Els germans Carlos i Ramon Xam-mar han desenvolupat un model basat en IA que vol implementar en una xarxa de centres. El primer d'ells ja ha obert a Terrassa, i ha comptat amb el suport d'ICF amb 338.000 euros
Crear una xarxa de centres de salut dental infantil centrats en l’experiència del nen. Aquest és l’objectiu de Carlos i Ramon Xam-mar, el projecte dels quals, amb el nom de Wiloo, compta amb un tret diferencial: disposa d’un model basat en Intel·ligència Artificial que assisteix en el diagnòstic i en els tractaments.
Aquest model “consisteix en una xarxa neuronal que, a partir de registres fotogràfics, diagnostica i indica als professionals els passos i les instruccions que han de seguir, amb seguretat i amb una predicció projecció de resultats”, explica Carlos Xam-mar, que remarca que tots els tractaments estan revisats i supervisats per odontòlegs.
Així, el programa desenvolupat pels dos germans, de 25 i 27 anys, permet “oferir una qualitat molt alta independentment del professional, motiu pel qual s’aconsegueix la mateixa qualitat ja sigui en una gran ciutat o en un petit poble, on és més difícil que arribi el talent”.
Després de desenvolupar aquest model, volen impulsar una xarxa de centres propis sota la marca Wiloo. El primer d’ells ha obert a Terrassa, que ha comptat amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). En concret, l’ICF ha fet costat al projecte amb dues línies de l’ICF Eurocrèdit, una a llarg termini de 238.000 euros i una a mig termini de 100.000 euros més.
El suport de l’ICF s’ha dirigit a finançar les instal·lacions d’aquest primer centre de Terrassa. Ho ha fet mitjançant ICF Eurocrèdit, una línia dotada de 320 milions d’euros cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea, per finançar a pimes que volen impulsar projectes o inversions per a créixer, obrir-se a nous mercats o enfortir la seva activitat. Després d’aquesta primera obertura a Terrassa, els germans Xam-mar aspiren a continuar creixent a Catalunya a través d’una xarxa de centres propis.
Ara, el projecte compta amb una plantilla de cinc empleats en la central, incloent-hi el personal tècnic i professionals odontològics que supervisen que el programa funcioni correctament. A més, a Terrassa disposa d’un equip de cinc persones més, i compta amb una cap d’àrea que la coordinarà a mesura que obrin nous centres.
Tecnologitzant el negoci familiar
El projecte beu de l’ofici familiar: el pare dels emprenedors compta amb diversos centres de salut dental infantil que prioritzen l’experiència de l’infant, a través d’un model lúdic que pretén que els nens i nenes generin una relació positiva amb el dentista i li perdin la por.
Després de prendre camins diferents amb les seves respectives carreres —el Ramon cap a l’enginyeria i el Carlos cap a la banca d’inversió—, els dos germans van optar per “tornar a casa i donar-li un aproach tech al negoci familiar”, impulsat des de Lleida.
Amb aquest objectiu, es van centrar durant un any i mig en el desenvolupament del seu programa basat en IA, i “no existeix un altre programa a nivell global que estigui fent el mateix”, assegura Xam-mar. I és que el desenvolupament “parteix d’un prisma totalment diferents, perquè el que serveix per a un adult no serveix per a un infant”.
“L’infant ha estat oblidat perquè és complicat, i cal posar-lo també en el centre”, defensa Xam-mar, fita que assegura que aconsegueixen amb el seu projecte. “Tenim un model experiencial molt potent, i li hem afegit molta tech, que a més el fa escalable”.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…