La universitat virtual trasllada tota la docència i la recerca al recinte de Can Jaumandreu
La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha obert les portes del nou edifici de recerca que ha ubicat al districte 22@, a la Rambla del Poblenou. El centre ha traslladat tota la seva activitat de docència i recerca al recinte de Can Jaumandreu, convertit en un campus sense estudiants, tenint en compte que tant l’ensenyament com l’atenció que ofereix són virtuals. L’espai es troba en els terrenys que va ocupar l’antiga fàbrica textil, en un complex format per tres edificis, un dels quals la UOC ja l’ocupava des de l’any 2004. A la nova seu, també ha concentrat bona part de la gestió del campus, mantenint la resta a la seu central de l’Avinguda del Tibidabo, on està ubicat el rectorat.
“La concentració de professorat i investigadors en un entorn universitari i d’indústria digital ha de facilitar la generació de sinergies en molts àmbits”, ha sostingut el rector de la UOC, Josep A. Planell, en la inauguració de l’espai, acompanyat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.
La UOC compta amb un total de 51 grups de recerca i gairebé 600 investigadors, una xifra que ha registrat un creixement del 41,77% respecte l’any 2014, acompanyada per un augment de la captació de fons competitius i de la publicació d’articles científics. La seva recerca se centra en l’aprenentatge en línia, en consonància amb la seva aposta per aquest model, amb un campus format per 87.000 estudiants virtuals; la salut digital, i la interacció entre tecnologia i societat.
L’espai inaugurat aquest divendres al Poblenou acull els dos centres de recerca de la UOC, l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i l’eHealth Center (eHC), així com el programa de recerca en aprenentatge online, l’eLearning Research Programme (eLR), l’Escola de Doctorat i la plataforma de transferència de coneixement i emprenedoria Hubbik. Sumant el personal de gestió, hi treballaran prop de 800 empleats. Fins ara, els diferents grups de recerca i personal de suport de la UOC estaven situats al Parc Mediterrani de la Tecnologia, a Castelldefels.
El trasllat de la UOC al Poblenou ha estat possible gràcies a l’acord que va arribar amb l’Ajuntament de Barcelona a finals del 2020, que li va cedir, per un període mínim de 15 anys, uns espais en aquell moment buits que anteriorment havien estat ocupats per la Universitat de Barcelona (UB). El consistori manté dues plantes a un dels tres edificis del recinte —adquirit per la UOC el 2018—. El protocol fixa que podrà disposar de l’espai per un període de quatre anys des de la firma, amb la intenció que la universitat acabi ocupant la totalitat de l’edifici a mitjà termini.
L’edifici, de quatre plantes i amb una superficie total de 2.700 metres quadrats, s’ha remodelat per 2,5 milions d’euros i ha comptat amb el cofinançament de la Generalitat. Concretament, l’administració catalana ha aportat la meitat del pressupost amb l’ajuda dels fons europeus. L’altra meitat l’ha assumit la universitat.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…