El Tocata, amb una capacitat de 120 persones, ha obert després de rebre un préstec de 300.000 euros de l'ICF
Lleida guanya un nou actor en el seu teixit musical i cultural. El restaurant i cerveseria de música en directe Tocata ha obert les seves portes en el centre històric de la ciutat, la qual cosa contribuirà a dinamitzar la zona i a donar-li un valor afegit, amb una oferta gastronòmica i musical permanent.
La nova sala de concerts ha sorgit des de la vermuteria El Carrincló, a pocs metres del nou local. Després de quatre anys de trajectòria a l’establiment, un dels seus socis i la seva parella van apostar per ampliar la seva activitat amb aquesta sala. Per posar-la en marxa, s’han invertit 600.000 euros en la compra i reforma del local, 300.000 dels quals han provingut d’un préstec de l’Institut Català de Finances (ICF).
“Vam trobar el local i vam fer una obra faraònica de gairebé vuit mesos, amb la reforma, la insonorització i la cuina del restaurant”, segons el seu impulsor Guillermo Sáez. Per materialitza-ho, han comptat amb el suport de la banca pública de promoció de Catalunya, mitjançant un préstec ICF Cultura, destinat a iniciatives vinculades a béns i serveis culturals i que compta amb la garantia del Fons Europeu d’Inversions (FEI).
Com un dels quatre socis de la vermuteria, Sáez es va llançar a crear el nou espai musical amb la cantant Sandra Gómez, que és també la seva parella: “El projecte va néixer per la simbiosi entre la Sandra i jo, amb l’hostaleria per part meva, i la música per la seva”.
“Vam fusionar els dos elements, i d’aquí va sorgir el Tocata”, que beu de l’experiència de tots dos, inclosa l’organització de concerts i altres esdeveniments culturals a la vermuteria. El nou establiment, que ha ajuntat dos locals abans dedicats a la pintura, compta amb equips capdavanters en matèria acústica i de seguretat.
En el seu restaurant, amb una capacitat de 90 comensals, ofereix una proposta dissenyada des d’una mirada de cerveseria i amb la brasa com un dels seus plats forts, encara que no l’únic: “La nostra carta se centra en el que vingui de gust menjar amb una pinta de cervesa o amb una copa de vi”.
Havent dinat, l’espai del restaurant es pot transformar en la sala amb escenari, però els concerts no es programaran només després dels àpats, sinó també durant aquests, amb activitats com un concert de fado maridat amb un sopar típic portuguès.
La programació cultural del nou establiment va a càrrec de Gómez i d’un dels seus companys sobre els escenaris i, encara que gira entorn dels concerts, anirà més enllà. També inclourà esdeveniments com un concurs de joves promeses de la música i exposicions fotogràfiques. D’aquesta manera, el nou local aspira a revitalitzar el centre històric de Lleida a través de la cultura, amb una mirada àmplia que té a la música com a gran protagonista.
El corredor mediterrani existeix des de l’època romana, però es va modernitzant perquè les bones…
La marca d'ulleres i visió ha vist incrementada la seva facturació en un 60% respecte…
La companyia barcelonina de carn vegetal creix amb una nova seu al 22@ i amb…
Té una energia desbordant que impedeix seguir-li el ritme. La seva curiositat compulsiva i viure…
“Tenim dues vides, i la segona comença quan ens adonem que només n'hi ha una”.…
El capital internacional que va impactar en el territori català representa el 14% del total…