L'edició limitada d'aquest any, ideal per regalar i maridar amb la gastronomia nadalenca, ja es pot trobar a restaurants, supermercats i a la botiga online del grup cerveser barceloní
Els mestres cervesers de Damm no han faltat aquest any a la seva ja tradicional cita amb la gastronomia nadalenca. Ja està disponible la Cervesa de Nadal de Damm, una cervesa d’edició especial i limitada concebuda per maridar amb els plats típics de les celebracions que ens esperen aquest mes de desembre. Es tracta d’un producte molt icònic per a la marca, ja que els orígens d’aquesta cervesa es remunten als anys 50 del segle passat, quan unes setmanes abans de l’arribada de les festes, l’empresa preparava una cervesa de Nadal com a regal per als seus treballadors, familiars i amics.
Amb els anys, aquesta tradició es va convertir en tot un emblema per a Damm que, el 2013, va decidir compartir la Cervesa de Nadal amb tots els seus consumidors, comercialitzant-la també a la seva botiga online i en diferents bars, restaurants i supermercats. Així, per onzè any consecutiu, el producte ja està disponible en ampolles de 66 centilitres que resulten ideals per regalar i també compartir amb amics durant les festes nadalenques. D’aquesta manera, cada cop són més les taules de Nadal que incorporen aquesta cervesa com a maridatge ideal, ja que el punt de frescor que aporta el llúpol que li dóna personalitat és ideal per acompanyar plats contundents com un rodó de pollastre farcit de salsa de poma, un filet de vedella amb salsa de bolets o un ànec rostit amb prunes i pinyons. Segons els mestres cervesers de Damm, la Cervesa de Nadal també marida a la perfecció amb receptes de peix i marisc com, per exemple, un filet de salmó a la taronja amb crema de moniato.
Si fem un tast de la Cervesa de Nadal, observem, en primer lloc, el seu color roure, amb reflexos ataronjats. Visualment, es presenta també com una cervesa densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada. Si ens fixem en l’escuma, la veiem compacta. Així mateix, les bombolles són vives, fines i veloces. Amb el segon pas, l’olfactiu, descobrim notes afruitades que recorden, per exemple, el préssec madur i la poma. Els mestres tastadors de Damm detecten també notes ataronjades que doten el nas de frescor, amb un final en què persisteix la sensació de pa torrat.
Finalment, procedim a fer el primer glop i notem una entrada en boca àmplia, amb caràcter, ja que estem davant d’una cervesa voluminosa i cremosa del tipus strong lager, amb un contingut alcohòlic de 6,5%. “L’amargor del llúpol regala una intensa sensació refrescant”, afegeixen sobre la Cervesa de Nadal els experts en tast, que recomanen consumir-la a una temperatura entre 5 i 7 graus. En una escala de 0 a 100, on 10 és poc amarg i 90 és molt amarg, la Cervesa de Nadal de Damm té un grau d’amargor de 28 IBUs.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…