Les seves creacions convertides en animals a partir d'objectes en desús protagonitzen l'oferta de la galeria al festival, on també presenta obres del grup internacional Ingravidesa Sculpture Alliance
La galeria d’art contemporani Villa del Arte Galleries, amb espais a Barcelona i Àmsterdam, participa per segon any consecutiu en el Festival d’Art Sostenible de Catalunya (Drap-Art’21), que arriba a la seva 25a edició. Des del seu espai al Gòtic, al carrer de la Palla, Villa del Arte Galleries hi participa amb dues de les seves grans apostes històriques, amb les obres de l’artista barceloní Miquel Aparici i el grup internacional Ingravidesa Sculpture Alliance.
“Creiem en l’art sostenible com un tipus d’art contemporani perfectament vàlid i estètic. Darrere de les obres de Miquel Aparici trobem humor, creativitat i talent. Darrere d’Ingravidesa Sculpture Alliance, trobem bellesa i originalitat”, assegura Bert van Zetten, fundador de Villa del Arte Galleries, comissari i jurat al Drap-Art’21. L’exposició es pot visitar fins al dimarts 21 de desembre, des de les 11 del matí fins a les 8 de la tarda.
En el cas de les obres de Miquel Aparici, el barceloní les crea a partir d’objectes en desús, que es converteixen en animals. Són escultures plenes d’ànima i creativitat, que fan reflexionar sobre l’esperit amagat dels objectes i sobre la natura: els utensilis per servir l’ésser humà acaben fent un homenatge a la selva, el bosc i el zoo particular d’aquest artista, amb gossos, ovelles, aus o rinoceronts.
Així mateix, el grup Ingravidesa Sculpture Alliance es dedica a aportar una segona vida a les arrels descartades per la indústria de la fusta i les converteix en obres de gran mida, però a la vegada ingràvides. En les seves mans, aquestes arrels rebutjades es transformen en monuments sensibles d’un material noble.
El Festival Drap-Art’21 té per objectiu sensibilitzar i educar l’audiència promovent la sostenibilitat a través de l’art, així com promocionar talent consolidat i emergent dins l’àmbit de l’art contemporani i urbà, l’arquitectura, el disseny i l’artesania. La 25a edició compta amb la participació d’artistes com Michelangelo Pistoletto, Mayte Vieta, Karol Bergeret, Juan Carlos Batista, Lukas Ulmi, Gabriel Raventós, Sibylle Jazra, Anton Unai i Edgar Massegú.
L’esdeveniment ha programat un circuit cultural al barri Gòtic, a espais com el de Villa del Arte Galleries, però també d’altres com el Reial Cercle Artístic, El Borsí, el Centre d’Artesania de Catalunya, la Sala Peril, l’Espai Drap-Art i el Museu d’Història de Catalunya. D’altra banda, l’esdeveniment ha realitzat intervencions a espais públics, ubicats a la Plaça del Rei, la Plaça Reial, la Plaça de la Mercè, la Plaça Federic Marès i el Carrer de’n Carabassa.
La vagina és l’òrgan de l’aparell genital femení que connecta l’úter amb l’exterior del cos.…
Antonio Carmona és molt conegut entre els periodistes catalans. Durant els últims anys ha estat…
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…