roll. En conjunt, aquest temple de la música nacional i internacional planteja diferents plats amb un toc fresc i mediterrani, on sobresurt la carn amb segell Welfair de Benestar Animal i també el tracte donat a les verdures.

En concret, per a aquesta edició de la ruta proposa, el Hard Rock prepararà una Hamburguesa de vedella amb cebes tendres caramel·litzades amb Portobello, formatge de vaca Urgelia, ruca, tomàquets xerri confitats i salsa fumada, servida amb pa de brioix torrat, amb guarnició de patates fregides i moniatos, amb crema de formatge fresc i cibulet.

 



Compartir
Publicado por
The New Barcelona Post

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Govern aportarà 110 milions per construir 1.788 habitatges a Barcelona

L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Eholo, el ‘software’ per a psicòlegs que assumeix la seva càrrega administrativa

La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…

21 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Els Llums de Sant Pau proposa un viatge per les tradicions nadalenques del món

L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…

21 de novembre de 2024