La startup VASQUIAT, creada a Barcelona per la influencer Blanca Miró i l’emprenedor Rafa Blanc, promet revolucionar la compra i venda de moda d’alta gamma
[dropcap letter=”V”]
ASQUIAT és un portal web que ofereix productes de luxe a preus reduïts gràcies a la venda anticipada -venda sota comanda-, o en altres paraules: com més aviat es compra una peça de roba major és el descompte de què es gaudeix. Alhora, aquest sistema els permet incentivar els autèntics amants de la moda i líders de tendència, els anomenats trendsetters. VASQUIAT no només els permet la previsualització de peces de nova temporada que encara no han estat ni tan sols fabricades, sinó que els ofereix la possibilitat de comprar-les a preus reduïts, els quals van augmentant a mesura que s’apropa la data oficial de llançament. En aquest sentit, el model s’oposa al de les rebaixes habituals, o al de les botigues de segona mà.
Però això no és només un avantatge per als amants de la moda: en cobrar per avançat, les marques poden oferir una reducció de preu al consumidor mentre redueixen el risc de la seva col·lecció. També els genera la possibilitat de fer una producció més acurada, cosa que les fa ser més sostenibles econòmicament i mediambiental. “Si tornem a acostumar el client a esperar per rebre un article, tindrem una indústria més sostenible i satisfactòria per a tots els seus actors”, diu Rafa Blanc, cofundador i CEO de VASQUIAT.
Després de pocs mesos des del seu llançament, VASQUIAT té més de 1.000 membres en total, provinents principalment d’Europa i dels Estats Units, en menor mesura, i més de 2.000 sol·licituds d’accés. A més, ja ha tingut ressò a la premsa internacional, concretament a revistes com Marie-Claire París, Vogue España, Vogue França i Fashion Network UK.
SI PAGUES MENYS ÉS PERQUÈ T’ANTICIPES
D’altra banda, el web dóna informació molt valuosa a les marques sobre l’opinió dels seus clients sobre les noves col·leccions, els permet tenir accés a nous clients del seu mateix target i ho fa mantenint l’exclusivitat que tant les caracteritza. Només poden tenir accés al web persones que hagin rebut invitació especial o hi sol·licitin accés i siguin expressament admesos per la comissió directiva. Això permet a les marques oferir descomptes mitjançant l’exclusivitat d’un club privat.
Tots aquells usuaris que formin part d’aquest club privat online podran gaudir de marques com Cortana, amb col·leccions inspirades en el Mediterrani, creades per la dissenyadora mallorquina Rosa Esteva. Vestits amb estampats vaporosos de la marca Chufy, inspirats en els viatges de la dissenyadora arreu del món. O roba de punt d’alta qualitat de la belga Valentine Witmeur Lab. També es poden trobar accessoris com joies de Wilhelmina Garcia, bosses de mà d’Adriana Castro, Ballen Pellettiere o Clémence Flane i també tenen el seu espai els barrets i bosses de mà de la francesa D’estrëe, així com fulards i jaquetes a càrrec de la dissenyadora internacional Charlotte Simone.
Aquestes marques són conscients de la transformació radical que viu de la indústria de la moda en l’actualitat. Segons conclusions de VASQUIAT, el 70% de les vendes d’aquest sector ja es generen en certa mesura a l’entorn digital, concretament a plataformes online com Instagram o Amazon. La startup, per tant, es presenta com un nou canal de venda en aquest entorn. A més, l’aparició de nous corrents com el fast fashion, encapçalats per marques com Zara, ha permès al consumidor seguir amb precisió les últimes tendències de moda a preus molt baixos i el model de VASQUIAT aporta competitivitat també en aquest sentit.
L’evolució de la societat també està tenint un paper important en aquest canvi de paradigma, ja que actualment existeix la possibilitat de comparar preus de forma immediata. Per altra banda, estem exposats a cada vegada més informació que dificulta a les empreses fidelitzar al consumidor sense oferir descomptes o preus molt més competitius.
“Creiem que en un món digital ja no té sentit que siguin les botigues les que tenen accés premiere a les noves col·leccions. La nostra visió és asseure aquí al consumidor final a través d’una plataforma de crowdfunding de luxe. Si pagues menys és perquè t’anticipes”, apunta Rafa Blanc.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…