Gastronomia

Wine is Social celebra el desè aniversari i eleva a 5.000 el nombre de subscriptors

El club va néixer per fer fàcil el consum de vi i encomanar a la resta de la població l'amor que senten cap a aquest producte els seus quatre socis fundadors: Ferran Centelles, Manel Sarasa, Albert Martí i Thomas Kissler. Avui, l'empresa també és una distribuïdora que arriba a 20.000 restaurants de tot Espanya.

Wine is social celebra el desè aniversari. El club i distribuïdora de vins va néixer gràcies a l’impuls de quatre apassionats del vi, Ferran Centelles, Manel Sarasa, Albert Martí i Thomas Kissler, que van tenir la visió de posar en marxa una empresa que en simplifiqués el consum i erradiqués la percepció de producte elitista o només per a experts. “Wine is social va néixer per amor al vi. El nostre propòsit va ser fer el vi més fàcil d’estimar”, recorda Sarasa, que abans de fundar l’empresa havia treballat a les tecnològiques Teambox i Openbravo i invertit a Wuaki.tv, eyeOS i Bananity.

“El món del vi s’havia tornat molt complicat, fins al punt d’espantar els consumidors. Vam voler posar en marxa un club que no posés a prova els clients i fomentés aquest amor pel vi que tenim els socis fundadors”, apunta Albert Martí, satisfet que deu anys després aquesta idea de negoci continuï plenament vigent, encara que la companyia ha ampliat la seva activitat i actualment opera també com una distribuïdora de grans marques nacionals i internacionals i com a consultora que ajuda els restaurants a dissenyar la millor carta de vins per al gaudi dels seus comensals.

Wine is social ja ha superat els 5.000 subscriptors, és a dir, socis del club que paguen cada mes una quota a canvi de rebre a casa seva un lot de dues ampolles de vi alineades amb els seus gustos i seleccionades per un comitè de tast integrat per tres experts sommeliers: David Seijas, que va ser el sommelier d’El Bulli durant 9 anys; el master of wine David Forer, i l’experta en comunicació i màrqueting internacional del vi Amaia Soto. Tot i que els subscriptors recurrents són 5.000, el club té un abast de 500.000 persones —una comunitat d’amants del vi que reben periòdicament les seves recomanacions— i suma 50.000 compradors ocasionals.

Per fer-se subscriptor es poden triar dues opcions: una quota mensual de 19,99 euros o una de 49,99 euros que permet rebre dues ampolles de vi de gamma superior. Aquests imports inclouen l’IVA i el servei de lliurament a domicili. “Les dues ampolles de la quota bàsica tenen un valor de mercat al voltant de 25 euros, mentre que el valor de les ampolles de gamma alta que lliurem arriba als 65 euros”, explica Sarasa.

Segons el cofundador i conseller delegat, amb el disseny de cada pack es pretén oferir “una experiència de tast” als socis, que també reben una fitxa tècnica del producte i una explicació que justifica el perquè d’aquest maridatge o quina és la lògica que hi ha al darrere de la selecció mensual. “Ens agrada plantejar-ho com un joc, busquem sempre un vincle que relacioni les dues ampolles”, apunta Sarasa. En total, Wine is social envia cada mes 10.000 ampolles als membres de club, que a més d’optar entre les dues tarifes poden triar entre quatre models de caixes o lots, en funció de si prefereixen rebre dos blancs, dos negres, un negre i un blanc, o vins d’un perfil determinat.

Les caixes que reben al seu domicili els socis del club de vins. @TheNBP

Fa cinc anys, Wine is social va diversificar la seva activitat en passar a ser també una distribuïdora, és a dir, ja no només es dedica a vendre al consumidor final, sinó també al sector de la restauració, amb una visió d'”aportar valor afegit a les cartes”. “El que ens diferencia d’altres empreses del sector és que afegim valor als restauradors que volen tocar bé el tema vi, és a dir, que volen oferir la millor carta possible al seu perfil de públic”, destaca l’executiu. La companyia opera directament en alguns mercats, com Barcelona, però es recolza en una xarxa de 50 distribuïdors locals per abastir tot Espanya, fet que els permet arribar a més de 20.000 restaurants.

Wine is social distribueix un catàleg de més de 1.000 referències que combina marques de prestigi nacionals i internacionals, amb nous vignerons, creadors de tendència i amb un software que ajuda els restaurants a millorar les vendes. “Si mirem enrere, hem fet coses meravelloses connectant cellers excepcionals amb tota mena de consumidors. Però de cara al futur, encara en farem moltes més, per fer que sigui més fàcil estimar el vi, ja sigui als restaurants com també a través d’Internet, i en això les noves tecnologies estaran de part nostra”, afegeix Sarasa.

Wine is social ha iniciat la celebració del seu desè aniversari amb un inusual tast al restaurant Fiskebar de Barcelona dirigit pel sommelier Ferran Centelles i en què es van destapar les primeres ampolles que el club va enviar als seus socis el 2013. Es tracta d’alguns lots que el mateix Centelles havia guardat degudament i que van permetre als assistents al tast comprovar quina havia estat l’evolució de les diferents ampolles al llarg de l’última dècada.

El sommelier Ferran Centelles durant el tast.

Com es podia preveure, malgrat haver estat conservats a una bona temperatura, la majoria dels vins ja no tenien res a veure amb el producte original —alguns eren literalment imbevibles—, i Centelles, de forma molt didàctica, va anar explicant tècnicament com afecta el pas del temps al vi i les diferents reaccions químiques que es produeixen dins de l’ampolla, com ara l’oxidació. “Les aromes afruitades són les primeres que es perden durant l’envelliment, tanmateix, la fusta sempre roman”, va explicar, després de reconèixer que és molt difícil saber quant de temps pot aguantar un vi en estat de plenitud.

“El 90% dels vins es consumeixen durant el primer any de sortir al mercat, i el 99% abans de cinc anys”, va afegir el sommelier per relativitzar aquesta problemàtica sobre quan de temps cal guardar un vi. Entre les ampolles que es van obrir en aquest singular tast figuraven marques com Finca La Emperatriz, Nuestro, MAD, Quinta Mazuela, Cachito Mio, Heumann Lagona, Corias, Monasterio de Corias, Cosmic, Pas Curtei, Zulo CO.Op o Vora la Mar, una de les marques de vi pròpies de Wine is social.

Albert Martí va tancar l’acte amb la convicció que aquesta celebració és només l’inici, ja que tenim preparades moltes sorpreses que s’aniran donant a conèixer a poc a poc, per celebrar aquests 10 anys amb més gent i en espais diferents. La festa no ha fet més que començar. Visca el vi!”.

Aquestes són algunes de les primeres ampolles que van rebre els clients el 2013. @TheNBP

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024