restaurantes del Raval
BARCELONA I GASTRONOMIA, ARA EN UN ÚNIC LLOC

Una regata gastronòmica pels restaurants del Raval

La Regata Gastronòmica del Raval, impulsada per l'Eix Comercial del barri, ha esdevingut un esdeveniment imprescindible per als amants de la cuina i la cultura. Durant aquest recorregut culinari, els participants gaudeixen d'una experiència única que fusiona sabors de tot el món. , reflectint la diversitat i el dinamisme del barri. Amb un toc cosmopolita, aquesta regata no només destaca per la seva oferta gastronòmica, sinó també per ser un aparador de la multiculturalitat que caracteritza el Raval.

L’America’s Cup Barcelona ja ha aixecat àncores. Però no només es pot gaudir al mar. L’Eix Comercial del Raval proposa una “regata gastronòmica” pels establiments gastronòmics i culinaris del barri més autèntic de Barcelona. Una “regata suculenta i cosmopolita” de taula en taula.

El barri més cosmopolita

I és que, si hi ha un barri a Barcelona amb més cultures i més riquesa sociocultural, aquest és el Raval. Així que tastar cuines del món és a l’abast de tothom. Restaurants de cuina asiàtica, kurda, italiana o grega, sense oblidar, la cuina catalana, espanyola i la de fusió. Als carrers d’aquest barri de Ciutat Vella s’hi amaguen locals amb caràcter i autenticitat per menjar-nos el món en un mos. De fet, l’Eix Comercial del Raval recorda que al barri es parlen més de 200 idiomes, cosa que es tradueix en un veïnat i una oferta comercial i gastronòmica absolutament cosmopolita. Són establiments regentats per famílies i petits empresaris emprenedors que mantenen el barri allunyat de les grans multinacionals i les franquícies clòniques de menjar. Per això, “al Raval, encara es pot menjar en locals 100% autèntics”.

Des d’entrepans marroquins a cuina kurda

Plats de cuina de l'Orient Mitjà. La Rambla del Raval, de fet, ha esdevingut un dels carrers més internacionals. Sense sortir del carrer podem cruspir, per exemple, un dels millors entrepans marroquins de la ciutat (i de tot Catalunya). A L’Atlas (Rambla del Raval, 30), Hatchim i Youssef han aconseguit portar des del seu Tetuan matern, una manera ràpida i informal de menjar autèntics plats marroquins. Això sí, sempre al gust del client, perquè són els seus clients els que trien al moment el farciment de cada entrepà. I per als que prefereixen alguna cosa encara més genuïna i tastar menjar kurd , Narin (C/Tallers, 80). El local, regentat per Gani Mirzo i el seu cosí Aziz, procedents del Kurdistan sirià, ja s’ha convertit en tota una “institució” al barri per a la comunitat àrab que enyora els autèntics sabors de l’Orient Mitjà.

Made in USA

Porta d'entrada de La Informal, a la Rambla del Raval, 32-34.
Porta d’entrada de La Informal, a la Rambla del Raval, 32-34.
Diuen que als EUA no hi ha un plat nacional, però sempre que es pensa en menjar nord-americà hi ha dos plats que no falten mai, un d’ells, el pollastre fregit. A Dr. Beer Mr. Fried (C/ Riera Alta, 33) no només elaboren un dels millors de la ciutat, també ofereixen autèntica cuina Cajún, típica del sud dels EUA. Sabors intensos, pollastre especiat, marinat i arrebossat amb cereals… El resultat, un pollastre cruixent i molt sucós per dins, al més pur estil Cajín. I per als que prefereixen el mos més universal dels USA, les millors hamburgueses les ofereix La Informal (Rambla del Raval, 32-34). El local, obert el 1983, roman a les mans de la mateixa família, tot i que aquell bar “del barri Xinès” ha evolucionat, i molt! “La barra del nostre negoci familiar s’omplia amb carajillos i entrepans de llom, per seguir amb tapes del migdia i tancar la nit amb cubates acompanyats d’hamburgueses”, recorden els propietaris. Ara són les burgers les reines de la carta, perquè és “un plat integrador de moltes cultures diferents”.

Espècies de l’Índia i tocs asiàtics

Sabors hindús, a Maharajá Restaurant, a Rambla del Raval, 14. Per viatjar fins a l’Índia amb el paladar, un dels clàssics del barri, obert des del 2001: el Maharajà Restaurant (Rambla del Raval, 14). Mohinder serveix alguns dels plats més tradicionals de la cuina hindú elaborats amb espècies, herbes aromàtiques, ingredients exòtics… Un local autèntic on deixar-se seduir pels sabors més exòtics. I per als amants del ramen i els plats amb tocs asiàtics, imprescindible la Madame (C/Robador, 22). Allà elaboren cuina 100% casolana i feta al restaurant, des de les gyozas, al pa bao. El local ens regala, a més a més, un ambient molt agradable amb un punt exòtic perfecte per a dinars informals, o un sopar en parella.

Navegant pel Mediterrani

Si preferiu una regata més mediterrània, no hi falten opcions. A Radici (Rambla del Arrabal, 3), Umberto Negro proposa gaudir del sabor d’Itàlia, en un local modern, elegant i diàfan. productes frescos com ara la parmigiana, la pizza burrata, la porxetta d’Aricciao o la pasta feta a mà al restaurant.Arròs negre del Bacaro, una taverna veneciana al C/Jerusalem, 6, al costat de la Boqueria. Arròs negre del Bacaro, una taverna veneciana a C/Jerusalem, 6, al costat de la Boqueria. estiguin elaborats amb productes frescos i de mercat, com no podia ser menys. o els Popets ‘alla Luciana’ són alguns dels plats que ofereix el xef Marco Lecis.

Salsa tzatziki del Magraner Boig, al c/ Robador, 18.Salsa tzatziki del Magraner Boig, al C/Robador, 18. I si el que busquem és menjar cuina grega autèntica, el Magraner Boig (C/Robador, 18). Des del juliol del 2015 aquest local ofereix cuina grega tradicional evitant els estereotips gastronòmics i estètics, i sent fidel a les tavernes dels barris d’Atenes o Thessaloniki. Autèntic menjar grec, música tradicional, i ouzo, una fórmula, sens dubte, molt recomanable.

Sense sortir d’aquí…

Entrada del Palo Santo, a Rambla del Raval, 26.Entrada del Palo Santo, a Rambla del Raval, 26. Finalment, per als que volen “navegar” per les tapes de sabors reconeixibles, el Palo Santo (Rambla del Raval, 26) ofereix tapes de les de tota la vida, però amb una mirada actual i moderna: braves, anxoves del cantàbric, pebrots del padró, taula de formatges, ous trencats i pa amb tomàquet. Bars i restaurants que “ens conviden” a fer una “regata” culinària cosmopolita, pràcticament, sense sortir de la Rambla del Raval Locals engegats per emprenedors o per sagues familiars que mantenen viu el comerç local i de barri. , tal com recorden des de l’Eix Comercial del Raval, “al barri, els bars i establiments ‘fan barri’, donen vida i diversitat, perquè tots els locals són únics, amb personalitat, no tenim franquícies ni multinacionals .