Gastronomia

Torna la Cervesa de Nadal Damm

L'edició limitada d'aquest any, ideal per regalar i maridar amb la gastronomia nadalenca, ja es pot trobar a restaurants, supermercats i a la botiga online del grup cerveser barceloní

Els mestres cervesers de Damm no han faltat aquest any a la seva ja tradicional cita amb la gastronomia nadalenca. Ja està disponible la Cervesa de Nadal de Damm, una cervesa d’edició especial i limitada concebuda per maridar amb els plats típics de les celebracions que ens esperen aquest mes de desembre. Es tracta d’un producte molt icònic per a la marca, ja que els orígens d’aquesta cervesa es remunten als anys 50 del segle passat, quan unes setmanes abans de l’arribada de les festes, l’empresa preparava una cervesa de Nadal com a regal per als seus treballadors, familiars i amics.

Amb els anys, aquesta tradició es va convertir en tot un emblema per a Damm que, el 2013, va decidir compartir la Cervesa de Nadal amb tots els seus consumidors, comercialitzant-la també a la seva botiga online i en diferents bars, restaurants i supermercats. Així, per onzè any consecutiu, el producte ja està disponible en ampolles de 66 centilitres que resulten ideals per regalar i també compartir amb amics durant les festes nadalenques. D’aquesta manera, cada cop són més les taules de Nadal que incorporen aquesta cervesa com a maridatge ideal, ja que el punt de frescor que aporta el llúpol que li dóna personalitat és ideal per acompanyar plats contundents com un rodó de pollastre farcit de salsa de poma, un filet de vedella amb salsa de bolets o un ànec rostit amb prunes i pinyons. Segons els mestres cervesers de Damm, la Cervesa de Nadal també marida a la perfecció amb receptes de peix i marisc com, per exemple, un filet de salmó a la taronja amb crema de moniato.

Si fem un tast de la Cervesa de Nadal, observem, en primer lloc, el seu color roure, amb reflexos ataronjats. Visualment, es presenta també com una cervesa densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada. Si ens fixem en l’escuma, la veiem compacta. Així mateix, les bombolles són vives, fines i veloces. Amb el segon pas, l’olfactiu, descobrim notes afruitades que recorden, per exemple, el préssec madur i la poma. Els mestres tastadors de Damm detecten també notes ataronjades que doten el nas de frescor, amb un final en què persisteix la sensació de pa torrat.

Finalment, procedim a fer el primer glop i notem una entrada en boca àmplia, amb caràcter, ja que estem davant d’una cervesa voluminosa i cremosa del tipus strong lager, amb un contingut alcohòlic de 6,5%. “L’amargor del llúpol regala una intensa sensació refrescant”, afegeixen sobre la Cervesa de Nadal els experts en tast, que recomanen consumir-la a una temperatura entre 5 i 7 graus. En una escala de 0 a 100, on 10 és poc amarg i 90 és molt amarg, la Cervesa de Nadal de Damm té un grau d’amargor de 28 IBUs.

Compartir
Publicado por
The New Barcelona Post

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Les fotografies de Cristina García Rodero inauguraran la galeria d’art Seltz

El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…

9 d'abril de 2025
  • Lletres

Barcelona celebrarà un Sant Jordi més ample i segur

La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

L’aigua tornarà a brollar de les fonts de Barcelona en els pròxims mesos

La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

“La investigació que es fa al Sincrotró Alba ens situa entre els millors del món”

Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

El taller per als trens d’FGC que aniran a l’aeroport comença a aixecar-se a Alstom

L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

El BSC es connecta amb la innovació empresarial

En un entorn global cada vegada més competitiu i canviant, la innovació s'ha convertit en…

9 d'abril de 2025