L'empresa catalana, que cotitza a la Borsa de Nova York, ha inaugurat a la Zona Franca el seu tercer centre de producció, amb una inversió de nou milions d’euros i capacitat per produir un milió de carregadors elèctrics en tres anys
La companyia de disseny i fabricació de solucions de càrrega elèctrica Wallbox ha posat en marxa, amb una inversió de nou milions d’euros, el seu tercer centre de producció a la Zona Franca de Barcelona, que tindrà capacitat per produir un milió de carregadors el 2025 i proporcionarà feina a 500 persones.
Aquest punt de producció se suma als que la firma ja té a Sant Andreu de la Barca i a la Xina i s’avança a la primera planta que vol obrir, el 2025, als Estats Units a Arlington (Texas), amb un projecte que requereix una inversió d’uns 10 milions d’euros i que crearà 250 llocs de treball per fabricar mig milió de carregadors.
Mentre, al centre de Zona Franca, hi ha quatre línies de producció: dues dedicades a fabricar els carregadors model Pulsar+, Copper, Commander2 i Quasar per a Europa i una altra que produeix Pulsar i UL per al mercat nord-americà. La quarta línia està destinada a fabricar en exclusiva el Supernova, el primer carregador públic de Wallbox. Ara per ara, amb la planta operativa des de fa uns mesos, hi ha 203 persones en plantilla i es produeixen gairebé 1.200 carregadors diaris.
Un dels principals clients d’aquesta fàbrica serà el grup elèctric Iberdrola, que ha anunciat un acord per comprar 10.000 carregadors de Wallbox, empresa que ha ajudat a créixer i ha donat suport des de 2015. “Avui em satisfà anunciar que també ens convertirem en el primer client del nou carregador ultra ràpid Hypernova, dins de l’acord general per adquirir un total de 10.000 unitats, una quantitat similar al total de punts de recàrrega públics que hi ha avui a Espanya”, ha afirmat el president d’Iberdrola, Ignacio Galán, present a l’acte d’inauguració.
Wallbox treballa amb un objectiu clar: “ser els millors en solucions de càrrega per a vehicle elèctric i gestió de l’energia a tot el món”, ha manifestat Enric Asunción, conseller delegat i cofundador de Wallbox. “Ja no som una startup; ara som una empresa global amb presència a gairebé 100 mercats que cotitza al NYSE”, ha emfatitzat Asunción, que va crear la companyia l’any 2015 amb Eduard Castañeda.
“La majoria d’empreses estan enfocant-se a posar energia en un cotxe i ja està, però això no és el que fem, nosaltres no només fem carregadors, estem perfectament posicionats entre el cotxe elèctric i la casa”, ha afegit Asunción. La firma, que en només cinc anys ha esdevingut un unicorn —empresa valorada en més de 1.000 milions de dòlars—, fabrica carregadors tant per a la venda directa a conductors de vehicles elèctrics com per a la càrrega pública, però també productes per gestionar l’energia de la llar i elements com els programaris imprescindibles per al seu funcionament.
El màxim responsable de l’empresa ha insistit en l’esforç en innovació de la marca, que el 2021 va invertir 12 milions en R+D i un equip de 300 enginyers. Per al desenvolupament dels avenços tecnològics, Wallbox compta amb dos laboratoris on desenvolupa tant els seus productes com les eines de validació de tots els carregadors produïts, un a la seu central de Barcelona i un altre a Califòrnia (Estats Units).
Wallbox treballa amb un objectiu clar: “Ser els millors en solucions de càrrega per a vehicle elèctric i gestió de l’energia a tot el món”
La factoria de la Zona Franca s’ha dissenyat com un centre per promoure la sostenibilitat de manera que, a partir del tercer trimestre del 2022, està previst que a la teulada s’instal·lin 4.500 metres quadrats de panells solars que subministraran 900kW de potència renovable a la fàbrica, fet que suposa entre el 30% i el 60% de les necessitats energètiques estimades que té el procés productiu. Aquesta instal·lació es calcula que suposarà un estalvi equivalent al consum de més de 400 llars (càlcul fet segons la mitjana de consum elèctric a una llar espanyola).
“En alguns moments produirem molt més del que consumeix la fàbrica”, ha destacat Asunción. Per compensar-ho, l’edifici tindrà una bateria gegantina que s’anirà carregant durant el dia.
Aquest 2022, s’espera que els panells solars es connectaran al sistema Sirius, el programari de gestió d’energia desenvolupat per Wallbox. Sirius no només integra els panells solars sinó també els carregadors bidireccionals Quasar —una trentena dels quals s’instal·laran a l’aparcament de la nova fàbrica— que permeten tant carregar els vehicles elèctrics com descarregar les bateries per subministrar energia elèctrica a l’edifici. Aquesta és una solució dissenyada per la marca que preveu comercialitzar per a ús a les llars on es faci servir el vehicle elèctric. En aquest sentit, Asunción ha recordat que quan es té un cotxe elèctric el consum domèstic de llum pràcticament es duplica.
Els impulsors de Wallbox han organitzat la inauguració oficial del nou centre de producció amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la ministra d’Indústria, Reyes Maroto; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, entre d’altres personalitats. Aragonès ha subratllat que Wallbox “genera capacitat de producció industrial al país i encaixa amb la reindustrialització que està protagonitzant Catalunya, que és verda i és digital”, i l’ha posat com a exemple per al conjunt d’empreses a Catalunya “de pensar en gran, amb ambició i de generar prosperitat que arribi a totes les famílies i llars del país”.
El centre de 'XR Sports' ofereix nou experiències d'esport ampliat a través de tecnologies digitals…
Ja sigui per regalar o per maridar amb les millors viandes, l'elecció del vi perfecte…
El CEO de Kave Home explica l’estratègia per crear una empresa líder d’impacte global amb…
Barcelona es proposa reorientar el seu model turístic. L'objectiu és captar un turisme de més…
'The New Barcelona Post' us proposa una selecció de títols per a tots els gustos,…
Més de 800 metres del Moco Museum s'han vist ocupats per la monumental escultura Support de…