L'aerolínia 'low cost' hongaresa ofereix 2,9 milions de seients i opera 18 rutes al Prat
En un estiu que es preveu de rècord a l’Aeroport de Barcelona, Wizz Air serà una de les aerolínies que augmentarà la seva oferta aquest 2024, amb un creixement del 32% respecte de l’any passat, arribant fins a un total de 2,9 milions de seients, repartits en 18 rutes amb destinació a 10 països. Només en els mesos estivals, la companyia programarà 1,7 milions de seients al Prat.
L’augment de l’aerolínia low cost hongaresa a la capital catalana se sustenta fonamentalment en la incorporació de la connexió amb Milà, operativa des de finals de l’any passat. Però també han crescut les freqüències i els seients oferts en rutes ja existents, com les que tenen destí a Roma. Amb aquesta aposta pel Prat, Wizz Air es va convertir en la tercera aerolínia de l’aeroport en el primer trimestre de 2024, desbancant a easyJet i només per darrere de Vueling i Ryanair.
En el conjunt d’Espanya, on no té cap base, Wizz Air creixerà un 31% interanual, arribant fins als 8,5 milions de seients enguany. Actualment, programa 90 rutes cap a 23 destinacions d’11 països. Aquest any arribarà als 15 aeroports espanyols, incorporant Gran Canària. Des que va començar a volar al país, fa 20 anys, la aerolínia ha acumulat més de 30 milions de passatgers. Totes dues ciutats italianes són dels destins més populars a Espanya per a Wizz Air, acompanyades d’altres com la seva ciutat natal, Budapest, però també Viena, Varsòvia i Bucarest. L’única connexió que té pendent Barcelona amb aquesta companyia és Londres.
Malgrat que Wizz Air va aterrar a Espanya per primera vegada a l’Aeroport de Girona, amb un primer vol destí Budapest realitzat el mes de juny de 2004, l’empresa va deixar d’operar a la infraestructura gironina. A Catalunya, va passar a concentrar-se a Barcelona, on va arribar per primera vegada uns mesos després, l’octubre de 2004, i ja suma més de 12 milions de passatgers. Es tracta d’una excepció en el seu model de negoci, ja que l’empresa prefereix els segons aeroports de les grans destinacions a on es dirigeix.
A nivell global, l’aerolínia opera unes 800 rutes a 50 països, principalment a Europa. Compta amb 216 avions, amb una edat mitjana de 4,33 anys. Nascuda fa 20 anys, ja acumula 375 milions de passatgers transportats, amb 60,3 milions l’any 2023, xifra que mostra la seva recuperació després de la covid i el retorn a la tendència de creixement dels anys previs a 2020.
En un temps, el nostre, en què tot sembla passatger, provisional o líquid, que diria…
Entrevistem a Andrea Puga Rabassó, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global,…
Més de 260 companyies treballen al llarg de la cadena de valor del sector, que…
La iniciativa ha impulsat uns 23.500 projectes d'entitats socials a nivell estatal dirigits a promoure…
L'artista basc Ibon Aranberri s'emporta el guardó, dotat en 50.000 euros
L'empresa compta amb 60 treballadors i preveu facturar prop de 13 milions d’euros aquest any