Ecosistema emprenedor

Volte.earth, el cercador solidari que genera donacions mentre es navega a Internet

La ‘startup’ barcelonina redirigeix a ONGs els beneficis que produeixen els enllaços patrocinats que apareixen en les cerques a la xarxa

Donar suport a entitats socials sense fer cap esforç addicional, sense canviar rutines i sense utilitzar diners propis. És aparentment utòpic, però el cercador solidari Volte.earth ho ha traslladat a la realitat. El projecte converteix el mer hàbit de cercar a Internet en donacions per a ONG, sense que impliqui cap dificultat ni feina extra per a l’usuari. Sense aixecar-se de la cadira, sense canviar de dispositiu, sense apartar la mirada de la pantalla, generant impacte simplement navegant a Internet.

Així, el cercador permet als seus usuaris “generar impacte dia a dia”, segons el director general de la startup, José Vilana. I com ho aconsegueix? Destinant a ONG beneficis obtinguts automàticament a través dels enllaços patrocinats que apareixen a les cerques a la xarxa. No fa falta clicar sobre ells ni consultar-los: la seva simple aparició entre els resultats de la cerca ja genera una petita donació. 

Es tracta de cèntims, que s’acumulen a mesura que l’usuari realitza les seves habituals recerques en Internet. De mitjana, un usuari genera un euro mensual, que pot donar a l’entitat que decideixi. Semblen xifres modestes, però de mica en mica, s’omple la pica. L’any i mig que porta funcionant el cercador ha generat més de 18.000 euros per a ONG, una recaptació aixecada sense esforç per part dels prop de 10.000 usuaris dels quals disposa actualment. 

Aquests més 18.000 euros s’haurien generat de la mateixa manera utilitzant qualsevol cercador convencional, amb la diferència que, en aquest cas, haguessin acabat en empreses privades. Volte.earth va néixer precisament per a aprofitar aquests recursos que es generen mitjançant els enllaços patrocinats, i dirigir-los a entitats. 

Precisament la vinculació a ONG va ser un punt de connexió entre els quatre fundadors del projecte. Jean Cristophe i Emile Petit, pare i fill francesos establerts a Barcelona des de fa més de 15 anys, van conjuminar els seus coneixements tecnològics per la seva trajectòria prèvia en màrqueting digital amb el seu vincle amb l’ONG Veles per l’Alzheimer. 

Va ser llavors quan va sorgir la idea d’aprofitar aquestes cerques a Internet com a canal per a recaptar per a iniciatives solidàries. Es va sumar al projecte el seu amic Hugo Becker, actor francès resident a Madrid conegut sobretot pel seu paper a Gossip Girl. L’equip es va completar amb la posterior incorporació de Vilana. L’ara director general era també soci d’una ONG: Cars for Smiles, centrada en infants malalts, per als quals organitza esdeveniments lligats a l’àmbit del motor, amb l’objectiu de generar emocionants experiències per a ells.

Els fundadors de Volte.earth José Vilana i Emile i Jean Cristophe Petit.

La implicació amb petites ONG dels membres de l’equip fundador els va portar a desenvolupar aquest cercador solidari, que permet a l’usuari seleccionar a les ONG a les quals vol donar suport. Les pot triar d’entre les 250 entitats col·laboradores, o pot afegir una nova per a la qual recaptar fons. 

L’empresa ha començat a operar des de la incubadora que la sueca Norrsken ha obert recentment a la Barceloneta

Els usuaris disposen d’un comptador del que acumulen per a les entitats, i una secció de notícies de les ONG a les quals donen suport. La startup té un acord amb diversos cercadors tradicionals, com Google i Bing, mitjançant el qual Volte.earth percep part de la comissió pels enllaços patrocinats. D’aquesta, el 20% es queda en l’empresa, mentre que el 80% es destina a les ONG. Per a utilitzar aquesta eina solidària, s’instal·la com un plugin en el cas d’usar-la en l’ordinador, i com una app independent al mòbil. 

El cofundador de Volte.earth Jean Cristophe Petit.

Volte.earth, que ha inclòs a dues persones més en el seu equip durant els últims mesos, s’ha centrat durant aquest primer any i mig en el desenvolupament tecnològic del cercador, i a captar les ONG amb les quals col·labora. “Ara estem començant a prémer l’accelerador per aconseguir usuaris”, destaca Vilana. 

La startup persegueix aquest objectiu des d’una nova ubicació: ha començat a operar des de la incubadora d’iniciatives d’impacte que la fundació sueca Norrsken ha obert recentment a la Barceloneta. Vilana ha destacat la rellevància que té per a Volte.earth treballar des d’aquest centre, per “l’ambient emprenedor i per una comunitat en la qual tothom va en la mateixa direcció”: promoure iniciatives que impactin de manera positiva en la societat. Nous projectes d’ambició i consciència global que s’impulsen des de la capital catalana i des del seu ecosistema emprenedor.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024