La Regata Gastronòmica del Raval, impulsada per l'Eix Comercial del barri, ha esdevingut un esdeveniment imprescindible per als amants de la cuina i la cultura. Durant aquest recorregut culinari, els participants gaudeixen d'una experiència única que fusiona sabors de tot el món. , reflectint la diversitat i el dinamisme del barri. Amb un toc cosmopolita, aquesta regata no només destaca per la seva oferta gastronòmica, sinó també per ser un aparador de la multiculturalitat que caracteritza el Raval.
L’America’s Cup Barcelona ja ha aixecat àncores. Però no només es pot gaudir al mar. L’Eix Comercial del Raval proposa una “regata gastronòmica” pels establiments gastronòmics i culinaris del barri més autèntic de Barcelona. Una “regata suculenta i cosmopolita” de taula en taula.
I és que, si hi ha un barri a Barcelona amb més cultures i més riquesa sociocultural, aquest és el Raval. Així que tastar cuines del món és a l’abast de tothom. Restaurants de cuina asiàtica, kurda, italiana o grega, sense oblidar, la cuina catalana, espanyola i la de fusió. Als carrers d’aquest barri de Ciutat Vella s’hi amaguen locals amb caràcter i autenticitat per menjar-nos el món en un mos. De fet, l’Eix Comercial del Raval recorda que al barri es parlen més de 200 idiomes, cosa que es tradueix en un veïnat i una oferta comercial i gastronòmica absolutament cosmopolita. Són establiments regentats per famílies i petits empresaris emprenedors que mantenen el barri allunyat de les grans multinacionals i les franquícies clòniques de menjar. Per això, “al Raval, encara es pot menjar en locals 100% autèntics”.
Diuen que als EUA no hi ha un plat nacional, però sempre que es pensa en menjar nord-americà hi ha dos plats que no falten mai, un d’ells, el pollastre fregit. A Dr. Beer Mr. Fried (C/ Riera Alta, 33) no només elaboren un dels millors de la ciutat, també ofereixen autèntica cuina Cajún, típica del sud dels EUA. Sabors intensos, pollastre especiat, marinat i arrebossat amb cereals… El resultat, un pollastre cruixent i molt sucós per dins, al més pur estil Cajín. I per als que prefereixen el mos més universal dels USA, les millors hamburgueses les ofereix La Informal (Rambla del Raval, 32-34). El local, obert el 1983, roman a les mans de la mateixa família, tot i que aquell bar “del barri Xinès” ha evolucionat, i molt! “La barra del nostre negoci familiar s’omplia amb carajillos i entrepans de llom, per seguir amb tapes del migdia i tancar la nit amb cubates acompanyats d’hamburgueses”, recorden els propietaris. Ara són les burgers les reines de la carta, perquè és “un plat integrador de moltes cultures diferents”.
Si preferiu una regata més mediterrània, no hi falten opcions. A Radici (Rambla del Arrabal, 3), Umberto Negro proposa gaudir del sabor d’Itàlia, en un local modern, elegant i diàfan. productes frescos com ara la parmigiana, la pizza burrata, la porxetta d’Aricciao o la pasta feta a mà al restaurant.
Entrevistem a Helena Oller Biurrum, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global,…
La *Fundació Barcelona Cultura crea una estratègia per posicionar la capital catalana en l'àmbit internacional
Més de 4.600 professionals es dediquen a aquest àmbit a Catalunya, que concentra la meitat…
Per obrir curs de Moments Estel·lars a CASA SEAT, hem fet possible un interessantíssim diàleg…
Dins del cicle Moments Estel·lars de 'The New Barcelona Post', el director general de la…
L'històric club del Paral·lel recuperarà la seva activitat en un format sense butaques numerades, sinó…